Humanistliku kristluse manifest

Külaline

/ #881 Riigi ja kiriku dialoog

2011-09-26 00:21

Tere! Ehk kuulaks ja loeks ka teisi nimesid. Ei soovi, et peaaegu igat artiklit kommenteerib Austatud Veiko Rämmel, ehk endale märkamatuks jäädes on eelnimetatu ilmselt ennast "tühjaks" kirjutanud. Vaieldamatu on tõsiasi, et "Manifest" on tabanud märki, nagu haamer tabab naelapead. Kui sõna läheb mööda, on halb lugeda ja kirjutaja kahjustab iseennast. Keegi UT ütleb: "Mine ja ära tee enam pattu."

Lubage mul veel kirjutada teemal "Kirik kogukonnas" Kutsun Teid head lugejad kaasa mõtlema ühele situatsioonile. Nimelt, kujutame ette olukorda, kus kirik koguneb päevi ja aegu näinud hoones. Kas renoveerida või ehitada uus. Kirikul kumbagi tegevuse jaoks raha ei ole, algab raha kogumine ohvri kaudu. Vanad inimesed toovad ohvri kogu südamest ja annavad kogu raha kirikule. Ühel päeval on uus kirikuhoone valmis, Uue kirikuhoone avapeole e. jumalateenistusele sattus uudishimust mees, kes ohtralt tarbis alkoholi, tubakat, narkootikumi ja tegi palju teisi kõverusi. Ohverdajatel on rõõmupisaraid kõik kohad täis. Jumalateenistuse vaimulik tase tõusis taevasse, mis kutsus esile uudishimuliku mehe tõsise pöördumise. Esmaspäeval tööle minnes said kõik kaaslased aru, et midagi on selle mehe juures muutunud. Algas töö. Kui enne tehti tööd ükskõikselt, siis nüüd oli kõik muutunud. Kogu tsehhis ei olnud aega millekski muuks, kui töö tegemiseks, toodang oli esmaklassiline, plaanid ületati mitmekordselt, palganumbrid tõusid väga kõrgele. Ainult üks mees käis kirikus. Enamus kõrge palga saajaid viisid oma raha suures ulatuses taas kõrtsi.

Lubage mul lõpuni kirjutada. Mis juhtus? Need vanad, kes südamest olid oma viimase andnud uue kiriku ehituseks. siis Jumalateenistuse kaudu muutus nende vanakeste ohver positiivseks emotsiooniks, mis omakorda muutis uudishimuliku mehe, kes nüüd omakorda tööl olles muutis kirikust saadud positiivse emotsiooni mitmekordseks plaani täitmiseks, mis omakorda muutus rahaks, mis suures enamuses viidi kõrtsi.

Tähendab, et kirik on finantseerinud läbi positiivse emotsiooni ettevõtlust, mille juht ei salli kirikut silmaotsaski. VÄGA SUUR VASTUOLU.

Soovin, et algaks dialoog RIIGI JA KIRIKU vahel vähemalt sellele kitsaskohale mõeldes, avaldatud "Manifesti" põhjal.

ISSAND OLGU TEIE KÕIKIDEGA!