Humanistliku kristluse manifest

Quoted post

Sohvi

#899 Hüüdja hääl kõrbes?

2011-09-27 08:45

Lp. Jaan Lahe, foorum on avatud. Siin võtavad ja saavad sõna igal tasemel arvajad. Nemad oma taiplikkuse ja suutlikkusega annavad sinu pakutud võimalusele halva või hea maigu. Keskpäraste ja õelate foorumlaste vastu ei saa, pole mõtet midagi ette võtta. Ainus võimalus on ise sekkuda, ise kvaliteet-argumentatsiooniga eeskuju näidata.

Kahjuks on paljud rasked küsimused endiselt üleval. Sa ei ole tahtnud neid näha, neile vastata. J. Jaegeri omad näiteks. Ka minu vägagi oluline võtmeküsimus: mis loom see nn. „humanistlik kristlus“ õieti on ja millega seda süüakse? Keegi leidis viimaks kuskilt ameerika baptistide saidilt selle üldiselt religioossetele ja filosoofilistele mõtlejatele tundmatu mõiste kohta. Pole just kiita saak. Ka sina ise ei taha sellest rääkida, nagu ka oma autoriteedidest „humanistliku kristluse“ vallas. Miks?

Vastused

Vastaja hääl kõrbes

#908 Re: Hüüdja hääl kõrbes?

2011-09-27 10:13:27

#899: Sohvi - Hüüdja hääl kõrbes? 

 "Ka minu vägagi oluline võtmeküsimus: mis loom see nn. „humanistlik kristlus“ õieti on ja millega seda süüakse? Keegi leidis viimaks kuskilt ameerika baptistide saidilt selle üldiselt religioossetele ja filosoofilistele mõtlejatele tundmatu mõiste kohta. Pole just kiita saak.!

Näed nüüd isegi omaenese mõtlemises pesitsevat autoritaarsust. Keegi kuskil peab andma mõiste, millega tohib oma vaateid kokku võtta. Ei pea andma. Sa võid selle mõiste ise ka kasutusse võtta, ega keegi ei keela. Jaan Lahe on seletanud, mida ta silmas peab. Kas sa ei saa aru?