Sodoomia ühemõtteline keelustamine

Aivar

/ #7 Suur asi on korda saadetud...

2011-11-20 16:16

Kas sel petitsioonil mingi mõte ka oli? Millegi olulisemaga tegeleda pole? Nüüd tekib uus lisakohustus kellegil ametnikul või politseinikul valvata selle järgi, ega mõni Aadu pole oma lambale taha pannud, või mõni Loreida pole oma hundikoeral lasknud ennast limpsida? Kas see on asi, mida riik peab tingimata valvama?
Kas see pole pseudotegevus? Samal ajal, kui inimesed jäävad kodutuks ja paljud lapsed on poolnäljas, tegeleb keegi ametnik loomade 'kaitsega'?

Rootsis on iga kassi kohta 3 ametnikku, kes käivad kaks korda kuus kontrollimas, kas kassil on tervisekaitse nõuetele vastav lamamismatt, eeskirjadekohane sööginõu ja kas kass saab vabalt toast verandale ja tagasi, siis kui ta ise tahab. Rikkumiste korral kontrolli sagedust tihendatakse veelgi ja kassiomanikku trahvitakse.

Kui Rootsi ühiskond, mis üldse on absurdi kaldumas mitmetel aladel - võib veel rahaliselt endale lubada mõttetu bürokraatia laiendamist, kassikaitse laiendamist totaal-kontrolliks - siis Eestis peaks ikka veel mõistust olema, eristamaks tähtsaid ja väheolulisi asju teineteisest? Või ei ole mõistust?

Aga nagu alati, mõistus on hinnaline vara ja lollus lokkab...