ESM rahvahääletusele!

Võtke petitsiooni autoriga ühendust

Arutelu teema on petitsiooni ESM rahvahääletusele! jaoks automaatselt loodud.

Mart Sonn

#101 ESM

2012-07-27 17:11

See on Ansipile riigi ja rahva arvel poliitilise kapitali kogumine. Pole saladus, et Ansip näeb end järgmisena mõnes EL või EN soojas ja pehmes ametis.
Veiko Rämmel

#102 Re: kuritahtlik petitsioon

2012-07-27 22:11

#85: - kuritahtlik petitsioon

Rohud ikka korralikult võetud? Kuritegelik on mittevalitud ja sionistide-vabamüürlaste taldu lakkuv pooletoobine ansipvalitsus.


Külaline

#103

2012-07-28 01:02

Kurat!
Allar Õunapuu

#104 ESM on nn sarutktuurne viga

2012-07-28 08:34

Kui Pangad leiavad, et makseraskustesse sattunud subjektide võlgade intresse tuleb tõsta ja sellele noogutavad kaasa ka riigi juhid, siis keegi peab ju selle lolluse välja tooma - ma võtan võla, tuleb kehv saak (suvaline Force Majore), sattun raskustesse - pank tõstab mu laenukoormust veelgi, kuna nii on meil kombeks. Mis jääb mul üle? Küsida abi. Seda pakub ESM, kuid ka see suurendab mu võlakoormust, ka see suurendab mu maksejõuetust. Pole raske ette näha, et see on tupik, mis lõppeb fiaskoga. palju hullemaga kui lihtsa ja ausa pankroti välja kuulutamine.

ESM on veiderdamine, tahe turgusid petta ja neid kuidagi trikitamistega rahustada. See on LOLLUS. Nii näiteks püütakse raha riikidesse pumbata kuidagi nii, et see ei paistaks täiendava võlakoormusena. Keda te petate?

 

Allar Õunapuu

#105 struktuurne, struktuurne ikka

2012-07-28 08:37

555

#106 ESM

2012-07-28 18:42

1. Tundub, et kogu probleem on tekkinud sellest, et muu Euroopa ei taha elada NII KASINALT nagu meie so. keegi ei ole meile meie KASINUSES solidaarne-(kaasa arvatud meie enda parlament jm.valitsejad).Seega ei pea me edasi kannatama meist kõrgema elatustasemega riikide edasise kõrge elatustaseme säilitamise nimel.
( Valitsus ei anna endale aru, et Eesti riigi rahakott on Eesti rahva oma. J.Ligi jne. unus-
tas Euroopas kiita Eesti rahvast,tänu kelle arusaamisele ja kannatlikkusele kokkuhoid on saavutatud.)
Ps.Näit. Rootsi, Inglismaa on saanud EL samuti toetusi, ometi nad abipakettides ei osale.)
Poliitilisest retoorikast ei piisa, et õigustada eesti rahva raha tõstmist kellegi teise taskusse, senini küll täiesti üldsõnaliste poliitiliste põhjendustega.Viimaseks retooriliseks õlekõrreks tundub olevat väide, et on mingisugust salajast informatsiooni, mida ei saa avaldada??!!




Külaline

#107

2012-07-28 19:42

Eestis on vaja kõigepealt lahendada oma riigi probleemid. Need on töötus, rahvuslikul kapitalil põhineva tööstuse puudumine,töökasvatuse puudumine, rahva vaesumine ja sellega kaasnevad probleemid(väljaränne, noorte haridustaseme langus, suur haigestumine ja invaliidistumine, mis tegelikult on oluliselt suurem, kui arvud näitavad), väga viletsas olukorras olev teedevõrk, olematu omavalitsuste tulubaas. Eesti ei saa end võrrelda lisandväärtust tootva tööstusega Saksamaaga. Riik peaks panustama rohkem kodumaisel kapitalil baseeruvatööstuse, eriti põllumajandusliku tootmise ja töötlemise arendamisele kaasaaitamisele.Kui võrrelda Eestit näitekds 15 aastat ilma sõjata elava Horvaatiaga, siis EL-i mittekuuluvad horvaadid on 15 aastaga saavutanud kordades rohkem kui Eesti 20 aastaga Seal hoolitakse inimesest.
Mul siiralt heameel, et Eestis leidus 9 sirgeseljalist ja oma maast hoolivat kohtunikku. Sügav kummardus nende eest.

Külaline

#108

2012-07-29 12:28

No ei õnnestus see allkirjade kogumine kallid rahvuslikud provokaatorid ja Põhiseaduse vastu ässitajad. Alla tuhande allkirja, pole murdosat ka Eesti kodanikest. Ärge tulge rääkima, et rahvas on ESM-i vastu - mõtlevad inimesed toetavad seda lepingut ja mõistavad sellest tõusvat tulu. Suuremat pilti on vaja näha, mitte oma äpardunud rahvuslust demonstreerida. Häbi ESM-i vastastele!
Jones

#109 Re:

2012-07-29 13:52

#16: -  

 Aga kas see on ikka argument,nagu Ligil,et riigikogu ei ole küllalt professionaalne otsustama ESM-i asju. Aitab kui Euroopa asjade komisjon asendab riigikogu.Või kui tankist Rõivas lükatakse kaamera ette ja see laseb plaadilt ,et seadus ei võimaldagi seda ESM- lepinguga liitumist üldse riigikogul arutada...No tule taevas appi!

Kui riigikogu arutaks ja hääletaks,siis poleks vast põhjust kobisemiseks,ise oleme selle pundi koos e-valimistega kokku munsterdand.

Georg

#110 Re: Re: kuritahtlik petitsioon

2012-07-29 14:01

#102: Veiko Rämmel - Re: kuritahtlik petitsioon

Millest järeldate, et Ansipi valitsus on mittevalitud. Isiklikul mina ja enamus tuttavaid andis hääle valimistel Reformierakonna poolt. See valik on end õigustanud ja Eesti arengu huvides. Eesti Vabariigi praegune valitsus on igati legitiimne oma ülessandeid täitma.

Kodanik Remmel, Teie mõtteavaldus on vaenulik Eesti riigi suhtes, samuti üritate õhutada vaenu rahvuslikul pinnal. Oma teguviisiga solvate meie riiki ja eesti rahvast, ja vististi patustate ka Karistusseadustiku vastu.


Külaline

#111 Re:

2012-07-29 14:09

#108: -

Kas ,,külaline 108'' on teadlik, kuidas uuringuid läbi viiakse? Igas ajalehes olnud küsitlused näitavad, et min. 70% inimestest on ESMi vastu. See laieneb kogu rahvale. Naiivne on ka väita, et kogu riigi peale kõik ESMi vastased just siia allkirju panema kogunevad. Muuseas, peale seda kui Postimees sest petitsioonist ühel päeval uudise tegi hakkas allkirjade arv kasvama hüppeliselt. Valdab osa inimestest ei ole lihtsalt tõenäoliselt teadlikudki sest petitsioonist või siis muudel põhjustel pole söandanud alkirja panna või asjasse süvenedagi. Suurem osa elanikkonast siiski ei surfa sügavates internetiavarustes ega passi ilmtingimata ka FB-s vaid loevad aeg-ajalt ajalehti ja muud sellist üsna pealiskaudselt. Ning üleüldise passiivuse juures, mis eestlasi kammitseb ei tasu ka tõttata hurraaga karjuma, et rahvas toetab igat lollust, millega meie poliitkud Euroopas kannuseid teenida püüavad.

Seda ülejäänud Eesti olematule poliitilisele kultuurile omast solvamist ja provotseerimist ei viitsi kommenteeridagi. See ütleb rohkem selle kirjutaja kui kellegi teise kohta. Samuti ka väide, et raha tuuldeloopimine meile meeletult kasulik oleks. Kui see nii kasulik on, mis te, siis rahvahääletust kardate? Ja kui end poliitiliste loosungite asemel ka asjadega päriselt kurssi viiksid, siis mõistaksid ka lihtlabast fakti, et ESM ise on põhiseadusega vastuolus (mida Riigikohus ka tunnistas) ja seega ei tasu sest teisest põhiseaduse parakrahvist suurt kära teha. Eriti veel inimeste kohta, kes ise põhiseadusest lugu ei pea. Vähemalt mitte, siis kui ta omi küünilisi poliitisi eesmärke ei teeni.

Nemo

#112 Re: Re: Re: kuritahtlik petitsioon

2012-07-29 14:40

#110: Georg - Re: Re: kuritahtlik petitsioon

Mis puutub Ansipisse, siis see mees on peaminister ainult ühel põhjusel. Selleks põhjuseks on see sama asi, miks ka Putin võimul on: reaalne valik puudub. Hoolimata kogu vihast ja mõnede puhul ka armastusest selle pundi puhul on lihtsalt tõsiseltvõetav opositsioon senimaani puudunud. See ei ole, aga mingi osutus sellest kuivõrd professionaalsete ja riigimehelike poliitikutega tegu on koalitsiooni puhul. Ja valiku puudmisele on kahtlemata oma osa andnud ka need kivid ja raskused, mis uute poliitiliste jõudude tekkimisele (seaduste näol) tee peale ette veeretatud on.

Rääkides, aga Eesti arengust, siis taandarengut mina isiklikult arenguks ei pea. Maitseasi. Mis, aga konkreetselt legitiimsusesse puutub, siis vaat see on alles huvitav teema! § 60 „Riigikogu liikmed valitakse vabadel valimistel proportsionaalsuse põhimõtte alusel. Valimised on üldised, ühetaolised ja otsesed.” Mida ma sellega öelda soovin on see, et praktiliselt iga Riigikogu on meil olnud ebalegitiimne, kuna häälteülekandmissüsteem on konkreetselt põhiseaduse vastane (samal moel nagu ka ESM). A la 40% praegusest Riigikogust on täis inimesi, keda pole valitud, vaid, kes on määratud oma ametisse parteinimekirjade alusel. Kui ma õigesti mäletan, siis üksikkandidaat Leo Kunnas sai ihuüksi rohkem hääli valimistel kui ca 60% riigikogulastest.

Valijate tahet moonutav valimissüsteem, mis ei vasta ka põhiseadusele on üks asi, mis muudab meie riigi juhtiva asutuse ebalegitiimseks. Teine asi on selle sama asutuse, Riigikogu, endi liikmete patoloogiline põhiseaduse rikkumine istudes erinevate riigifirmade nõukogudes. On oluliselt rohkem argumente väitmaks, et kogu senine Eesti juhtimine ja kõik vastuvõetud otsused on olnud 100% ebalegitiimsed kui, et legitiimsed. Kuid see ei ole väitlus, seega argumendid ei oma tähtsust. See, mis omab tähtsust on seadus. Ja seda rikutakse Eestis täiesti varjamatult ja ka vahest JOKK-skeemide abil. See riik on algusest lõpuni mäda. Ja nagu öeldakse: Kala mädaneb peast.

Teid võib ju solvata Rämmel, aga mind solvate teie oma ignorantse jutuga, mis ei vasta reaalsusele, kus Eesti inimesed elavad. Ja Eesti riik on enamat kui valitsus või poliitikud, mis koosneb ka kõigest inimestest, mitte üliinimestest. Demokraatia eeldabki valitsuse ja poliitikute kontrolli all hoidmist ja konstruktiivne kriitika on hädavajalik, kuna riigiisad ei ole isandad. Nad on teenrid. Rahvateenrid. Ülemteenrid. Kuid siiski teenrid. Meie riik, see olen mina, sina ja kõik ülejäänud. Reformierakonna ustavatel jüngritel ei tasu arvata, et: riik, see olen mina.

Georg

#113 Re: Re: Re: Re: kuritahtlik petitsioon

2012-07-29 14:54

#112: Nemo - Re: Re: Re: kuritahtlik petitsioon

Teie demagoogiale saab vastata üheselt - kui riik ei meeldi, siis emigreeguge. Uskuge, kõigil on parem kui plats on puhas intrigantidest ja provokaatoritest. Seades seadusliku valitsuse legitiimsuse kahtluse alla, tuleks teid kohelda riigireeturina. Kahjuks on meie riik liialt armuline teiesuguste suhtes ja lubab kuritegelike mõtetega inimestel vabalt ringi jalutada.

Nemo

#114 Re: Re: Re: Re: Re: kuritahtlik petitsioon

2012-07-29 15:12

#113: Georg - Re: Re: Re: Re: kuritahtlik petitsioon

Kas enam naeruväärsemat asja saab olla inimesest, kes süüdistab teist inimest omaenda pattudes? Ma armastan oma riiki. Teie, Georg, ei oma, aga õigust siin kedagi eksiili saata. Mis puutub riigireeturitesse, siis uskuge mind, minul ja ka väga paljudel teistel (nii juba väljarannanud min. 75 000ndel inimesel kui ka 37% hääleõiguslikest kodanikest) on täpselt samad tunded seoses üsna paljude meie parteide ja tipp-poliitikutega ning nende fanaatiliste broileritega. Riigireetmine on põhiseaduse rikkumine. Kuid eks Pätsi ja Laidoneri -tegemine- on paljudele kommunistliku taustaga inimestele ja nende koolitatud järglastele niivõrd tavaline juba, et sellest on saanu lausa auasi. Kahju.

Georg

#115 Re: Re: Re: Re: Re: Re: kuritahtlik petitsioon

2012-07-29 15:21

#114: Nemo - Re: Re: Re: Re: Re: kuritahtlik petitsioon

Mul on siiralt rõõm, et teiesuguseid Eesti riiki ja seadusliku valitsust vihkavaid inimesi on vaid käputäis, kes ei suuda õnneks ühiskonna arengut pidurdada. Vingumise asemel tehke parem rohkem tööd ja looge uusi väärtusi, uskuge teie elu läheb paremaks, samuti ei jätku piisava hõivatuse korral aega riigivastaseks tegevuseks. Toote nii endale kui ka ühiskonnale kasu.

Nemo

#116 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: kuritahtlik petitsioon

2012-07-29 15:38

#115: Georg - Re: Re: Re: Re: Re: Re: kuritahtlik petitsioon

Oh, teid, Georgikene. Või, et vähe? Mine viska valimistulemustele pilk peale. Ega ikka suurem osa inimestest ka selle haleda 63% juures, kes valimistel käisid, ei toetanud ühelgi moel Reformi. Reformierakond ei võrdu Eestimaa. Ja ma usun, et see teine 75 000 inimest, kes oli võtnud kindlaks plaaniks Eestist lahkuda (ja kellest üle 40 000 oli selleks ka juba plaane teinud ühe uudise järgi), pole suured Reformierakonna armastajad. Võim hakkab pähe ja sellest on raske loobuda. Selles suhtes on Eestil omajagu ühist Venemaa ja Süüria võimudega. Ja teie retoorika järgi otsustades oleksite ka õnnelik kui ka meie võim oma rahva vastu relvad pööraks. Muuseas, luba ma annan teile natuke nõu: ad hominen kommentaaride asemel üritage palun argumenteerida ja vastata väljatoodud tõsiasjadele Eesti poliitilise- ja valimissüsteemi kohta. Ehk oleksite, siis mõnevõrra tõsiseltvõetavam.

georg

#117 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: kuritahtlik petitsioon

2012-07-29 15:55

#116: Nemo - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: kuritahtlik petitsioon

Üldiselt levinud tava on, et terroristidega ei peete läbirääkimisi ja neile pole vaja midagi argumenteerida. Kutsute siin ülesse ju Põhiseaduse vastasele tegevusele, seega olete minu silmis riiki ohustavad terroristid. Esialgu küll veel verbaalsel tasemel, aga kunagi ei või teada kunas teiepoolne riigireetmine võib vägivallana väljenduma hakata. Siiralt loodan Eesti õiguskaitseorganite valvsusele, et teiesugustel ikka silm peal hoitaks.

Nemo

#118 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: kuritahtlik petitsioon

2012-07-29 16:01

#117: georg - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: kuritahtlik petitsioon

Paranoia, demagoogia, ähvardused. See ei ole just maitsev kokteil. Kui teile on jäänud arusaamatuks miski, siis las ma selgitan puust ja punasest: Ma kutsun üles põhiseadust täitma, juhtides tähelepanu sellele, kuidas seda jultunult rikutakse. Ning, mis veel terroristidega läbirääkimisse puutub, siis nagu näha sai siin mõnda aega tagasi jalgratturite puhul, siis Eesti sellest ära ei ütle. Ka kümne miljonilise hinnasildi juures mitte ;) Kümme miljonit tundub üldse meie ,,demokraatias'' üks müstiline summa olevat. Kümme siia, kümme sinna...

Georg

#119 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: kuritahtlik petitsioon

2012-07-29 16:16

#118: Nemo - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: kuritahtlik petitsioon

Te levitate ju lausvalet. Palun näidake mulle tõsiseltvõetav allikas, mis kinnitaks, et Eesti valitsus on terroristidele 10 miljonit maksnud. Kõlakate, turujuttude ja pahatahtlike soovunelmate levitamine ei tee küll kellelegi au.

VironShaman

#120 ESM rahvahääletusele!

2012-07-29 21:22

Teemal on mõtet siis kui kõik valupunktid esile tuuakase, mitte ei jahuta riigireeturitest nagu Üks troll, kes loeb enda õiguseks föderalistide eest seista ja teisi mutta tampida.
Mille eest siis meie valitsejad võitlevad nii et veri ninast väljas, kui ei saa panna rahvahääletusele tuleb seesama töö teha ära riigikoguga, miks peaksid riigikogulased kes täna rahva poolt valitud on koos oma partei tagatoaga veel järgmitel valimistel hääli saama, isamamüüjatel pole teed rahva valikutes. Kõigile riigikogulastele isiklikku meiboksi kiri kasvõi lingist võetud artikliga.

Tõde on see, et Goldman & Sachs ning finantsisitidest tehnokraadid on kaaperdanud Euroopa. Demokraatiast on saanud vaid sõnakõlks ja seda kõike ettekäändel, et tagada keskpanga “sõltumatus” valitud rahvaesindajate “kuritarvituste” eest. Ent valitus ja rahvas on üks või vähemasti peaks olema ning demokraatlikult valitud valitsus peaks esindama rahvast. Eurooplasi on kelmusega sunnitud loobuma oma armastatud demokraatiast üksnes selle nimel, et loovutada võim kontrollimatutele finantspiraatidele – kurss, mille jälgedes tundub tänapäeval liikuvat enamus maailma riikidest.

Selle asemel, et allkirjastada drakooniline ESM-i leping, oleks eurooplaste jaoks võrreldamatult eelistatum tühistada lihtsalt Lisaboni leppe artikkel 123, mis lubaks koheselt Euroopa keskpangal väljastada raha otse hädasolevate liikmesriikide valitsustele. Alternatiivselt oleks mõeldav, et eurotsooni liikmseriigid läheksid majandusliku suveräänsuse taastamise teed, taastades oma riiklikud keskpangad. Need oleksid võimelised väljastama intressivaba raha, et finantseerida rahvuslikult olulisi majandusprojekte. Kuigi tegemist ei ole originaalse mõttega, on seda sammu kasutatud ajaloos korduvalt ja vägagi edukalt (nt Austraalias ja Kanadas).

Paraku elame tänapäeval maailmas, kus raha loomise ning krediidi väljastamise funktsioonid on muudetud parasiitilike rantjeede monopoliks – privileegiks, mida kasutatkse selleks, et pigistada riikide majandussüsteemidest elumahlad välja. Sellepärast ongi kriitiliselt oluline, et raha loomise võime tagastataks riiklike valitsuse pädevusse, sest krediit on avalik hüve, mida peab haldama ja väljastatama pidades silmas ühiskonna kui terviku huve.
http://www.decivitate.ee/?news_id=1153


Külaline

#121 normaalne

2012-07-29 23:41

#108: -

äpardunud saab olla küll see, et selle kirja postitaja kunagi sündis eestlasena. Sest muudmoodi ei saa kommenteerida inimest, kes oma rahvust peab äpardunuks. Mõtlevast kodanikust on küll asi väga kaugel- valgusaastad lahutavad kui sellist rumalust kirjutada osatakse või siis väite tõepärasuse korral võiks näiteks tuua, et Carri Ginter ja Raul Narits ei ole mõtlevad inimesed...naerukoht. Kui loll olla oleks valus, siis kommentaari 108 arvatavasti siia kirjutatud ei oleks...


Külaline

#122

2012-07-30 00:01

.

Külaline

#123

2012-07-30 01:39

me ei ole lambad keda pankurid, suurkapitalistid ja nende käpikud tapale veavad.

Külaline

#124

2012-07-30 02:55

Asjalik ettevõtmine
sõnakuulmatu *ori*

#125 Eesmärk:

2012-07-30 10:12

Suund on maailmavalitsuse moodustamise poole aga valitsejate grupp on veel ebamäärane.