Humanistliku kristluse manifest

Aare Sopp

/ #879 Vastuseks #835-le - allakirjutanule

2011-09-26 00:08

Ma ei usu, et see oleks selle patuse maailma järjekordne patt, sest minul pole seda õigust, tembeldada patte siia ja sinna. Seda, et nad surma väärt on ütleb Jumal, mitte mina. Kui nad meelt parandavad, siis annab Kristus ka neile andeks nagu igale teisele Jumala ees õigeksmõistetule. Maailma surmanuhtlus on kõigest esimene surm. Kui nad meelt ei paranda, siis nagu iga teinegi sõnakuulmatu ei pääse kohtupäeval teisest surmast. Nii-siis, kes sünnib kaks korda, sureb ühe korra aga kes sünnib üks kord sureb kaks korda. See on Jumala kohtulik otsus, mis ei kuulu edasikaebamisele. Nii oli, on ja jääb!
Vabandust, see Meelis Sülla artikkel sobib diskussiooni nagu sea selga sadul. Kahjuks on see nii! Tema kooliskäimine on selle artikli põhjal küll mahavisatud aeg. Ta ütleb, et Piibel ei ole ei seksiõpik ega kokaraamat, kuid ise peab seda selleks. Tema on selge näide, mis juhtub, kui pole antud seda „võtit“, mõistmaks Piibli sõnumit.
Ta väidab, et Piiblis on tohutul hulgal keelde, mida kirik ammu enam ei järgi. Vastasel juhul ei tohiks me süüa näiteks sealiha, jäneseliha ega angerjat, rääkimata verivorstist.
Nendest tundidest on ta poppi teinud, kui räägiti Vana ja Uue Testamendi olemusest ja mida ja kuna Jumal pühitses. Üldse valitseb selles artiklis üks ümmargune demagoogia, mis ei kannata kriitikat. Mul on kahju. Ma ei saa homode ülistuslaulu aktsepteerida. Siin on tegemist vale vaimuga. Mul on tõesti kahju. Ma ei mõista kohut, see on Kristuse osa kohtupäeval. Eks siis selgub, kas ikka saab sealt kitsast väravast sisse jalaga ust lahti lüües või …