ESM rahvahääletusele!

VironShaman

/ #120 ESM rahvahääletusele!

2012-07-29 21:22

Teemal on mõtet siis kui kõik valupunktid esile tuuakase, mitte ei jahuta riigireeturitest nagu Üks troll, kes loeb enda õiguseks föderalistide eest seista ja teisi mutta tampida.
Mille eest siis meie valitsejad võitlevad nii et veri ninast väljas, kui ei saa panna rahvahääletusele tuleb seesama töö teha ära riigikoguga, miks peaksid riigikogulased kes täna rahva poolt valitud on koos oma partei tagatoaga veel järgmitel valimistel hääli saama, isamamüüjatel pole teed rahva valikutes. Kõigile riigikogulastele isiklikku meiboksi kiri kasvõi lingist võetud artikliga.

Tõde on see, et Goldman & Sachs ning finantsisitidest tehnokraadid on kaaperdanud Euroopa. Demokraatiast on saanud vaid sõnakõlks ja seda kõike ettekäändel, et tagada keskpanga “sõltumatus” valitud rahvaesindajate “kuritarvituste” eest. Ent valitus ja rahvas on üks või vähemasti peaks olema ning demokraatlikult valitud valitsus peaks esindama rahvast. Eurooplasi on kelmusega sunnitud loobuma oma armastatud demokraatiast üksnes selle nimel, et loovutada võim kontrollimatutele finantspiraatidele – kurss, mille jälgedes tundub tänapäeval liikuvat enamus maailma riikidest.

Selle asemel, et allkirjastada drakooniline ESM-i leping, oleks eurooplaste jaoks võrreldamatult eelistatum tühistada lihtsalt Lisaboni leppe artikkel 123, mis lubaks koheselt Euroopa keskpangal väljastada raha otse hädasolevate liikmesriikide valitsustele. Alternatiivselt oleks mõeldav, et eurotsooni liikmseriigid läheksid majandusliku suveräänsuse taastamise teed, taastades oma riiklikud keskpangad. Need oleksid võimelised väljastama intressivaba raha, et finantseerida rahvuslikult olulisi majandusprojekte. Kuigi tegemist ei ole originaalse mõttega, on seda sammu kasutatud ajaloos korduvalt ja vägagi edukalt (nt Austraalias ja Kanadas).

Paraku elame tänapäeval maailmas, kus raha loomise ning krediidi väljastamise funktsioonid on muudetud parasiitilike rantjeede monopoliks – privileegiks, mida kasutatkse selleks, et pigistada riikide majandussüsteemidest elumahlad välja. Sellepärast ongi kriitiliselt oluline, et raha loomise võime tagastataks riiklike valitsuse pädevusse, sest krediit on avalik hüve, mida peab haldama ja väljastatama pidades silmas ühiskonna kui terviku huve.
http://www.decivitate.ee/?news_id=1153