Humanistliku kristluse manifest

Quoted post

Wow!

#432 Bingo!

2011-09-22 14:16

#392: Sohvi - Bingo! 

 Kas sa Sohvi oled tõesti Tiit Kuusemaa?

Vastused

Sohvi

#509 Re: Bingo!

2011-09-22 21:09:51

#432: Wow! - Bingo!

Austatud Wow!, sinu reaktsioon ajab mind ühtaegu nii nutma kui naerma.

Ütlesin midagi senise keskustelu sisulise jätkamise seisukohalt üliolulist, ja vastus oli ...?

Oletame, et sulle tehakse abieluettepanek või hüütakse „Põgene, maja põleb!“, ja sina vastad „Aga sa oled ju punapea“. See on tõeliselt masendav, et sisulise suhtlemise asemel madaldutakse tasemele, et kas keegi ostis viina või hambapastat, või mis kellegi juustevärv ehk nimi on. Mis see siia puutub?

 

Et mind Tiit Kuusemaaks peetakse, see lõbustas mind täiega. Tänan tunnustuse eest. Mõnus on naeru pugistades peatselt linade vahele pugeda...

 

Aga asjast...

Sellegipoolest loodan mõnd Manifesti koostajatest ära seletada oma pöördumise põhimõiste, - mis asi on humanistlik kristlus?

Teie manifestis uut lunastust või EELK-le uut hingamist tõotav senitundmatu usk/ideoloogia ei peaks olema pruut, keda me pimesi kiitma ja usaldama peaksime, rääkimata kosimisest. Isegi manifestide kõuekõmina toel. Palun esitlege meile oma “kristliku humanismi” pruuti, tõmmake ta näo eest varjav riie, et saaksime ise veenduda mis või kes ta selline on. Mustlase moodi kaupa tehes ja põrsast kotis pakkudes mõjub paraku teie sugestsioon, nii kirglik ja siiras, kui see ka poleks, pigem eemaletõukavalt. See on minu arvamus.