MÄRGUKIRI EESTIMAA AVALIKKUSELE, PRESIDENDILE JA RIIGIKOGULE

Quoted post

Heiki

#30 Veidi täpsustuseks

2011-08-25 08:45

Ei ole mahti kogu Analüütiku süüdistuste gammat momendil kommenteerida, vastan vaid ühele, minu meelest kõige olulisemale süüdistusele.

"Üldse on huvitav, kuidas homofoobid otsustavad asjade üle, mis neist kaugel seisavad. Osustavad teiste elude üle, otsustavad, kuidas teised peavad käituma, olema. Topivad oma nina teiste kõige intiimsematesse suhetesse."

Siin tuleb mängu kõlbelisuse mõiste. Modernses maailmas, kus kõlbelisus on peenrahaks vahetatud ja igal mehel oma "eetika". Nii võib jääda ekslik mulje, et end topitakse teiste asjadesse. Tuletan aga meelde Piiblilugu, millest me näeme, et Jumal ei andesta ka ükskõiksust. Pean silmas Loti ja Soodoma-Gomorra lugu. Ma ütlen, et paljud inimesed hävitas Jumal seal linnas mitte homoseksuaalsuse, vaid selle sallimise tõttu. Ebakõlbelist käitumist salliv inimene muutub oma hoiaku tõttu ka ise ebakõlbeliseks.

Vastused

Analüütik

#31 Re: Veidi täpsustuseks

2011-08-25 22:41:27

#30: Heiki - Veidi täpsustuseks

Hesekiel 16:49, 50

Vaata, su õe Soodoma süü oli see: temal ja ta tütreil oli uhkus, leivaküllus ja muretu rahu, aga viletsa ja vaese kätt ta ei kinnitanud, vaid nad olid upsakad ja tegid mu ees jäledusi; aga ma saatsin nad ära, kui ma seda nägin.

Nii paljukest siis piibliraamatu tundmisest.

Mis aga puudutab homofoobiat, siis wiki abiks:

Homofoobia on kartus või VAENULIKKUS homoseksuaalide ja homoseksuaalsuse suhtes.

Psühhiaater George Weinberg tutvustas väljendit "homofoobia" esmakordselt 1972. aastal artiklis "Ühiskond ja terve homoseksuaal". Weinberg leidis, et kui inimesel homoseksuaalsete inimeste läheduses tekivad tugevad negatiivsed reaktsioonid, siis seda võib kirjeldada kui foobiat.