ESM rahvahääletusele!

Võtke petitsiooni autoriga ühendust

Arutelu teema on petitsiooni ESM rahvahääletusele! jaoks automaatselt loodud.

TiiuK

#201

2012-08-10 13:42

Tutvunud informatsiooniga, millistel tingimustel toimib ja millist võimu riikide ja rahvaste üle saab omama see organisatsioon, tundub ESM rahvaste tõukamisena uude orjusse. ESM tundub kui vandenõu legitimeeritud viisil raha ära võtmiseks potentsiaalselt piiramatul hulgal, mil riikide ja rahvaste abistamisega ei näi olevat pistmist. Raha läheb ju hämarusse, aruandluskohustuseta, vastutusvabalt, pangamaailma võimuritele. Kuidas üldse on valgustatud ja haritud Euroopas selline asi võimalik? Tulevik teeb murelikuks.
ajaloost õppija

#202 Selline lugu siis silmade avamiseks juurde

2012-08-10 19:11


Toomas Lepp: Nobelist Joseph Stiglitzi hoiatus kõigile riigikogu liikmetele
(276)
07. august 2012 07:19

Toomas Lepp, teleprodutsent
www.DELFI.ee
Toomas Lepp: Nobelist Joseph Stiglitzi hoiatus kõigile riigikogu liikmetele
Riigikogu liikmed, te olete eksiteel, kui hääletate ESM-i ratifitseerimise poolt. Veel sõltumatu Eesti kodanikuna sooviksin teile meenutada, et USA
Kongress hääletas neli aastat tagasi täpselt analoogse institutsiooni loomise maha. Tegemist oli TARP-ga (Troubled Asset Relief Program ).

Ka TARPi põhikapital oli 700 miljardit, ka TARP soovis enesele samasugust puutumatust ning väljaspool seadust olemist. Samad finantstegelased, kes olid TARP-I loomise taga, on ka ESM-i lepingu taga - Monti, Draghi, Paulson jt.

700 miljardit läks USA-s siiski ühekordse abiprogrammina käiku ja kuulutati Keskpanga poolt välja.
Uudisteagentuur Bloomberg soovis aga teada, kellele Keskpank laene andis ja mis ulatuses. Bloomberg kaevas USA Keskpanga kohtusse, et saada enda käsutusse salajasteks kuulutatud finantsdokumente. Mitu aastat väldanud kohtuprotsessis sai võidu aga USA Ülemkohtu otsusega Bloomberg.

Avalikustatud dokumentidest selgus, et Keskpanga poolt väljastatud laenude maht (TARP-i alusel) oli 2008. aasta 5. detsembril $1,2 triljonit. 2009. aasta märtsiks oli Keskpanga poolt kogu väljastatud rahaline maht kasvanud $7,77 triljonile. See on rohkem kui pool USA sisemajanduse kogutoodangust. Endise Atlanta Föderaalpanga ühe direktori Robert Eisenbeisi arvates andis Föderaalreserv laene praktiliselt valimatult, ehk ükskõik missuguste tagatiste vastu. Selleks oli vaja dokumendid salastada. USA demokraatia aga pidas vastu. Rahandustuusad pidid oma teod avalikustama.

ESM-ga pannakse eurotsooni riikide maksumaksjad pikaajalisse, kui mitte igavesse võlaorjusse, ja seejuures ei vastuta ESM ega tema tulevased töötajad millegagi. Pangakontsernid saavad piiramatu võimu.

Selleks, et üldsus ei saaks teada, kuidas ja mis mahus finantstehinguid tehakse, on ESM-i asutamislepingus aukartustäratav hulk pügalaid.

Palun lugege tähelepanelikult, mida ütles Nobeli majanduspreemia laureaat Joseph Stiglitz TARP-i kohta. Seda, mida ta ütleb ESM-i kohta, võib temalt igaüks küsida ja seda võikski teha. Aga asi on niigi selge.

Minevikutulevikuennustus nobelist Joseph Stiglitzilt:
“Otseseks märgiks, et midagi on viltu, oli see, et kui (USA rahandusminister) Henry Paulson (Loe: Jürgen Ligi) läks Kongressi (Riigikogu) ette ja esitas TARP-i (ESM-i) eelnõu, mis annaks talle blankotšeki 700 miljardile ilma aruandluseta Kongressile ja kohtuliku kontrollita. Kui see oleks toimunud Kolmanda Maailma banaanivabariigis, oleks olnud kõigile selge – toimub maksumaksjate raha massiivne ümberkantimine pankadele ja nende sõpradele. Maailmapank oleks ähvardanud lõpetada selle riigi igasuguse abistamise. Niisugust ümberkäimist avaliku rahaga ilma normaalse kontrolli ja arvepidamiseta ei oleks me lubanud. Paljud konservatiividest kommentaatorid väitsidki, et Paulsoni ettepanekud on konstitutsioonivastased. Nende meelest poleks Kongress tohtinud vastutusest selle rahaeralduse eest nii kergesti pääseda.”

Pange tähele: oleks olnud selge, et toimub maksumaksjate raha massiivne ümberkantimine pankadele ja nende sõpradele.

Tegelikult on see juba otsustatud: 17-st eurotsooni riigist 14 on ESM-i ratifitseerinud. Puudu on Eesti, Itaalia ja Saksamaa hääl. Soome kaalub aga oma otsuse ülevaatamist.

Itaalia peaminister Mario Monti, kes tundub olevat hetkel peamine Euroopa ja ESM-i sõnumituvi, kuulub ja on kuulunud David Rockefelleri jt pankuritest maailmavalitsejate mõttekodadese, läheb üle laipade ja parlamentide.

Eile kordas ta Jürgen Ligi sõnu riigikogu kohta Euroopa tasemel: "Kui valitsused lasevad end siduda täielikult parlamentide otsustega, jätmata endale ruumi läbirääkimisteks, laguneb Euroopa suurema tõenäosusega laiali kui integreerub," hoiatas Monti.

Mario Monti on aga üks suuremaid Euroopa Ühendriikide pooldajaid, mida ta tahaks saada kohe (Spinelli klubi!). Arvan, et üsna varsti saab Henry Kissinger Euroopas telefoni, kuhu helistada.

Nii, et delegaadid, saadikud ja maksumaksjad, kotile!


Külaline

#203

2012-08-12 13:26

Vajalik.
VironShaman

#204 Re: Selline lugu siis silmade avamiseks juurde

2012-08-12 16:47

#202: ajaloost õppija - Selline lugu siis silmade avamiseks juurde

Teema on vale nõudmisega, tänu sellele on võimalik karavanil rahulikult edasi liikuda vaatamata koerte haukumisele.
Paraku, kuna ESM on välisleping siis ei saa seda panna rahvahääletusele. Iseenesest absurd sest põhimõtteliselt on ju kõik kokkulepped mis kitsendavad meie iseseisvust vaid "välislepingud", see kala kirjutati meie põhiseadusesse sisse juba nende loojate poolt ja tolleaegne investeering teenib neile nüüd intresse.
Kuidas üldse saaks selle salakavala kellelegi allumatu rahaneelaja vastu võidelda, kes võtab hiljem Euroopa keskpanga funktsioonid üle ja saab puutumatute rahatrükikojaks moodustises nimega euroühendriigid, ameerika suurimal asumaal maailmas, on ju Saksamaa ja teised eu maad kaetud NATO ameerika baasidega.
Ka eelmisel protestimiitingul polnud ei mõtet ega mõju, minna said ainult puhkuseinimesed ja luuserid, need keda see aga tegelikult otseselt puudutab olid viisakalt tööl ja jäid minemata. Miiting saab olla ainult valitsusliidu teerulli vastu, mis otsused häälteenamusega läbi surub ja ei liiguta kõrvugi niikaua kui see tegevus ei ohusta parteide reitingut ja järgmisi valimisi.
Kui üldse miski aitab siis miiting 25ndal kuupäeval ja juba korralikult ettevalmistatuna Vabaduse väljakul nõudmisega riigikogule mitte vastu võtta ESMi kontrollimatutel tingimustel, kus eraorganisatsioon ei allu mingile poliitilisele ega kohtuvõimule samal ajal õigusega ümber mängida eelarvevahelisel ajal suur osa riigi maksutuludest..

sass

#205 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: kuritahtlik petitsioon

2012-08-14 13:23

#115: Georg - Re: Re: Re: Re: Re: Re: kuritahtlik petitsioon

See demagoogia on minule isiklikult tuttav veel nõukogude ajast!! ``JÕUDU, POLITRUK!!!

Tann

#206

2012-08-14 16:23

Me ei ole orjad, kelle eest "isandad" otsustavad!!!

Külaline

#207

2012-08-14 17:55

Kõigepealt peaks kodus asjad korda tegema ja siis alles "teistele appi minema"

Külaline

#208 Re: Re: Selline lugu siis silmade avamiseks juurde

2012-08-14 18:45

#204: VironShaman - Re: Selline lugu siis silmade avamiseks juurde

Arvan, et nii see http://www.youtube.com/watch?v=SGNO7yRoyZg ehk siis miskitsugune koosolek päälinnas oli läbikukkunud üritus selgitamaks välja erimeelseid, kes on vastu hakanud teerullile nagu Don Quijote tuuleveskitele ...

Edasine on samuti läbi kukkunud nagu kogu elu siin riigialamate seas ..

Kodus köögilaua taga viinapitsi taga on kõik kõvad .. kui aga tegudeks läheb, siis on igaühel 100 põhjust, et kõrvale hiilida nahahoidjana.

Teine põhjus on igasuguse analüüsivõime minetamine, mis on totaalse ajupesu tulem.

Valge

#209 legitiimsus

2012-08-14 20:07

Kuidas üldse saab olla valitsuses isikuid, kes on teinud omal soovil kunagi mitte väga ammu koostööd kuritegeliku organisatsiooniga, kes tappis ja rappis siin maal kuidas jaksas. Ja nagu tõelisus näitab, nende kuritegelik suhtumine, tegutsemine selle maa rahva suhtes jätkub.. Kes on reetnud korra, reedab alati. Millal kuulutatakse kommunistlik partei kuritegelikuks ja nende tentsikud kurjategijateks, kes tegutsesid oma rahva vastu.
Samal kombel ei saa aru, miks karistati Hermann Simmi koostöö eest võõrriigiga, kui teistel kes tegid täpselt sama, lastakse valitseda ja karistamatult riigi ja rahva seisukohast ja nimel ehk üldsuse põhivajadusi ja huvisid kahjustavaid otsuseid irvitades vastu võtta?
Kaua lastakse kaabakatel riiki juhtida? Või ausaid isikuid meil enam polegi?
Niikaua kui me nendele küsimustele ei vasta ei ole ka oluline kuidas meie riiki ja rahvast ruineeritakse ja hävitatakse.
TM

#210 Re: Re: Selline lugu siis silmade avamiseks juurde

2012-08-14 23:57

#204: VironShaman - Re: Selline lugu siis silmade avamiseks juurde

Nõustun täielikult. Samuti toetan mõtet korraldada miiting suuremale massile sobival ajal ehk augustikuu 25. kuupäeval.

Lugupeetud petitsiooni ja eelmise miitingu korraldajad, palun kaaluge tõsiselt 25. augustit järgmise miitingu korraldamiseks, kuna mida rohkem meid kokku tuleb, seda võimsam on sõnum rahvateenritele.

asjalik

#211 Re:

2012-08-16 15:29

#16: -

Probleem on lihtne. Pangad on ihnusest laenanud rohkem raha välja kui nad oma varadega seda kindlustada suudavad (fraktsionaal-reserv pangaduse rõõmud). See tähendab, et pangad sisuliselt tegelevad kelmusega. Ja nüüd kui heatahtlik inimene tahab oma raha välja võtta kuid pank ei saa laenuvõtjalt oma summat tagasi, tekib miinus. Miinus läheb ringlema ja tekib defitsiit. Trükitakse raha juurde defitsiidi katmiseks mis kukutab raha väärtust, st. võla algne mastaap tegelikkuses kasvab ja tavakodanilkule paistab see välja nagu "elu kallineks" Sestap - miks pagana pärast peame meie päästma neid sulisid kes nii ehk naa meid juba röövivad? Minupoolest võin ma neid hädasolevaid inimesi toetada aga mitte pankasid, need kõrbegu maha!

 

raha lugemise masin

#212

2012-08-17 10:17

Kas mitte pangad ei ole investeerinud ja laenanud oma tutvusringkonnale? Sinna ringkonda kuuluvad ju ka paljud poliitikud! Aga kuidas sa ikka muidu luksusvillasid ja jahte soetad?
mäeots

#213

2012-08-18 06:15

Pole tarvis EL'i toetada maksumaksjate rahadega mis kaob pankurite kasiino mängides ära.

ECB võib olla pankrottis, ja vajab lihtsalt uut kapitali et ennast ülal hoida.
tamm

#214 jalutu Kalevipoeg

2012-08-20 01:43

ESM leping lahtiseletatuna http://decivitate.ee/?news_id=1153
Iga inimene, kes kunagi lepinguid on sõlminud, saab aru, et see on hullumeelsus. Ma ei kujuta ette, et vabatahtlikult keegi midagi sellist teeks. Siiski, Kreutzwaldi eepost "Kalevipoeg" on nimetatud ka prohvetlikuks selle poolest, et Eesti rahvas ise (Kalevipoeg) endale otsa peale teeb (mõõk raiub talt jalad). Kui Eesti valitsus tõesti ESM'i peaks sõlmima, siis see "neetud mõõgaks" meile ka saab.
ajaloost õppija

#215 Maailm muutub ..

2012-08-25 19:01

http://rutube.ru/video/6d22bcfc0a8379d957c63385455fb79e/

ärge nüüd keelelise tõlke nüpeldama kukkuge, kuid kogu lugu on seda väärt, et kuus minutit ja pisut peale seda kuulata ja vaadata..

Maailm muutub ..

Vana

#216

2012-08-26 00:46

Ei toeta kunagi raiskamist, pillamist ja otsuseid, mis seda soodustavad! Seetõttu jagatud ka tuhandele sõbrale FB-s! :)Soovin edu! :)

Külaline

#217

2012-08-27 11:56

Mulle ei meeldi kui minu eest otsustatakse !!!

Külaline

#218

2012-08-28 11:43

Leidke keegi teine loll,kui nii kangesti otsida on vaja.
p

#219

2012-08-28 20:57

A äkki tuletatakse sellega meile meelde, et ka me oleme abi saanud?
Külas

#220

2012-08-29 01:32

Soovin, et Eesti otsustab ise vahetult enda rahva raha üle.

Külaline

#221 Niipalju siis sellest

2012-08-31 12:36

Kokkuvõte .. läbi kukkunud üritus.
Umbes nagu Araabia vanasõna .. las koerad hauguvad, karavan liigub edasi ...
ets

#222 esmi vastane

2012-09-09 12:23

Olen nõus sellega, et see antalse rahvahääletusele, mis ajast meie eest asju otsustatakse? kui nsad seda ei tee, siis mingu laiali!!!

Külaline

#223 Re:

2013-12-11 04:51


Külaline

#224 Re: miks on loomset päritolu toitumine tootmine loodusressursside raiskamine?

2019-11-19 06:55

#48: -