Õigus kasvatada last tervislikku elustiili järgides


Külaline

#1

2012-05-29 12:44

See on kindlasti väga vajalik üleskutse tõstmaks lõpuks ometi ka eestlaste teadlikkust ja tagamaks lastele tervislikuma toitumise võimalusi.
Marianna

#2 Tervis

2012-05-29 13:00

Äärmiselt vajalik üleskutse. Sest kui samal viisil kõik edasi läheb, siis eestlastel kui rahvusel pole lootustki jätkusuutlikkusele... Tervis on kõige tähtsam vara. Kahjuks aga nii vähesed mõistavad seda (k.a tervishoiutöötajad, lasteasutused) ning ollakse pigem põdurad ja haiged, kui mingit muutust ette võetakse. Elan ise Saksamaal oma perega ning siinne keskkond on igas mõttes palju toetavam. See on normaalne, et tahad tervelt ja täisväärtuslikult elada. Paljud arstid on loodusteraapiaid lisaks juurde õppinud. Info on kättesaadav kõigile ja igal inimesel on võimalus valida. Eestis olles tundub, et oled justkui kurjategija, kui seda julged teha...

Leian, et on viimane aeg muutusteks suuremas plaanis. Edu nendele vapratele emadele ja isadele, kes julgevad vastuvoolu ujuda!!!


Külaline

#3

2012-05-29 13:04

Ammu olen ma mõelnud, et inimesed ei söö enam päris toitu, vaid toitu meenutavaid aineid.
triinu

#4

2012-05-29 13:20

Täiesti nõus eelmisega: letid on täis toitu meenutavaid aineid. Hea näide eilsest katsest Solarise toidupoest õhtuks magustoitu osta: kulinaarialettidel on erinevaid karbikesi, mille sisu peaks olema eeldatavasti inimorganismile vastuvõetavam, kõiksugu kreemid ja magustoidud, mille väljanägemine on suht naturaalne. Hakkad siis etiketti lugema...samamoodi pagarikreem, taimerasvapulber, säilitusaine, jne. Inimesed, kes te oma tervisest hoolite, lugege karbi pealt, mis see on enne, kui ostate "tervislikku magustoitu". Sellise kraami manustamise tagajärjed ei avalda end koheselt, vaid pikkamööda ja vaevustena, mida ei oska teemaga seostadagi. Kui olete segatoiduline, kulutage pigem see paarkümmend minutit päris ehtsa rõõsa koore vahustamiseks.


Külaline

#5 timbu

2012-05-29 14:33

Ma ise ei ole toortoitlane ja söön kõike, aga ma usun, et kõigil on õigus olla ja oma lapsi nii kasvatada.
Mariah

#6 Mariah

2012-05-29 14:37

Ametnikud on päris lolliks läinud või?
Miks nad ei kiusa neid emasid, kes istuvad hesburgeris ja ostavad oma lapsukestele burgereid ja coca colat?

Ise ei ole toortoitlane, küll aga sööme teadlikult palju toorest ja laps samamoodi.



riina

#7 laste toit lasteaias

2012-05-29 14:41

Väga tore, et keegi kusagil tuli sellisele mõttele ja käesoleva üleskutse lõi. Väga paljud lapsevanemad ei ole üleüldse teadlikud, ega isegi mitte huvitatud sellest, mida nende järeltulijad tegelikult söövad. Peamine põhjus miks see nii on, on teadmatus ja pimesi meedia, arstide ning koolitarkuse usaldamine. Unustatakse ära, et toiduga seonduv ( tootmine, müük, terndikus )baseerub suuresti äril. Lasteaedade menüüd on küllastunud homogeniseeritud piima pakkumisest ja seda seepärast,et pakkujad teavad, et piim on vajalik luude kasvuks ja oluline Ca allikas. Aga ei mõelda kaugemale, et kui süüa loomse päritoluga toitu, siis keha ph muutub happeliseks ja et seda tasakaalustada, kasutab keha luudes olevat kaltsiumi. Kas lehm joob pangist piima, et kaltsiumi saada? Pisike võrdlus: 100ml piima sisaldab 120 mg Ca, toores peakapsas 230 mg Ca /100 g, till 1170 mg Ca/100g.
Lastel ei ole valikuvõimalust, kõhud on tühjad ja söövad, mida neile antakse. Ühelt poolt on see väga ok, et neil on toit olemas kuid teiselt poolt ei ole suuresti pakutav teadlikult tehtud. Jah, on juba erandeid lasteaedasid, kes on teinud muutusi ja toonud oma valikusse sisse mahedalt kasvatatud toitu. Seda küll väikeses mahus aga so võimalik. Ja pisike positiivne muutus annab suuna suuremale muutusele. Kahjuks on lasteaiad seotud riikliku toidurahaga ja sellega toimetmine on piiratud kuid mitte võimatu. Kui lapsevanemad ise ei tea, siis on võimalus teada saada läbi laste. Ehk siis üks võimalus on alustada lasteaedadest ( lasteaia personal, menüüde koostaja, kokad, tervisekaitse ) - nende teadlikkuse tõstmisest. Soovitan vt filmi "Kahvliga skalpelli vastu" - so üks võimalus oma suhtumist söömisesse ja toitu avardada.
Selge on see, et süsteemid, kus muutsused võiksid toimuda on suured ja nendega on kaasatud väga palju asjaosalisi ja "spetsialiste". Suurt asja käima lükata on algul raske, kuid kui see juba läheb siis veereb järjest kiiremini. On vaja kaalukat häält, nii nagu presidendiproua Evelin Ilves hõikas taransrasvhapete suunas - ja muutus toimus.
Lasteaedadesse mahetoitu, köögi- ja puuvilja, täisteravilja, puhast joogivett!


Külaline

#8

2012-05-29 14:56

Kas on tervislikum süüa kartulikrõpsu ja küpsist või porgandit ja õuna? Kindlasti viimane variant. Siis miks tahetakse karistada tervislikumalt toitujaid ja mitte neid kes oma lapsi ja ennast mürgitavad kahjulike ainetega?!
Alar

#9 Liigne üldistus

2012-05-29 15:28

Parimad kavatsused kumavad sest jutust läbi, aga pisut liig palju asju on pandud ühte patta. Tervislik toit ja vabad valikud - igati auväärne mõte. Arstiteaduse edusammude, tänu millele meil üldse on põhjust muretseda üle 50 aastastel inimestel esinevate haiguste üle (kui neid edusamme poleks, oleks meie keskmine eluiga endiselt u 50 aastat) eitamine, on rumal. Vaktsiinid ei põhjusta neid tervisekahjustusi, milles petitsioon neid süüdistab, ja jutt, et kuskilt tuleb pidevalt vastupidist TEADUSLIKKU teavet, on vale. Samuti ravimid - otse loomulikult on kõigil ravimitel kõrvaltoimed, aga nende kasutamise otsus peabki põhinema sellel, mis tundub halvem - haigus või ravi kõrvaltoimed. Selleks tuleb arstidel anda patsientidele piisavalt teavet ja jätta otsustamisruumi. Kas iga lapse eest on parim otsustaja tema ema - ses osas on kindlasti valikuvariante. Laps pole vanemate omand, laps on inimene.

Külaline

#10

2012-05-29 15:39

Olen olnud taimetoitlane üle aasta.
Olen kursis toitudes sisaldavate mürkidega ja loomse toidu kahjulikkusega.
Oleks tore, kui rohkem rahvast siis nö valgustuks antud teemal.

Külaline

#11

2012-05-29 16:25

Toetan kogu südamest!
Agata

#12 Re: Liigne üldistus

2012-05-29 16:34

#9: Alar - Liigne üldistus

Vale on uskuda neid, kelle rahakotti see puudutab. Ükski ravimifirma ei ole huvitatud, et patsient saaks terveks ja enamasti ei toodeta ka haigustele ravimit, pigem on ikka sümptomite leevendamine. Igal ravimil on kõrvalmõjud ja kui ilmnevad kõrvalmõjud, on ka neile ravimid juba olemas.. Enamasti.

Eluiga on tõesti pikenenud, kuid kas ka kvaliteet? Mina isiklikult tean väheseid terveid pensionäre, kes ei ole nö igapäevaste tablettide peal.

Kuna vaktsiine testitakse laboris hiirte peal ja kui nad enam vähem ellu jäävad siis nö lastest koosnevate testrühmade peal, millele nende vanemad on loa andnud, mille kestus on umbes mõned kuud, siis minu küsimus hoopis on, et mida vaktsiin ei põhjusta, arvestades, et vaktsiine tehakse kanade, koerte, ahvide ning abordijäänuste rakkudest ning mida säilitatakse elavhõbedas?

Kui pea valutab ja otsustad Ibumax-i võtta, siis mis tundub Sulle ohutum, kas peavalu või"Aeg-ajalt võib esineda peavalu, pearinglust, uimasust, närvilisust ja kuulmishäireid.
Harva maksafunktsiooni häired, veresüsteemihäired, neerufunktsiooni häired.
Väga harva võivad tekkida ägedad villilised nahareaktsioonid, sh Stevensi-Johnsoni
sündroom ja toksiline epidermaalne nekrolüüs...."

Loe edasi: http://www.rx.ee/ravimid-voi-medikamendid-i/2682-ibumax.html?start=1#ixzz1wGRx8BjO

Kui isegi kõige lintsam meetod sümptomit leevendada seda tekitada võib, siis tekib küsimus- kes väljub meditsiinist võitjana?

Katrin

#13

2012-05-29 16:47

Kellele on plaanis petitsioon esitada?
Sven

#14

2012-05-29 17:10

Toetan igati liikumisi mis on suunatud avatusele ning teadlikkuse tõstmisele.
Tööstuslikud produktid mida siin ilmas toiduks nimetatakse, valgest sünteetilisest pulbrist kokku surutud tabletid mida ravimiteks kutsutatse ning vaktsiinid millega immuunsust tagatakse on igasmõttes elu ning looduse kauged. Tehislike vahenditega ei ole kunagi saavutatud elulisuse kasvu. Pikem eluiga ei tähenda rohkem elulisust. Haiguse vaba olek ei tähenda head tervist. Hirmust ajendatud otsused ainult sulgevad ja eraldavad meid elust.

Olgem sellised nagu me ise tõeliselt südametes soovime olla ning lubagem teistele sama.
see on populism

#15

2012-05-29 17:17

Suured sõnad, aga mitte ühtegi konkreetset viidet teadusartiklile, nagu arvasingi. Nimetagem seda petitsiooni siis populismiks.
nõus

#16 Re: Liigne üldistus

2012-05-29 17:22

#9: Alar - Liigne üldistus

Täiesti nõus. Üksikjuhtumite põhjal ei saa teha üldisi järeldusi, liiatigi siis veel nii laiaulatuslikke. Kus on see lapsevanem, kes on nõus vastutama oma lapse eest, kellel on saanud lastehalvatuse, ja kes oma "kõiketeadmises" ei lasknud last selle vastu vaktsineerida?

merje

#17 Teema

2012-05-29 17:24

See ei ole doktoritöö, vaid teadlike inimeste pöördumine. Oma teadlikkuse tõstmine on inimese enda mure, keegi ei pea siinkohal midagi kellelegi tõestama.
riina

#18 Re:

2012-05-29 18:02

#15: see on populism -

see ongi populism, eesmärgiga äratada. Et hei, märgake, pange tähele , mis teie ümber toimub. Keegi räägib valjusti teisiti, miks. See pinnapealsus paneb huvilisi asja uurima ja need kes sel korral veel ei ärganud, on virgumas ehk järgmisel üleskutsel ( sest nad juba on kuulnud sarnast ).


Külaline

#19

2012-05-29 18:07

Tunneksin suurt rõõmu, kui minu lapsel oleks võimalus süüa lasteaias ning koolis tervislikku toitu praeguse makaronide ja jahukastete, viinerite kõrval...
Tunneksin veelgi suuremat rõõmu, kui mind ei vaadataks kui ogarat, kui soovin poest osta tooteid, mis ei sisalda mürkaineid, väidan et liha söömine ei ole inimtervisele vajalik või nimetan Coka-colat kahjulikuks tervisele. Jah...unistused...

Külaline

#20

2012-05-29 18:27

ja ongi nii,seda kõikke tahangi.
WORD!
Vastutustundega Vanemate Liit

#21 Re:

2012-05-29 18:50

#13: Katrin -

Ma usun, et Vastutustundega Vanemate Liidu juhatajana võtan selle kohtusse kaasa ja näitan seda ametnikele, kes arvavad vastupidi. Kui kohus otsustab ema kahjuks ja laps seetõttu temast eemaldatakse, siis ma lisan selle petitsiooni kaebusele kuni Euroopa Liidyu kohtuni välja.

pH-miljonkuussada

#22 Re: Teema

2012-05-29 19:22

#17: merje - Teema

Millel see "teadlikkus" põhineb? Mingitel lambist võetud väidetel? Delfi naistefoorumi doktorite arvamusavaldustel?

Niikaua, kuni see libateadlikkus puudutab vaid täiskasvanuid, andku aga tuld. Kui aga samade totrate väidetega (vaktsiinid teevad Eesti lapsi vigaseks jmt) kahjustatakse laste tervist, siis - andke mulle andeks - SEE EI OLE inimeste endi asi.


Külaline

#23

2012-05-29 19:33

Ma ei saa päris täpselt aru, ma oleks nagu põhimõtteliselt kõige muuga nõus, aga väita, et loomne toit on kindlasti ainuüheselt mõistetavalt inimesele kahjulik, ja seda absoluutselt kõigile, olenemata rassist või soost või vanusest või misiganes muudest füsioloogilistest eripäradest - sellele ma küll alla kirjutada ei julgeks. Või, et kui rääkida teadlikkusest, kust see teadlikkus siis selles osas pärineb, veganismi promovatelt lehekülgedelt? Mis asi on see teadlikkus ja mis asi on see teaduslikkus, millele see võiks toetuda? Tedust tehakse tänapäeval igasugust ja enamasti ikka nii, et kes maksab, tellib ka muusika. Täiesti võimalik, et käesoleval ajal tõepoolest süüakse liha ehk märgatavalt rohkem, kui veel kasvõi näiteks 100 aastat tagasi. Võimalik, et inimese evolutsioon ei tule sellele piisava kiirusega järele ja võimalik, et selline teguviis ongi ebatervislik ning lisaks veel ka emakese maa ressursside kasutuse osas ebaratsionaalne. Võimalik, et tulekski liha tarbimist oluliselt vähendada. Evolutsiooniliselt on looduses kõik pidevas muutumises ja küllap inimene harjuks pikapeale ka nende suuremate liha kogustega, iseasi, kas see enesega senisest ka märgatavalt suurema õnne ja rahulolu kaasa tooks. Üldiselt ei ole ma nõus, et loomsed toiduained on midagi, millest loobumine oleks mingilgi moel kuidagi iseeneses mingi tervisegarant. Selles osas aga, et mürgi(kõikvõimalikud lisaained ja intensiivpidamisel loomade lihas ja muudes saadustes esinevad jäägid), mida meile tänapäeval suuresosas toidupähe pakutakse, võimalik liigsuur osakaal laste toidusedelis, on problemmaatiline, kirjutaksin kahe käega alla. Samuti on igasugune arstimite ülikergekäeline igaks elujuhtumiks väljakirjutamine muretekitav ja üle tuleks kindalsti vaadata ka kõik vaksineerimisega seonduv.
Agata

#24 Re: Re: Teema

2012-05-29 19:36

#22: pH-miljonkuussada - Re: Teema

Ohoooo:O

Ka arst on ainult inimene(enamasti inimene, kes sõidab ravimifirma poolt ostetud autoga või saab neilt muid hüvesid)!Mis see inimeste enda asi siis on? Vait olla ja edasi teenida? Õnneks ei jää terve mõistusega inimesi varsti väga palju, sest töödatakse välja stressivastast vaktsiini. Tõenäoliselt teeb riik mida iganes, et vanemad oma lapsi vaktsineeriks ja vanemad ka ennast vaktsineerida laseks, sest valitus oleks igati õnnelik, kui tal oleks kari lambaid, mida oma parema äranägemise järgi juhtida ja toota selliseid, kes mitte millestki midagi ei arva ja kõigega nõus on. Võin julgelt väita, et teema kirjutaja ei ole oma elus ühegi vaktsiini infolehte lugenud ega tea täpselt, millega ta tegelikult silmitsi seisab ja kui ohtlikud on need haigused tegelikult, millede vastu vaktsineeritakse.

See postitus on eemaldatud selle petitsiooni autori poolt (Näita detaile)

2012-05-29 19:54