Humanistliku kristluse manifest

Võtke petitsiooni autoriga ühendust

Arutelu teema on petitsiooni Humanistliku kristluse manifest jaoks automaatselt loodud.


Külaline

#276 Re:

2011-09-21 16:51

#267: -  

 Nüüd tuleb küll kindlasti nimetada, missuguses kirikus nii tehakse ja kes on etteheidete tegija ning vahetegija.


Külaline

#277 Re: Re: Re: Muidugi on õigus!

2011-09-21 16:54

#274: Haridusest - Re: Re: Muidugi on õigus! 

 Mis on usul kraadidega tegemist?

Kirikus  valitseb usk ja usklik meel. Kraadid seda küll ei anna, kui inimesel seda ei ole.


Külaline

#278

2011-09-21 16:57

Huvitav oleks teada, kui paljud toetajatest üldse teavad üle minimaalse või ka keskmise taseme usust, kirikust, Piiblist.

Külaline

#279 Re: Re: Re: Re: Muidugi on õigus!

2011-09-21 16:59

#277: - Re: Re: Re: Muidugi on õigus! 

 

Küsid: "Mis on usul kraadidega tegemist?

Kirikus  valitseb usk ja usklik meel. Kraadid seda küll ei anna, kui inimesel seda ei ole."

Kuna keegi küsis, vastasin.

Aga vaata, kirikus ei valitse küll ainult usk ja usklik meel. Ehk mõnes sektis (nende enda arvates). Aga kirikus on on palju muud veel...

Urmas Nõmmik

#280

2011-09-21 16:59

Andestust, et katkestan niivõrd põneva üksikisikutesse puutuva diskussiooni, aga soovin kommenteerida oma allkirja manifestile.
Kirjutasin manifestile alla hea meelega. Sest võimalusi aastate jooksul välja kujunenud patiseisu lahendamiseks on liiga vähe. Manifest on üks väheseid võimalusi üldse veel liikuma hakata, kui me ei taha Vana Testamendi prohvetite või Uue Testamendi Jeesuse kombel eriliselt drastilisi võtteid rakendada. Kuidas manifest aitab liikuda? Muidugi ei lahenda ta ise ühtegi probleemi ega vastuolu. Mõne jaoks tundub isegi, et tekitab neid juurde. Ent manifest kindlasti deklareerib ja teadvustab probleemi. Ei mitte Augsburgi Usutunnistuse Seltsile või mõnele teisele seltskonnale siin ja seal pool kirikulõhet. Hoopis deklareerib ta seda probleemi esiteks kirikute juhtkondadele, kes põhiliselt kannavad vastutust selle eest, et üldse on kujunenud olukord, kus erinevad „vagaduslaadid“ ei ole dialoogis ehk ei puutugi praktiliselt enam kokku. Või kui puutuvad (sümptomaatilisel kombel internetis), siis ei räägita, vaid karjutakse üksteise peale. Teiseks deklareerib manifest probleemi avalikkusele, nii kiriklikule kui ilmalikule. On olukordi, kus institutsioon ise ei suuda enam oma probleeme lahendada ning teda tuleb aidata väljastpoolt. Niisugune olukord aga praegu ongi. Seepärast suunakem nüüd oma pilgud kirikute juhtkondadele ja EKN-ile (nagu manifest seda ju taotleb) ning nõudkem nendelt konstruktiivset tegutsemist, probleemidele silma vaatamist, kõikide ära kuulamist, Eesti vagadusliku ja teoloogilise kompetentsi ja potentsiaali rakendamist, vajalike viisakate foorumite loomist, nende foorumite asjatundlikku juhtimist jne. Nagu näha, ei ole piisanud ei kirikukogudest, vaimulike konverentsidest, õpetuskomisjonidest ega EKN juhatusest. Väljakutsed, mis kirikute ees tänapäeval seisavad, on palju suuremad. Need on nii suured, et neid vaevalt et kunagi päris lahendataksegi. Ent nendega on võimalik vähemasti „saada hakkama“, kui nendega tegeletakse. Kogu aeg. Aastaid ja aastakümneid.
Andkem siis juhtkondadele ja EKN-ile (natuke) aega järele mõtlemiseks ning tegutsemiseks, muidugi mitte kellegi väljaviskamiseks, vaid ikka vastuvõtmiseks ja ärakuulamiseks, muidugi mitte lihtsalt salgavate pressiesindajate barrikaadile saatmiseks, vaid ikka läbirääkimise soodustamiseks.
VEIKO RÄMMEL

#281 Hea seletus, Toivo Tänavsuult, mida soovitakse tegelikult

2011-09-21 17:10

See postitus on eemaldatud tema autori poolt (Näita detaile)

2011-09-21 17:12


ivopill

#283 Re: Re: Piibli keelt tundvatele kristlastele

2011-09-21 17:14

#260: Lutheri fänn - Re: Piibli keelt tundvatele kristlastele

Ja kelle nimel teed seda va sõimu - ning laimutööd sina ise? On see kedagi konkreetset või on nende arv ja nimi Leegion?


Külaline

#284 Re:

2011-09-21 17:22

#278: -

 

Ja kui paljudel mittetoetajatel on minimaalsed või keskmised teadmised antud valdkonna kohta . Ehk siis kui paljud mittetoetajad teavad midagi usust,kirikust,Piiblist . Enda kohta julgeksin arvata, et teoloogia kui teaduse osas on mu teadmised minimaalsed, kuid nii-öelda võrreldes inimestega tänavalt on mu teadmised tunduvalt üle keskmise .

Huvitav, kui paljud koguduste liikmed üleüldse Piiblit teavad - mitte aga pole kirikusse tulnud lihtsalt selle tõttu, et sõber/sõbranna, töökaaslane või sugulane ütles, et lähme, äge koht pidada olema . Preester räpib  ning kogudus laulab tausta - ja kes siis ei sooviks osaleda bändi töös . Lõpuks mine veel Eurovisioonile ning valmistu superstaariks hakkama .


Külaline

#285 Re: Re:

2011-09-21 17:30

#284: - Re:

Kena suhtumine allakirjutaja poolt, taas koorub välja miski kübeke teistest, kuidas neid näha ja hinnata.


Külaline

#286 Re: Hea seletus, Toivo Tänavsuult, mida soovitakse tegelikult

2011-09-21 17:37

#281: VEIKO RÄMMEL - Hea seletus, Toivo Tänavsuult, mida soovitakse tegelikult

Mis asi see on mis avaneb automaatselt, viirus? Või kogud klikkide pealt mingit raha, mis teeb ikka sama välja mis viirus? Väga ekstravagantne lugemine igal juhul ja pole mõeldud noviitside silmadele. Hirmus jama on et sa purjetad oma kuulsuse purjekal tänu homodele. Muidu ei eksisteeriks sind selles virtuaalühiskonnas. Vähemasti mina ei kliki enam neil linkidel et saada aimu väga äraspidisest maailmast. Ei soovita ka teistel isegi kui on uudishimu heta pilk kummalisse mõtlemisse.


Külaline

#287 Re: Re: Re: Re: Re: Muidugi on õigus!

2011-09-21 17:38

#279: - Re: Re: Re: Re: Muidugi on õigus! 

Tead kindlasti? Kui negatiivset, siis konkreetselt missuguse kiriku põhjal?

Ent loomulik on, et on ka majanduslikke probleeme, teada ju, kui palju avariilisi olukordi ning kui väikesed on palgad.

Tunnistus

#288 Rämmeli blogi

2011-09-21 17:40

Loobusin sel kevadel paastuajal Veiko Rämmeli blogi külastamisest - ja on palju parem tunne. Sellist saasta kokku korjata ja levitada - hirmus!

Külaline

#289 Re: Re:

2011-09-21 17:41

#284: - Re:  

 Neil on usk, mis on kirikus kui Jeesuse Ihus kõige tähtsam.


Külaline

#290 Re: Re: Re:

2011-09-21 18:14

#289: - Re: Re:

 

Kas teadmised on vähemolulised?


Külaline

#291 Re: Re: Re:

2011-09-21 18:15

#289: - Re: Re:  

Usk tuleb teatavasti kuulutusest. Mis usku saab olla neil, kes kuulutuse põhisisugagi tuttavad ei ole? 

Realist

#292 Urmas Nõmmikule

2011-09-21 18:22

Austatud Urmas Nõmmik näib arvavat, et demokraatlus ühiskonnas on apellatsioonide kirjutajatel populistlikke meetodeid kasutades võimalik võimulolijate kaudu vähemuse arvamust enamusele peale suruda.
Kiriku juhtkonnad ei tohiks olla poliitilised tuulelipud ega ka mingid kirikuvürstid, kes organistsiooniliste jõuvõtete või täpisteaduslike argumentidega võiksid sundida või veenda erinevate usuliste tõekspidamiste ja vagaduslaadidega muutma oma seisukohti. Kiriku juhtkonnad väljendavad esmajoones kirikurahva - nii vaimulike kui ilmikute - koondarusaamu, mis fikseeritakse kirikusiseste otsustusprotsessidega, seega täitevorganid, kõikide teenijad.
Lausa kummaline on, et igaühe õiguse kaitsjad apelleerivad oma seisukohtade nimel taas võimule. Eriline mõttevabaduse ja demokraatia väljendus.

Külaline

#293

2011-09-21 18:30

Kui kirikul ka Misjonikeskus tööle hakkaks, siis oleks varsti kristlikku teavitustööd ning kristlasi kordades rohkem . Seniks aga kui praegu MK ainult töö ajal küüsi lakkivatest mõttetutest tibidest koosneb, ei jõuagi kristlik sõnum ilmalikus keeles ilmaliku meedia vahendeid kasutades mitte kuskile,vaid jääb poolele teele pidama . Nii et kui juba Usuteaduste Instituuti reorganiseeriti, siis võiks likvideerida ka Misjonikeskuse.

Ja lõpuks ongi järel sellised üksikud Jaan Lahe taolised õiged teoloogid, kes kiriku uksed ka koputamise peale lahti teevad . Juhul kui Misjonikeskus tööle ei hakka ja normaalset personali sinna tööle ei võeta, siis ongi kristluse tulevik kas Veiko Rämmeli taoline homode vastast vihkamist õhutav . Või sõbralik ning demokraatlik nagu Jaan Lahe seda tahab . Küsimus on vaid selles, kumba lähenemist pooldab kirikuvalitsus, sest usklike arv väheneb kiiresti - dementsed vanurid surevad ära ja noori kloune ei tule peale .

VEIKO RÄMMEL

#294 Re: Rämmeli blogi

2011-09-21 18:46

#288: Tunnistus - Rämmeli blogi

Vaata kui tore, ega igaüks ei saa ka Jumala armu osaliseks. Hinnangut andma oled mihkel, kuid põhjendada ei oska.Teame, teame, oleme näinud ja kuulnud.Paraku on peale Sinu piisavalt mõtlevaid inimesi. Bloggeri siseloendusrit uskudes viimasel ajal pea 2000 päevas ja üle maailma. Muide rumalatele see blogi ei olegi mõeldud.

VEIKO RÄMMEL

#295 Re:

2011-09-21 18:48

#293: -

Ikka ei mõista? See Lahe "sõbralikkus" hävitab Kiriku nagu Skandinaavias on juhtunud.Muuseas, palju ma pean kordama, ma ei vihka, ma ei  tolereeri pattu ja selle reklaamimist ning levitamist. Kaks iseasja.

VEIKO RÄMMEL

#296 Re: Urmas Nõmmikule

2011-09-21 18:48

Laura

#297 Re: Rämmeli blogi

2011-09-21 18:50

#288: Tunnistus - Rämmeli blogi

Jagan seda arvamust. Kuid kahjuks on see mees elus täielikult rataste vahele jäänud. Nagu ta tütre ema hiljuti Facebookis kirjutas, et maksa Rämmel alimente, kuid nühib eraakadeemia pinki, kus aastamaks on mitmeid sadu eurosid. Kust see raha tuleb? Kust tuli raha Riigikogu valmiste ettemaksu maksmiseks? Mees istub hommikust hilisööni küberruumis ja otsib iga uusi foorumeid, mida saaks reostada. Aggressiivselt surub ta oma arvamusi peale. Kuna ta ise pole veel saanud aru, et keegi teda enam kuulata ei jaksa, siis paluks Rämmeli reklaamikommentaarid ära kustutada. Tema peamine eesmärk on iseenda esiletoomine. Midagi ratsionaalset pole sellelt mehelt oodata.

VEIKO RÄMMEL

#298 Re: Re: Rämmeli blogi

2011-09-21 19:21

#297: Laura - Re: Rämmeli blogi

Veelkord. Kibestunud naised võivad rääkida mida iganes, samal põhjusel on loodud MTÜ ISADE EEST.Laura taset näitab aga kuulujuttude levitamine.Puhas naiselik õelus.Mina toetan, miks ma peaksin mingeid alimente maksma, kui inimene ise soovis olla vallasema.Kui ma nüüd ametlikult hakkaksin maksma, siis peaks ta suure summa maksuametile plekkima. Seega Laura, ole omaette.


Külaline

#299 Re: Re: Rämmeli blogi

2011-09-21 19:23

#297: Laura - Re: Rämmeli blogi 

 Esitlege ennast, Laura, kui niisuguseid asjaolusid esile toote.

Jumps

#300 Re: Re:

2011-09-21 19:31

#295: VEIKO RÄMMEL - Re:

"Muuseas, palju ma pean kordama, ma ei vihka, ma ei  tolereeri pattu ja selle reklaamimist ning levitamist"

Maksad alimendid ära? See ei ole tolereeritud, et selliselt laste teagant varastad ja hiilid kõrvale vastutusest (1Kr 6: 9-10 "abielurikkujad" ). Ning enne maailma parandamist on UT-s kena koht, vaata üle (http://www.piibel.net/?q=1kr+13:2). Ilma armastuseta ei ole isegi prohvetist kasu. Oma püha viha mõõduga tagasi saades tuleb ainult ahastus kui saad aru millist piina oma lihtsameelsuses ja võitlustes oled inimestele valmistanud. Armastust - ei vähemat ega rohkemat Jumal inimeselt ei nõua, aga kas Sinul Veiko R. seda on!?