ESM rahvahääletusele!

Võtke petitsiooni autoriga ühendust

Arutelu teema on petitsiooni ESM rahvahääletusele! jaoks automaatselt loodud.

G

#151 !!!

2012-08-01 18:40

Jürgen Ligi süüdistas laupäevases (28.07.12) intervjuus saksa nädalalehele WirtschafsWoche Saksa võime Euroopa stabiliseerimismehanismi ESM üle otsustamisega venitamises (otsus võetakse Saksamaa Liitvabariigis vastu alles septembri keskel), mille peale sakslased näitasid Eesti ministrile kätte tema koha ja Eesti koha.

„Euroopa ootab otsust“, teatas Ligi, „Ei tea, millega Saksamaa Liitvabariigi konstitutsioonikohus siiani tegeles. Info oli ju ammu nende käsutuses.“.

Kui püsiva stabiliseerimisfondi ESM loomine venib ja valitseb teadmatus, siis Euroopa maade valitsused ja parlamendid satuvad ebamugavasse olukorda. „See on halb märk, kui Saksamaa föderaalne konstitutsioonikohus määrab edasiliikumise kiirust Euroopas“, lisas Jürgen Ligi.

Rolf von Hohenhau, Baieri (Saksamaa kõige suurema liidumaa) maksumaksjate liidu president pöördus populaarsel saksa lehel Mmnews.de Ligi poole, märkides, et küsimus ei ole selles, millal võetakse vastu „megapanga“ ESM loomise otsus, vaid selles, kas see üldse heaks kiidetakse.

„Saksamaa föderaalne konstitutsioonikohus“, märkis Hohenhau, „on täiesti demokraatlik institutsioon, ta kaitseb maa kodanikke, ja mitte kellelgi ei ole õigust automaatselt võtta vastu valitsuse ja parlamendi otsuseid.“.

„Teil, härra Ligi, on silmnähtavalt tõsised probleemid demokraatiaga!“, märkis baierlane, lisades, et seda laadi otsuseid ei saa vastu võtta ilma rahva arvamusega arvestamata.

Hohenhau märkis vajadust tõsiselt mõtelda võimaluse üle mõned maad eurotsoonist välja arvata, eriti need, kes ei täida juba ammu ja harjumuspäraselt Maastrichti kriteeriume ning ei kanna selle eest mitte mingisugust karistust.

„Päästemehanism on täielikult väljunud meie kontrolli alt. See teeb ka ESMi potentsiaalselt kontrollimatuks!“, kirjutab Hohenhau.

„Eestis on kõigest 1,3 miljonit elanikku. Vähem kui Münchenis. Kas te tõesti mõtlete tõsiselt, et võite teha ettekirjutusi Saksamaa föderaalsele konstitutsioonikohtule, kusjuures 70–80% meie maa täiskasvanud elanikkonnast on kategooriliselt poliitilise ja rahandusliku hullumeelsuse vastu?! Need inimesed muretsevad oma laste tuleviku pärast, keda kontrollimatu „megapank“ ESM viib vaesusesse ja püsivasse võlaorjusesse“, nöögib Eesti võime sakslane.

Siiski tunnistab Hohenhau, et ka Saksa valitsuses kõik ei toeta 60 miljoni sakslase mittenõustumist ESMiga. „Kas teile, Eesti rahandusminister, meeldib või ei, me ei vaja teie solvavaid arvamusavaldusi, samuti te ei tea midagi sellest, kui suure töö on meie konstitutsioonikohus juba ära teinud.“.

Viimaks avaldas baierlane kahtlust, et Jürgen Ligil on mingid omakasupüüdlikud eesmärgid, sest temal kui eurotsooni liikmesmaa rahandusministril on tulevikus ESM-pangas juhi roll (nagu ka Saksa rahandusministril) suure palga ja boonustega, kogusummas kümned miljonid. „Me saame aru, et see on ahvatlev ja et kõik rahandusministrid hakkavad ESM-panka juhtima, kuid isegi see ei anna teile õigust nii käituda ja rünnata Saksamaa föderaalset konstitutsioonikohut!“.

„Ütlen teile vana hea saksa tava kohaselt: ära topi oma nina teiste asjadesse!“, võttis oma mõtted kokku Baieri maksumaksjate liidu president Rolf von Hohenhau, pöördudes Eesti Vabariigi rahandusministri Jürgen Ligi poole
ajaloost õppija

#152 Re: Vanades kultuurides oli nii ..

2012-08-01 18:49

#149: -

Otsused, mis tehti nii suurte juhtide, kui ka muude inimeste poolt ja nendele järgnevad teod vaagiti hoolega läbi.

Läbi vaagiti need otsused ja teod esiteks selle pärast, et aru saada millest need on tingitud .. arutati inimestega .. samuti vaagiti asju selliselt, et kuidas tänased otsused ja teod mõjutavad igat järgnevat põlvkonda ja elu tervikuna kuni seitse põlvkonda edasi.

Sellise tegevuse ja kaalutletud otsuste tegemise tagajärgede eest võeti vastutus. See vastutus ulatus üle põlvkondade ja seda õpetati lastele ja lastelastele. Selline oli omaegne haritus.

Nood iidsed tõed paistab inimkond täiesti unustanud olevat !!!

Tänasel päeval on küll olemas haridus ja kõlavad tiitlid .. ametinimetused, kuid haridusest ja kõlavatest tiitlitest ning ametinimetustest üksi ei piisa, et vastu võtta otsuseid ja teha nende otsuste tõttu kaugele üle põlvkondade ulatuvaid tegusid .. haritust ja analüüsivõimet on samuti tarvis ja väga sügavale ulatuvaid teadmisi elust ..

Eriti torkab selline harituse puudumine silma praeguste juhtide puhul, kes on täiesti süüdimatud ja vastutustundetud .. ja seda üle terve maakera - enamuses riikides...

ämmatoss

#153

2012-08-01 19:51

Seda, et ÜKS sopatootja ja pasapuhuja seal Toompeal "ilusaid" lubadusi loobib, istub üle poole Eesti lastest näpp suus ja ootab mil ema ainsa raha eest-lasteraha eest süüa saaks taaskord osta! Vähemus plaksutab käsi ja ütlevad ükskõikselt, et neil muudki teha-hiljem nutavad ja söövad võõrast peost saiapuru! Need, kes löövad kahe käe ja terve mõistusega aktsioonil kaasa, teavad mille ja kelle eest seisavad.

Hetkel on tunne, et härra Ligil on plaan Eesti müüki panna, et siis oma enese rahvalt nahk seljast koorida ja ise mõisniku moodi oma enese elu lihtrahva arvelt üles ehitada.

Siinkohal ütleski, et kas need vanavanemad meie vabaduse ja rahva eest võitlesidki, et üks seesamune härra LIGI maha kõik müüks?

oleks ma surnud, keeraks sealgi end ringi ja kõnniks vihasena elavate vahel!

AITAB, Toompeale oma enese laste ja nende tuleviku eest!!!!!
Küsimus Ligile

#154

2012-08-01 20:48

Baieri maksumaksjate liidu president küsib, kas võib olla nii, et rahandusminister Ligi väljendab oma avaldustega isiklikku seisukohta ning püüdleb seega ka täiesti isiklike eesmärkide poole.

Von Hohenhau sõnul saab Ligi rahandusministrina ESM-i kuberneride nõukokku, kelle (salajane) palk koos (salajaste) lisatasudega ja teiste soodustustega (nagu maksuvabastused) võivad ilmselt ulatuda kümnete miljoniteni.

Külaline

#155

2012-08-01 21:10

Kohtunikud näitasid oma pädevust põhiseaduse tundmises.... Kogu rahva eest pole õigust otsustada ühe erakonna poliitikutel, sest rahvast ei esinda ühe erakonna esindajad riigikogus.
Maamees

#156 Riho

2012-08-01 21:10

Kas valitsejate arvates on Eesti
riigi rahvas lollikari, kes midagi ei jaga oma riigi tulevikust ja valitsejate tegevusest? Riigikohtu otsuse otsustajaks hääleks ilmselt kujunes reformierakondlasest Riigikohtu esimehe hääl: sellega tuleb riigikohtu otsus lugeda poliitiliseks otsuseks. Kui Riigikogu ESM-i kiidab heaks, on selge ka see, et Eesti
riigis puudub demokraatlik riigikord ja rahva arvamus ei lähe valitsejatele korda! Jõustub järjekordne teerulli poliitika!

Külaline

#157

2012-08-01 21:21

Kahjuks tegi Riigikohus poliitilise otsuse ja see näitab, et valitsev Reformierakond koos partneri IRL-iga kontrollib ka Riigikohust! Las rahvahääletusel Eesti Rahvas otsustab ise oma saatuse!

Külaline

#158

2012-08-01 23:02

Käputäie võimust ärapööranute materiaalsed huvid ei tohiks ühtegi eestlast huvitada,eriti kui on kaalul riigi edasine saatus!

Külaline

#159

2012-08-02 03:55

Toetan ja annan oma hääle,et ESM peab minema rahvahääletusele.Rahandusminister ja valitsus ei ole ainuisikulised eestimaa rahva tuleviku eest otsustajad!Te olete rahvapoolt valitud ja teil on kohustus võtta kuulda rahvahäält ja arvestada sellega.Mitte nimetada riigikogu ja -rahva kaasarutlusi,ettepanekuid pornograafiaks(nagu väljendas ennast meie praegune eesti riigi rahandusminister hr.Ligi!Lugupidamisega Piret Janis.
Gennady.F. Kennedy

#160 Gennady.F. Kennedy

2012-08-02 05:29

Ma olen ka huvitatud üritusest, aga kas kuskil kava ka on ja kas puhvet on? Kas viina saab tasuta ja suupisteid. Tartus Madisson andis hernesuppi ja teed ka , siis tasuks tulla küll.

Külaline

#161

2012-08-02 08:31

KUI ME ISE ENAM MIDAGI EI OTSUSTA SIIS KES VÕI MIS ME HOMME OMA KODUS OLEME, MITTE KEEGI.

Külaline

#162

2012-08-02 08:46

Paluks rahvahääletust, pljudel pole ju arvutit ja pealegi on palav suvi, mis ei kutsu poliitikat jälgima.

Külaline

#163

2012-08-02 10:40

Nüüd tuleb minna lõpuni kuni erakorraliste valimisteni

Külaline

#164

2012-08-02 11:01

Mis siin ikka kommenteerida..asi on ju ilma selletagi selge.

Külaline

#165

2012-08-02 16:37

See ülbe kommude kamp(reform)pangu endid põlema

Külaline

#166

2012-08-02 16:42

Lugege Sioni tarkade protokolle,siis avanevad ka silmad
Vali hüüdnimi
Külaline

#167 Teema

2012-08-02 17:58

Kuidas saab seadustevastast seadust vastu võtta enne, kui neid seadusi millega see vastuollu läheb ei muudeta?
Rääkimata üldse ESM-i eesmärgist, võimalustest ja moraalsusest.

arvaja

#168 Re:

2012-08-02 18:55

#166: -

Mina arva, et Teie peaksite lugema Eesti Vabariigi Karistusseadustiku seda osa kus räägitakse vihakuritegudest.


Külaline

#169

2012-08-03 13:03

Esm oleks lõplik Eesti riikluse hukk!
Ei oleks siis enam mingit suveräänsust!

Külaline

#170

2012-08-03 14:33

esm läheb vastuollu euroopa liidu mitmete seaduste ja lepingutega, kus on keelatud teiste riikide rahalisi kohustust kellegile teisele peale suruda, vt. eesti ekspressi 18 küsimust ligile, jms. õigustühine ja kuritegelik pankurite salakortellikokkulepe, mida peaks õiguskaitseorganid uurima, ja pankurid vastutagu ise, nagu mina me igaüks peame ise oma asjade eest vastutama, mitte ei saa nõuda, et kõik teised mu n.ö. kasiinos maha mängitu peaks heastama, püramiidskeemides saavad vaid esimesed, kuid lõpuks kukub kõik kokku, kuna põhineb pettusel, ja kes seda hoida suudaks.

Külaline

#171

2012-08-03 16:45

http://www.youtube.com/watch?v=er1v7T5fUkc
Antud video võtab kõik kokku, miks andsin allkirja.

Külaline

#172

2012-08-03 23:19

Kõigest kohutavam tundub siiani just see ESM nüüd, kui videot eestkeelsete subtiitritega nägin. See oleks kui kurjategiate kaitsekuppel, mis lubab teha kõike ja nad on puutumatud.

Külaline

#173

2012-08-04 13:57

maha see eesti parseldatakse

Külaline

#174

2012-08-05 11:08

Paraku kujuneb küllap nõnda, et rahval lubatakse haukuda kuitahes palju, ent RK koalitsioon ja valitsuskaravan sõidavad rahva arvamusest ikka nagu teerulliga üle... Vaadakem või euromüntide reversit: hääletati ülekaalukalt sinna Eesti kontuuri sättimise poolt - näidisel oli ju esitatud Tartu rahu järgne piir, kuid ometi pandi rahadele nn kontrolljoon. Selliseid valitsuse suhtes umbusku süvendavaid seiku võime meenutada hulgemgi. Nii on ka ESMiga, mis võib meid Euroopa viie vaesema riigi hulka viia.

Külaline

#175

2012-08-05 12:45

Kas tuleb siis meeleavaldus Toompeal või ei tule? Olen valmis ka natuke rahaliselt toetama eetriaja ostmist peamistes telekanalites, et seda üleskutset levitada, kui korraldaja on usaldusväärne.