Humanistliku kristluse manifest

köögitüdruk

/ #1584 Re: Vastus Pärnu linna vaimulikele

2011-10-14 08:44

#1581: Humanistliku kristluse manifesti autorid - Vastus Pärnu linna vaimulikele

Me oleme rõõmsad, et olete meie üleskutset järgides astunud pika sammu sisulise dialoogi tekkimise poole.

- Kas ikka usute veel säärase dialoogi tekkimise võimalust? Senised Manifesti(de) järelkajad pigem näitavad eri väärtuste taga olevate leeride kaugenemisest teineteisest ja nende lahkmeelsuse tsementeerimisest.

 

Me ütleme selgituseks inimese seksuaalsuse kohta, et manifest ei tegele ühegi seksuaalse orientatsiooni õigeks mõistmisega, vaid kutsub kõiki osapooli üksteist respekteerivale diskussioonilemõne seksuaalse orientatsiooni õigeks mõistmise üle?!

 

Igasugune abielu on eelkõige juriidiline leping ja kirikliku õnnistamise või laulatamise üle arutleda on põhjust vaid siis, kui leping on sõlmitud. Praegune Eesti seadusandlus seda ei võimalda.

???  - Mis mõttes ei võimalda? Absoluutselt võimaldab. Siit ebaloogilisest mõttekäigust ilmneb Manifesti koostajate vaikimisi eeldatud eripäraselt uusoriginaalne arusaam abielust (Wikipedia: “Abielu laiemas mõttes võib olla kahe inimese vaheline suhe (monogaamia, sealhulgas ka homoseksuaalne suhe”). Seega vaidlustavad Manifesti autorid traditsioonilise ja üldkehtiva abielu definitsiooni (EE: “seaduspärane mehe ja naise ühiselu perekonna loomise otstarbel.”

Ehk Ivo Pilli sõnastuses: kärvand roti saba paistab tordi seest välja…

 

Meie liikumise eesmärk…

Liikumine? See on juba midagi uut. Sellest tahaks lähemalt kuulda. Nimi? Isikulised algatajad ja juhid? Programmilised eesmärgid?

 

tahame Piiblit ja ristiusu põhitõdesid intellektuaalselt ausalt tutvustada

- Et siis senine arusaam nendest põhitõdedest (paluks täpsuse huvides need sõnastada) on olnud intellektuaalselt ebaaus?