Humanistliku kristluse manifest

imik

/ #1242

2011-10-07 10:45

Harri Kingo tsitaat:
"Kui kristlus ja kirik soovib uueneda, siis tuleks tagasi minna Jeesuse enese juurde ja alustada taas temast, püüdes inimliku kõrvale jätta."

Leian, et see pole vajalik, sest kuna Jeesus on samuti tervenisti inimene, samamoodi kui Ta on tervenisti Jumal(ühesõnaga-meie keeles on tegemist täiusliku DNA-ga), ei ole inimlikkust tarvis kõrvale jätta. Kõik, mis on inimlik selle sõna kõige suurepärasemas mõttes, on ühtviisi ka jumalik ja Teme poolt heaks kiidetud.
Tsitaat 2:
"Seistes oma taevase Isa ees Tema lapsena - aga nii me seisame Tema ees kogu oma elu ja iga oma eluminuti - on mõttetu nõutada Tema käest endale inimõigusi, demokraatiat, humanismi, arvamuste pluralismi tunnustamist, sõnavabadust kuni oma arvamuste võrdväärseiks tunnistamist Isa jumaliku tahtega."
See on õige, kuid ega mõlema manifesti avaldajad polegi seda teinud. Madin käib ikka inimeste vahel, kellel kõigil on enda arvates taskus pisike, aga väärtuslik "soovituskiri" Issanda Enda allkirjaga. Ei taha küll inimesi sel puhul koledate katsumustega ja põrgupiinadega hirmutada, sest Jumal, keda tean, jälgib siiani veel üsna heatahtliku muige, aga ka kerge murega oma laste püüdeid, kes isekeskis jageledes, kas siis edukama või edutuma koostöö läbi "Tõe" laegast üles tuhnida üritavad. Seni kuni püsitakse elementaarsete reeglite piirides, ei juhtu midagi halba.