AVALIK KIRI EESTI VABARIIGI PEAMINISTRILE

Quoted post

Veiko Rämmel

#495 Re:

2011-11-24 02:04

#493: Venelane -

Luba, et selgitan.Keegi ei vihka,need on emotsioonid, mis kohati keevad üle ja põhjust peaksid teadma ju? Kommunistide võim on siin palju halba teinud, rohkem kui natside oma, samal põhjusel peeti neid rohkem vabastajateks kui nõuka vägesid.Mul on palju venelastest sõpru, nii venemaal, kui ka Eestis, nad saavad aru. Ma arvan, et venelane,kes peab Eestit oma kodumaaks ja on riigile ning eestlastele (mitte ajada sassi tänase võimuga) lojaalne on täitsa omal kohal. Näiteks vanausulised, Metlevi taolised jpt. Teil tuleb aga saada aru, et see siin on ainuke maalapp, mida meie Eestlased saame omaks nimetada. Seega nõuda siin vene keelele eelisõigusi on absurd. Integratsioon on alati kahepoolne protsess, siin aga on mõlemal kogukonnal palju teha. Selge on üks, võimuparteid eesotsas REF-ga teevad kõik, et kogukondi üksteise vastu ässitada, sest siis saab rakendada printsiipi - jaga ja valitse. Loodan, et mõistad?

Vastused

Venelane

#610 Re: Re:

2011-11-24 18:41:20

#495: Veiko Rämmel - Re:

Ma ei saa aru kuidas võib mõõtma kes rohkem halba tegi, komunistid või natsistid. Aga nii estalase kui venelase hulgas oli jatkuvalt palju natsisti ja kommunisti. Igal juhul see on ajaloo, ja selles ajaloos eestlased ei olnud parem või halvem kui teised.

Praegu mitte keegi et toeta natsisti või kommunisti ja maa ei saa aru kuidas emotsioonid on seotud sõnadega "tibla", "kolonist", "venkad".

Nõuda et haridus oleks ka vene keeles on loogiline, saad ise aru millega hakkad tegelema inimene kellel ei jatku teadmisi ei tööd leida. Oled nõus?

Seda maalappi võivad omaks nimetada umbes kõik kes siin elab, mitte ainult eestlased, see on fakt, seda ei saa muuta.

Kui eestlased tahavad elada riigis kus lugu pidavad eesti keelt ja eesti kultuuri siis peavad nad oma naabrid ka lugu pidama. Vene hariduse ja kultuuri hävitamine, keele inspektsioon ja nii edasi. Kõik see räägib sellest et eestlased praegu ei ole palju parem kui need kommunistid(CCCP aja oli eesti keelne haridus näiteks).

Eestlased peavad ennast alustama, kui tahavad edasi liikuma.