PÄEVAKOHANE KÜMNE MEHE AVALDUS

nõges

/ #58 resoluutsetele mõtlemiseks

2013-06-25 15:57

Ali-Baba nägi juhuslikult kuhu röövlid oma saagi peitsid ja sai ka võtme, kuidas röövitud kraamile ligi pääseda. Nüüd läks ta elu lihtsamaks, polnud enam vaja tööd teha. Röövlid röövisid Ali-Baba varastas röövlite tagant ja poleks liigne ahnus asja rikkunud, oles ta elanud ka niimoodi üpris õnnelikult. Vargused, aga, tulid ilmsiks ja röövlid otsustasid varast karistada. Saanud sellest teada, mõrvas Ali-Baba röövlid, võttis nende kokkuröövitud vara endale ja hakkas ausaks ja lugupeetud kaupmeheks.
Nüüd võik küsida, et ms puutub siia Tartu rahuleping.
Üks osa inimestest leidsid kunagi, et kapitalism on röövimine ja kapitalistid - röövlid. Röövimine peab lõppema ja nende poolt kokkuröövitu peab saama kogu töörahva omandiks. Selle peale kuulutasid kapitalistid ja nende peost söövad intelligendid need inimesed (enamlased e. kommunistid) omakorda röövliteks ja alustasid nende vastu sõda. Sõda kestis vahelduva eduga, aga lõpuks tuli välja, et mingil territooriumil ei suudeta neid, kommunistidest röövleid, ära hävitada ja siis hakkas võitlus oma osa pärast. Üheks variandiks oli rahu sõlmimine ja kommunistidelt-röövlitelt omale võimalikult suure suutäie krabamine. Ei ole ju häbiasi röövlilt ühe osa välja kauplemine, mis sest see on kelleltki röövitud. Eesti maal said kommunistid siis mingiks ajaks oma tahtmise ja tootmisvahendid (ka maa on tootmisvahend) kuulutati rahva omaks. Lõpuks saadi siiski kommunistlikest röövlitest lahti ja nende poolt kokkuröövitu omastamine andis päris mitmele võimaluse saada ausateks pankuriteks, spekulantideks, ärikateks.
Ükski, endast lugupidav, intelligent (kirjanik, kunstnik või muu tegelane) ei võta röövlilt mitte ühtegi senti. See pole eetiline! Aga kui see (röövel, suli, väljapressija) avab panga, või loob poeketi, või organiseerib isegi millegi tootmise, kasutades ära võõrast tööjõudu enda rikastumiseks, siis on hoopis teine lugu! Siis võib neile (nende raha eest) laulda hoosiannat ja kiita nende riigi- ja rahvameelsust.
Ka maa, mis kunagi kaubeldi välja röövlitel-kommunistidelt, peab ikka oma ausate ärimeeste omandiks saama! Mis sest, et suur hulk juba olemas olevat maad ei tooda juba ammu ühiskonnale mitte midagi! Aga kes ütlebki, et omanikule kuuluv maa peab ühiskonnale midagi tootma?