Humanistliku kristluse manifest

Quoted post

Lea Altnurme

#45 Re: Re: Enn Auksmannile

2011-09-19 22:51

#41: Enn Auksmann - Re: Enn Auksmannile 

 Huvitav Enn, miks sa arvad, et see manifest on isiklikult sinu vastu sihitud? Sa võiksid ju ometi sellega liituda!

Vastused

Enn Auksmann

#48 Re: Re: Re: Enn Auksmannile

2011-09-19 23:03:53

#45: Lea Altnurme - Re: Re: Enn Auksmannile

Ei, ma ei arva, et see on isiklikult (s.t ainuisikuliselt) minu vastu sihitud. Ma lihtsalt olen harjunud kirjutama oma nime all, mitte kui "grupp murelikke kodanikke". Aga seda, mida mina seda manifesti lugedes tunnen, tunnevad nende oma sõnul mitmed teised EELK vaimulikud, kellega oleme sellest täna kõnelnud.

Nii et sama hästi võib mu nime minu kommentaaride juures ära unustada ning mõelda vähemalt osale, ma arvan, et üsnagi arvestatavale osale vaimulikkonnast. Pealegi: kas "humanistliku kristluse" eestvõitlejad ei peaks mõtlema selle peale, mida nende kirjutatu teeb igale üksikisikule? Või hoolib see "humanism" üksnes inimesest kui mingist üleüldisest ideest, unustades, et mingit väljaspool üksikisikut olevat "üleüldist inimest" ei ole olemas - nii nagu, muide, ei ole olemas ka mingit "üleüldist (nähtamatut) kirikut" väljaspool konkreetset, nähtavat, "lihaks saanud" kirikut.

Kuna keegi ei ole mind volitanud enda nimel kõnelema, siis ei ole minu kirjutatu puhul muidugi tegemist mingi "vastumanifestiga".