Uus perearst Kohilasse

Võtke petitsiooni autoriga ühendust

Arutelu teema on petitsiooni Uus perearst Kohilasse jaoks automaatselt loodud.

Ema sõnul

#26

2014-09-04 20:23

Ruumid tolmused, ja kirbe haisuga. tööriided väsinud/kulunud ja varrukad narmendavad ja ka üldine (meditsiinitöötaja) välimus jätab tugevalt soovida. Saatekirjad vereproovi andmiseks käsitsi kirjutatud rebitud A5 lehele (aastal 2014!). Karjub patsiendi peale, ja tõesti valdavalt püütakse arsti vältida, vaid viimases hädas. Õde tal ka enamasti ei ole, aegu ei saa panna või retsepti pikendada (paberimajandus laokil). 

siret

#27 Mau

2014-09-04 20:31

Kas tõesti Mau ikka veel Kohilas perearstiks. Enamik küsimustest kas see on normaalne....esitasin mina oma mõtetes juba ca 7 aastat tagasi ja lausa tragi/koomiline on lugeda, et siiani samad punktid päevakorral ja midagi muutunud pole. Räpane, haisev ja külmad ruumid. Pesemata, kasimata, haisev doktoriprowwa. Oskamatus suhelda. Saatekirjadest keeldumine. Puudulikud töövahendid. Puudulik empaatiavõime jne jne....Kuidas siiani selline inimene perearsti ametikohal??!!

Kuna aastaid oli meie perel ka "au" olla Mau nimekirjas, siis huvitavaid seiku oskan ka mina rääkida

....kas on normaalne, et perearstil puudub (või ei leia segaduse keskelt üles)  laste kõrvatoru ja käsib kiirabisse kõrvu kontrollima minna

....kas on normaalne, et kui perearstile kurta, et selg valutab ja pool aastat pole päevi olnud, siis ütleb,et naiste puhul on see normaalne ja ei pea muretsema. Lõpuks selgus ka, et probleem neerudega.

.....kas on normaalne kui lapsel on 3 nädalat järjest 37.1-37.5 palavik ja perearst käsib muudkui sooja teed anda ja lõpuks ütleb,et arvatavasti see ongi lapse normaalne temperatuur ja koolist vabastust keeldust kirjutamast. Kui laps juba kestvast palavikust kurnatud on ja perearst keeldub isegi vereanalüüsi tegemast, rääkimata lapse kuulamisest, siis pöördusime EMOsse....mis selgus...laps põdes püstijalu südamelihasepõletiku ja avastati ka südamerike. Kui haiglast uuriti, et kus te siiani olite ja kes perearst on, siis Mau nime peale reageeriti paljutähenduslikult

....kas on normaalne kui perearsti vahetamisega seoses keeldus Mau patsientide väljavõtteid uuele perearstile saatmast ja ainult sõimas. Südamehaige lapse patsiendiloo oli prowwa Mau üldse ära kaotanud :(

Ka minu poolt saab see petitsioon allkirja!!!


Külaline

#28

2014-09-04 20:40

See nn.arst ei tee midagi. 0

Külaline

#29 #29

2014-09-04 21:22

Olen 17 ja temagi on mu perearst.
Sõna otseses mõttes viimati kui seal käisin oli siuke tunne et lööks teda palja käega näkku, õnneks suutsin ainult kuu peale saata kuna sellise "perearstiga" pole võimalik suhelda. 
Peale seda pole tagasi läinud, pole ka plaanis.


Külaline

#30

2014-09-04 23:37

Dr Mau ametialast professiooni ei oska paraku kommenteerida, kuigi ta on mu perearst olnud ajast, kui dr Sternile liiga palju kliente tekkis. Siiski on ta nii näost näkku kui telefoni teel jätnud mulje inimesest, kes pigem vajaks ise kohest närvialast ravi, kui inimesest, kes midagi teistele pakkuda suudaks. Me väärime paremat. Lapsed seda enam.

Külaline

#31

2014-09-05 03:02

Selle perearsti juurde ei löhe ma enam iialgi.Ta ei tohiks arst ollagi!

Külaline

#32

2014-09-05 04:41

Minu meelest on kummaline,et ta ise elab ka seal,eriti talvel...

Külaline

#33

2014-09-05 04:43

Mina pole selle perearstiga küll seotud ,kuid kui ma mõtlen oma perearstile,siis ei saa ma öelda tema kohta ühtki selles nimekirjas loetletud viga.Sellepärast toetan selle petitsiooni algatajat.

See postitus on eemaldatud selle petitsiooni autori poolt (Näita detaile)

2014-09-05 05:55


Siilviil

#35

2014-09-05 06:35

 Olen sama meelt, et ta pole ainus. Kohilas on veel üks perearst kes käitub üleolevalt.


Külaline

#36

2014-09-05 06:39

Kuidas inimesed küll nii kaua on sellist talunud. Perearst, kes peaks nõu andma ja aitama! kahju, et mõni istub tööl ainult selleks, et raha saada.
Kohila elanik
Selle petitsiooni autor

#37 Re: Re: Re:

2014-09-05 06:42

#34: inimene - Re: Re:  

 Mina kolisin Kohilasse alles mõned vähesed aastad tagasi. Ja kohe alguses ei võtnud teised 2 Kohila arsti oma nimistusse uusi patsiente. Mau juurde aga sai kohe. Kuna olin lapseootel, kohalik arst oli minu jaoks oluline ja ei teadnud, millise inimesega on tegu, siis tõepoolest, läksin tema nimistusse.

Minuga on küll kõik kõige paremas korras, tänan et muretsete...

kommentaare lisan aga sisselogitult, seega on see alusetu süüdistus. Mul pole nii palju fantaasiat, et seda kõike välja mõelda..

Kersti

#38

2014-09-05 06:54

Selle arsti kohta ei saa öelda ühtegi positiivset lauset ega sõna. Ta on lausa negatiivsus ise. Seda negatiivset nimekirja võiks lõputult jätkata, kuidas arst oma patsientidega käitub ja kuidas neid jooksutab. Kui midagi tema käest tahta, siis kõigepealt saad sõimuvalingu kaela, et üldse julgesid teda tülitada. Temal on kogu aeg nii hirmus palju tööd ja ega tema robot ole. Vahendid on eelmisest sajandist ja räpased. Kui on vaja kiiresti saatekirja teise arsti juurde minemiseks, siis pead aja kirja panema. Tavaliselt tuleb mitmeid päevi oodata. Lõpuks jõuad tema kabinetti, siis temal ei ole seda aega kirjutada, tema peab mõtlema, mida sinna peale kirjutada ja teised patsiendid ootavad. Tema on ka inimene, mitte robot. Käsib peale patsientide vastuvõttu tagasi uuesti tulla ja siis alles hakkab kirjutama kui kõrval istud ja siis kirjutab seda kuskil 30-50 minutit + väljatrükkimine omakorda 15-25 minutit. Printer on eelmisest sajandist, käsitsi saaks ka kiiremini kirjutada. Patsientide haiguslood on ilma igasuguse järelvalveta eesruumis lukustamata kapis. Igaüks, kes vähegi tahaks, saaks neid lugeda. Mõned korrad nädalas käib pereõde kui käib, kuid temal ei ole ka normaalseid töövahendeid, arvutist rääkimata. MITTE KEEGI ei taha talle pereõeks minna, sest ta sööb kõik välja, MITTE KEEGI ei kannata selle inimesega koos olla. Kõik raviasutused, kuhu lähed ja mainid selle arsti nime, siis kõik vangutavad pead ja tunnevad kaasa, sest ta on igal pool oma margi täis teinud. SELLINE INIMENE EI TOHI PEREARST OLLA. TA TEKITAB INIMESTELE VEEL SUUREMAID TRAUMASID NII VAIMSELT KUI FÜÜSILISELT. Vanemad inimesed nutavad tema kabinetist välja tulles, sest on saanud sõimu osaliseks, et on julgenud oma muret kurta. Paljud sinna tagasi enam ei lähe ja lasevad oma tervise käest ära. Paljud teised perearstid ei võta oma nimistusse SIGRID MAU patsiente kui kuulevad selle arsti nime. SELLINE INIMENE EI VÄÄRI PEREARSTI NIME.

See postitus on eemaldatud tema autori poolt (Näita detaile)

2014-09-05 06:55


Liisa

#40 mina

2014-09-05 07:14

Tubli Gajane! Ise pole küll tema patsient olnud, kuid olen piisavalt näinud ja kuulnud. Näinud olen näiteks seda, kuidas ta lampi oma autoga poe ees posti maha kärutas..seda välja tagurdamisel. Poe järjekorras tema taga seisted PEAB kahjuks nina kinni hoidma ja juuste pesust pole ta ilmselt kunagi midagi kuulnud. Kurb, et perearst selliselt välja näeb. Ja kuuldu põhjal.. on asi hullem, kui oli enne uusi kiirabiarste meie kiirabis. Kiirabi kohta olen ise kunagi kabusi esitanud ja tundub, et hoolimata suurest ringkaitsest õnnestus meil olukorda muuta. Ehk õnnestub ka sel korral!


Külaline

#41 Uus perearst Kohilasse

2014-09-05 07:33

Kui aus olla, siis vähemalt pooled nendest põhjustest tunduvad küll olevat petitsiooni algataja isiklik vimm ja mulle küll ei tundu imelik, kui kellegi käed on punased ja ketendavad või kui printer ei ole nii kaasaegne, kui patsient tahaks.

Aga kuna ma ei ole Kohila valla elanik, siis ei näe ka vajadust allkirja anda.


Külaline

#42

2014-09-05 07:41

Endine patsient!
Tänu taevale, et lahkusin nimistust, sain teada, et eestis on väga toredaid arste ja õdesid ka olemas.

Soovitan võimaluse korral külastada vahelduseks mõnda eraarsti... uskuge mind te näete ja tunnete vahet. Isiklik kogemus võttis mul vist päris mitmeks sekundiks jahmatusest suu lahti.
Arst kohtles mind kui sõpra! Järgmist visiidi aega kirja pannes küsis: "Mis kell lapsed päevaund magavad? Mis ajavahemikus oleks kõige sobivam visiidile tulla." Rääkimata muudest elmentaarsetest viisakustest nagu naeratus, tervitus, nägemist ja kohtumiseni :)

Kersti

#43 Re: Uus perearst Kohilasse

2014-09-05 07:50

#41: - Uus perearst Kohilasse 

 Kui teil selle inimesega kokkupuudet olnud ei ole, siis te ei saagi aru, mis inmesega tegelikult tegu on. Need on pisiasjad, mida teie välja tõite. Keegi ei kohusta teid häält andma. Hääle annavad need, kes teavad ja tahavad teada.


Külaline

#44

2014-09-05 08:17

Jah , printer ja kettendavad käed ei olegi niivõrd probleem. Kui arst ikka ise. Aga vaevalt ,Te sooviksite istuda lihtsalt 10-15 mintsa arsti kab , seniks kuni ta haiguslehte trükib , sest just niikaua võtab kogu see protsess aega. Printimine poole  selle aja + kirjutab käsitsi siis andmed.  Moodsat printerit polegi vaja , aga sellist mis ei raiskaks asjatult arsti aega  ja patsiendid ei peaks ootama.

Üks mõte! :)

#45 Re:

2014-09-05 08:17

#35: Siilviil -  

 Nu aga kui te olete selle Mau oma kohalt kangutanud, siis andke sellele teisele mõista, et tema on järgmine, kui ennast ja oma suhtumist ei muuda! ;)

 


Külaline

#46

2014-09-05 08:30

Kas meid eestlasi on saanud juba liiga palju, et sellisel persoonil lastakse inimesi ravida? Õnneks isiklik kokkupuude puudub, aga piisab täielikult teiste traumadest, mida olen kõrvalt näinud. Vanaproua, kellel hädasti arstiabi vaja, tuli sealt alati šokeerituna ja pisarates, linna ei saanud minna, sest liikumine oli tervise tõttu raskendatud. Ühe õnneliku juhuse läbi leidis ta tee südamlike arstideni, muutis elukohta ja püüab paraneda väga, väga tõsistest diagnoositud haigustest, mille kätte ta oleks siin üsna kiiresti lõppenud. Oleksin enda perearstikoha talle loovutanud, aga minu perearst ka Tallinnas, sest Mau juurde lähevad vaid raudsete närvidega, terved kui purikad, mitte teadlikud või viimases hädas, lootes, et ega üks arst saa ometi nii hull ju olla, seda lihtsalt ei laseks meie armas riik sündida, aga võta näpust, laseb küll. Loodan kõigi tema patsientide nimel, et see saaga nüüd oma lõpu leiab.

Kohila elanik

#47

2014-09-05 11:36

Tõsi see on, et ta ööbib kas oma autos või kabinetis. Majas puudub tal nii vesi kui ka elekter, aed nagu dzungel. Ise kasimata ja haiseb. Pidevalt on ka kabinetis kala hais. Enne tema külastamist ei tasu süüa, muidu võite lihtsalt oksele hakata. Helistades talle, et olete haige ja vajate haiguslehte vastab nähvates, et mida ta siis tegema peab. Ise olen 7.a jooksul tema juures 3 korda käinud ja rohkem minna ei plaani ka. Täiesti kohutav arst!

Ave

#48

2014-09-05 11:53

Olen Kohila vallas 6 aastat elanud ja perearst on siiani Tallinnas, ka mu lastel siis nüüd. Põhjus lihtne, Mau kohta pisut uurides sain vastuse, et lastega kindlasti ei soovitaks (mis tuleb välja, on väga roosalt veel öeldud) ja teised ei võtnud patsiente juurde. Ja kuigi meil on väga tore ja asjalik perearst, siis valiks hea meelega kodule ikka lähemale, seega annan oma hääle. Loe nagu nõukogudeaegset õudusjuttu arstiabi võimalikkusest :(


Külaline

#49

2014-09-05 12:02

#34: inimene - Re: Re:  

 inimene on vist tohtri hea tuttav, või on ta alles kohilasse kolinud

 

Nii ongi

#50

2014-09-05 13:42

Minul kogemus eaka isaga Mau juures käigust selline (polnud varem neis ruumides käinud, ega arsti näinud): astudes ooteruumi olin hetkeks segaduses, et kas oleme ikka õiges kohas, sest arsti ooteruumi see küll ei meenutanud. Kogu tuba oli väsinud ja räämas, nagu mõni mahajäetud ruum, põrand tundus olevat näinud ainult porist lappi. Kui meie kord kätte jõudis, marssis vihase näoga arst ooteruumi ja kukkus kapiustega paugutama, pärast selgus, et otsis isa patsiendikaarti. Tema ilme oli selline nagu oleksime meie tal kapid segamini ajanud ja nüüd tema ei leia sealt midagi. Pärast mõtlesin veel, et kedagi seal ruumis ju ei olnud, kapid lukus ei käinud, oleksin võinud oodates patsientide haiguslugusid lugeda ja ehk mõne kaasagi võtta. Veelgi hämmastunum olin siis kui kabinetti pääsesime, seal täpselt sama olukord, mustus lausa karjus vastu. Laual virnade kaupa patsientide kaarte, jne... Olin täielikus šokis, et kuidas on tänapäeval selline asi üldse võimalik. Sellest kuidas patsiendiga suheldi ei hakka kirjutama, sest seda on siin eespool juba piisavalt täpselt tehtud. Selline asi ka veel, et selleks et vanainimene saaks oma ravimite retsepte pikendada, peab ta ravimite karbid kaasa võtma.