Nõuame toiduraiskamise vastast seadust


Külaline

/ #59

2016-10-29 00:02

Toidu raiskamise teema on tegelikult laiem.Näiteks selline kiiresti riknev toit nagu värske kala.Juba transpordiga rikneb.Siis müüki panduna kaks korda kallim keskmiselt kui liha hind, seisab rikneb sest ei osteta.Siis kui hakkab juba poolenisti haisema siis lastakse hind alla ja müüakse inimestele värske kala pähe ning võltsitakse kuupäevi.Nii rikutakse inimeste tervist ja riik ei võta seoses sellega mitte midagi ette, peab normaalseks.
Enamus seismajäänud kala visatakse lihtsalt minema selle asemel et kohe enamvähem normaalse hinnaga müüa ja müügist kasu saada.Sellised kauplemise reeglid et "müün nii kallilt kui tahan ja kui ei osteta ära siis viskan ära" peaksid jääma stalinismi aega kuid paradoks on selles et stalinismi ajal toitu halvaks ei lastud sest teda oli vähe saada kui üldse oli.Kapitalism on teinud inimesest sea kes toidu hinda ega toitu ennast ei väärtusta! Miks kala üldse elusalt ei müüda?Kas see on mingi mõeldamatu müsteerium või teostamatu lahendus?
Kala hind on ikka julm.Nõuka ajal maksis kala liha kõrval kopikaid.Kust need hinnad üldse võetakse?Kui lihakarja kasvatamisele läheb palju ressursse ja vahendeid,saan aru.Kuid kala lihtsalt püütakse väja ja pannakse lihaga võrreldes topelt hind.See on täielik absurd ja loogikavaba suhe! Peaks lisaks selle hiina võrkudega erapüügi ka ligi kümneks aastaks ära keelama.Praegu kalamees lihtõngega ei saa enam mingit kala võrreldes 80'aastatega, nagu oma tilli oleks vette likku visanud aga mitte õnge, midagi eriti ei saa! Need hiina võrgud on ka riigi toidu ressursside raiskamine tegelikult!