Humanistliku kristluse manifest

Quoted post

Laura

#1237 Re: Re: Re: Re: vihakõnest

2011-10-06 23:20

#1176: Al - Re: Re: Re: vihakõnest

Ilusalt puhkuselt jälle külmal Eestimaal tagasi, löön ka sõnakese sekka. Vahepeal on ju tulnud juurde uut jutuainet. Kirik on Eestis muutunud võimuorganisatsiooniks, kus vastutajad vägisi otsivad argumente sõnakuulmatutest lahtisaamiseks ja oma võimupositsiooni näitamiseks. Jumalaga või Jumala armastusega pole siin enam midagi pistmist. EELK pahandab, kuna Heino Nurk oli armastatud ja austatud (rohkem kui Eenok Haamer, kes elatab ennast välismaa rahaga) ja julges veel astuda autoriteerse võimu vastu. Seda pidid ju need “vanad” karistama.

Igal pool on nii, et on liberaalselt mõtlevaid, kes näevad kiriku rolli usklikele Jumala armastuse vahendamises ja neid vaimulikke, kes unustavad oma peamise rolli – et nad peavad Jumala käepikendusena vahendama armastust ja rõõmu. Seda (seksuaalset)rõõmu pole nad aga suutelised pakkuma, kuna neil endil oli jäik arusaamine suguelust. Kadri Kõusaar tõi ju värskes Ekspressis esile, kuidas eestlaste seksielu on. Igav ja mehele ainult oma sugutungi kergendamiseks. Kas naine saab orgasmi või mitte, see mehi ei huvita ega nad ei oskagi naisi rahuldada. Siis on nad kibestunud, nördinud ja pahased, et naine ei taha (miks ta siis peakski tahtma ühte musta rasket meest enda keha peal?), bordelli jaoks raha ei ole ja ka mastrubeerimise on keelanud kirik, kuid ka homo sovjeticus dr. heiti Kadastik ära. Ah ja, ka nõukogude sotsioloog Vooglaid kuulub sellesse seltskonda. Vana mees demonteerib ennast oma „sõprade“ abiga. Ja siis algabki nende mõnitamine, kes austavad oma keha hääli, kes tunnevad oma kehast rõõmu. Ja et neil teistel hästi ei läheks, peab kohe vihkama, torkima, alandama, mõnitama. Juba lapsed harrastavad kübermobbingut, kuna näevad kodus ja ühiskonnas ainult vihkamist. Vanemad on neile eeskujuks. Ja kus on kirik? Ei, nemad tegelevad iseenda võimu ja autoriteedi tõstmisega. Neid ei huvita inimeste majandusprobleemid, inimeste hingeprobleemid, eestlaste massiline lahkumine nii kirikutest kui kodumaalt. Neil on teha tähtsamat, võidelda Heino Nurga ja homoseksuaalide vastu. See on niivõrd absurdne ja labane. Ja siin kommentaariruumis istuvad eestlased ja jätkavad seda vihkamist, mis on alustatud juba hommikul. Nad istuvad igas kommentaarirummis. Kogu Eesti on minemas alamäge, sellestki kirjutas üks psühhiaater, kuid keegi ei vaevu sellele mõtlema. Pole midagi teha. Ka paavst räägib sõnakuulelikkusest, mitte sellest, et katolikud jooksevad kogudustest ära. Vatikanilgi on rahapuudus, sest harimatutel koolitamata koguduste liikmetel vaestes riikides polegi midagi maksta. Kuid nad maksavad ikkagi – pigemgi jäävad lapsed nälga, kuid kirik saab oma sandikopikad, et võiks oma karnevalikostüümides preestritele, kardinalidele ja prelaatidele ikka head veini ja kalamarja pakkuda. Kas see on kirik? Kohe kindlasti mitte! Ka Eesti kirikud elavad välis-Eestist saadud rahaga, kuid neid toetavad ka fundamentalistlikud ühendused. Ja kelle raha saab, selle tantsu tantsib. Nii on see alati olnud. Kuid nüüd minnakse Ameerikaski tänavatele protesteerima. Kui inimesel pole enam raha ega tööd, siis hakkab ka mõistus tööle. Fundamentalistide hüüded – palvetame, siis ongi majanduskriis möödas – ei lähe enam peale.

Vastused

Hüüdnimi

#1238 Re: Re: Re: Re: Re: vihakõnest

2011-10-07 00:18:45

#1237: Laura - Re: Re: Re: Re: vihakõnest

Suurepärane näide vihakõnest - tuleks välja trükkida ja seinale raami panna!

Harri Kingo

#1239 Laurale 1206

2011-10-07 00:48:49

#1237: Laura - Re: Re: Re: Re: vihakõnest

Laura, kui teie maailm on nii masendav, nagu te seda kirjeldate, siis pole teil lootustki mind samamoodi seda ilusat Jumala loodut ja inimest selles jumala loodus vaatama panna. Millest selline masendus, Laura? Võibolla on teie elukogemus selline, nagu te kirjeldate? Võibolla olete endale lihtsalt konstrueerinud ajakirjanduse alusel sellise pildi ja kannate seda endas? Ma ei tea. Kuid ega ma aru ei saanud, miks seda masendust siia vaja oli. Mille võrra ma nüüd siis targem olen - et kusagil on üks masenduses Laura? Olgu, ma võtsin teadmiseks. Aga ei oska aidata.