Humanistliku kristluse manifest

Quoted post

Endel

#1230 Me tahame istuda kõrgemale Jumalast ... aga kes on inimene - loe ILM 13,18.

2011-10-06 15:39

Kristus ütles ise Jakoobusele ja Johannesele nii:
Lk 9,54.55. 54. "Issand, kas Sa tahad, et me käsime tulla tule taevast maha ja nad hävitada" 55. Aga Jeesus pöördus ümber ja sõitles neid, öeldes "Te ei tea, millise vaimu päralt te olete"

Ka mina ütlen teile, ja seda eriliselt usu teaduste doktoritele - te ei tea, millise vaimu päralt te olete ...

See Kristuse lause on varasemates piiblites aukohal, kuid alates 1968 aasta tõlkest edasi on see Jaan LAHE ja Kristjan LUHAMETSa taoliste poolt välja jäetud. Nii Jaan LAHE, Kristjan LUHAMETS ja kõik petitsioonile selle toetuseks allakirjutanud ei tea, millise vaimu päralt nad on, ehk millist vaimu nad teenivad sõna HUMANISM all ...

ILM 13,18. Siin olgu tarkus! Kellel on mõistust, see arvutagu välja metsalise arv, sest see on inimese arv, ja tema arv on kuussada kuuskümmend kuus.

Humanism on inimlikkuse kõrgeim tase, kuid inimene on ise sellises rollis seni, kuni Kristus tema valib enesele sõbraks ... Humanistlikku Kristlust ei saa olemas olla ... ja samuti on mõeldamatu nn. Traditsioonilise Kristluse manufest ... jätkem Jumala sõna (1Ts 2,13.) moonutamine filosoofiliseks targutuseks (2Ti 2,14.).
Jätkem meelde Mt 11,11. öeldu - Väikseim taevariigis on suurem kui oli Ristija-Johannes, kes rajas teed Jeesuse tulekule ... maakeeli väikseim taevariigis on suurem kõige targemast maisest inimesest ...
See kehtib igavesti ... targutage niipalju kui te tahate ... oma manifestides, see ei aita teid Kristusele lähemale, küll aga kinnistab teile teie lahusolku Jumalast (Jumala TARKUSEST, milles on pidev tõe taotlemise vaim) lõplikult. Ja te ei tea, millega riskite, see ilmutatakse teile omal ajal ...

Mina näin paljudele rumalatele (Jer 4,22.) tondina vee (vesi on TARKUSE sümbol) peal kõndimas ... kuid meie erinevus on kirjas 1Ko 2,14.15.
1Ko 2,14.15. 14. Maine inimene ei võta seda vastu, mis on ajatu maailma vaimust (loe tarkus, milles on tõe vaim); sest see on temale jõledus ja ta ei või sellest aru saada, sellepärast, et seda tuleb ära mõista vaimselt.
15. Kuid vaimne inimene mõistab kõik ära (ka arvamustarkused), ent teda ennast ei mõista ükski inimene ära.

Ja täpselt on nii ka täna, et maised jurakad ei mõista Jumala TARKUSE olemust ning seepärast nad loovadki üha uusi manifeste ... Üks doktorikraadi varem pälvinu (Toomas PAUL) tehes uue piibli tõlke solkis ära Püha Kirja, keerates selle oma tarkust mööda filosoofiliseks targutuseks ... täpselt kindlalt on ka oma väärikusele vastavale toolile naelutatud ka kõik teised doktorid (ja oi kui palju neid veel tänapäeval on), + kõik magistrid jt. usu teaduste alal jne.jne. ... See on tõsine signaal ...
Kahju teist rumalukesed (Jer 4,22.) enesele enneaegse haua kaevajad ...
Absoluutselt kõik, mis me teeme - teeme iseendile, ka mina seda kirja kirjutades ... loe Ob 15.

ELU on ARMASTUS ja USALDUS (toetugem nendele). Tervitades - Endel

Vastused

imik

#1232 Re: Me tahame istuda kõrgemale Jumalast ... aga kes on inimene - loe ILM 13,18.

2011-10-06 16:05:31

#1230: Endel - Me tahame istuda kõrgemale Jumalast ... aga kes on inimene - loe ILM 13,18.

Jah, Endel, need sõnad on suure südamega öeldud- järelikult peitub neis ka tubli törts tõtt. Kuid siiski ei tee isiklikud süüdistused ja ähvardused asja paremaks, sest lootus, et Uue Testamendi järgijad Ob 15. peale kõva itku vallale päästavad, ei täitu.

Aga selle viimase lausega igati ühel meelel!