Humanistliku kristluse manifest

Quoted post


Külaline

#1511 Ave Voolaid

2011-10-11 12:05

Arvan, et ei peaks kinni jääma manifesti pealkirjas sisalduvasse sõnasse "humanistlik". Kurb hoopis, et üks osa kristlasi peab teist osa üles kutsuma... inimlikkusele. Järelikult on jumalikkusest veel vara rääkidagi.

Üks üleilmselt tuntud kristlane Rick Joyner on ühes oma raamatus ("Lõikuses" mäletatavasti) öelnud: Vaim püüab kirikut viljastada, kuid kirik teeb talle alati aborti.

Kahju, et kirik ei tea-oska küsida tõde Tõe Vaimult eneselt, kellest Jeesus kuulutas lubadusega, et see Vaim juhib inimese kogu tõe sisse. See lubadus on unustatud, kõrvale pühitud. Piibli pühaduserikkumise hirmus?

Kui kirikuesindajad küsiksid siira ja avatud südamega Temalt, Tõe Vaimult, näiteks homodesse suhtumise kohta, siis poleks sellist manifesti vaja. Olen veendunud, et kui Kristus tuleks täna taas lihas, siis saaks Temast kohe manifesti esindajate advokaat.

Vastused

Lembit

#1512 Re: Ave Voolaid

2011-10-11 12:14:32

#1511: - Ave Voolaid

Kas tõesti Jeesus asuks käima inimese - manifesti autorite seatud rada? Vastupidi, arvan. Kui Jeesus tuleks, ta ütleks ja õpetaks, millist rada inimene peab käima, manifesti autorid kaasa arvatud. Ta juba tegi seda, kui oli inimene. Manifesti autorid, inimesed tänaest päevast, pole need, kelle järgi jumalik Jeesus tuleks ja joonduks. On nad siis Jeesusest ülemad, Ave, et Jeesus nende järel käib ja nende advokaadiks on?


Külaline

#1513 Re: Ave Voolaid

2011-10-11 12:42:06

#1511: - Ave Voolaid 

 Jumalik on aluseks inimlikule (selle sõna parimas mõttes).

Asetame asjad pea pealt jalgadele.

Ka manifesti üks kaasautoreid märkis, et manifestis pidanuks olema sõna "meeleparandus". Just seda siin kogu aeg rõhutatakse ja meelde tuletatakse. Mitte keegi ei vaena homosid selle pärast, et nad on homod, vaid selle pärast, et unustatud on meeleparandus ja kahetsus.