Humanistliku kristluse manifest

Quoted post

Mõtisklusi

#1227 Re:

2011-10-06 14:07

#1212: -  

 

 
2011-10-06 14:02

Äkki võiks EELK veidi rohkem selgitada, mida ja miks Heino Nurk valesti tegi ning kuidas see homoseksuaalsuse propageerimine käis .

Absoluutselt nõus. Seda oleks pidanud EELK tegema kohe ja selgelt. Tõsi, HN enda meelest pole võimalik homoseksuaalsust propageerida - see oleks heteroseksuaale silmas pidades isegi absurdne... Kui ma ikka ei tunne külgetõmmet sama sugupoole vastu, veelgi enam - kui mulle on see lausa loomulikult vastik - no mis sa siin propageerid. Mõttetu ju.

Aga inkrimineerida talle ühingu asutamise pärast "väärõpetuse levitamist" ja "kõlvatut tegu" - no comments!

...miks pole paika pandud kindlaid reegleid, millele kirikuõpetaja või õppejõud vastama peaks

HN kui õppejõud (seni veel ülikoolina tegutsevas) UIs ja HN kui vaimulik on ju ka tegelikult erinevad probleemid. Õppejõudude suhtes kehtivad oma reeglid (v. a. põrandaalustes koolides), millega tuleb arvestada ka UI-l.

Ehk siis kui Heino Nurk oleks tõesti ainuke homo, kes sai koguni ordineeritud vaimuliku tiitli

Loomulikult pole ta ainuke. Ja kui uurida, siis on viimase aasta-poolteise jooksul EELK vaimulike nimekirjast kustutatud veel mitu varem reservi arvatud homo.

Aga siiski: HN sättumusest oldi kirikus teadlikud kogu aeg. Ca 30 aastat!

Kiilaspeade Ühingust

See on Sul hea näide:) Ent on ka üks probleem - paljud kiilakad kannavad parukaid... Ja seda ei saa ega tohi neile keelata.

homodest kirikutöötajad

Jah, aga siin tuleks vahet teha neil, kes elavad karskelt ja neil, kes nö. praktiseerivad ja neil, kes teevad seda lausa uhkustades - nn. gay'd siis...

Vastused

imik

#1228 Re: Re:

2011-10-06 15:02:58

#1227: Mõtisklusi - Re:

Tsitaat 1:

"Jah, aga siin tuleks vahet teha neil, kes elavad karskelt ja neil, kes nö. praktiseerivad ja neil, kes teevad seda lausa uhkustades - nn. gay'd siis..."

No kuidas neil ikka vahet teha olukorras, kus "karskelt elamine" võib tähendada mida iganes ja ehk veelgi suuremat pattu:)?Seksuaalsus on  küll midagi sellist, mille praktiseerimisega uhkustamine pole mõttekas. Kah asi nüüd kristlasel uhkustada sellega, et ta (veel/enam) homo ei ole.

Tsitaat 2:

"Aga siiski: HN sättumusest oldi kirikus teadlikud kogu aeg. Ca 30 aastat!"

Nii, et Püha Inkvisitsioon pole siis hetkekski oma tegevust unustanud:)