Ei toeta Rail Balticu trassikoridori Rae valla territooriumil

Mati Prits
Külaline

/ #1

2013-09-26 09:06

Tutvunud firma AECOM Limited Rail Baltic lõpparuandega leian, et kogu väljapakutud projekt on majanduslikult mõtetu. Isikud, kes üritavad seda projekti käivitada, käituvad nii Eesti maa kui ka rahva suhtes vastutustundetult ja vaenulikult. Kogu projekti majanduslik tulusus on kokku pandud laest võetud arvude põhjal, summerides ainult arvud mis tõstavad projekti tulusust ja jättes täielikult kõrvale kõik kriteeriumid, mis seda tulusust võiks pärssida.
Ilmselgelt on selle projekti puhul hakatud meeletult kiirustama ja see näitab, et mängus saavad olla vaid teatud grupi või koguni üksikisikute erahuvid. Planeeringu algatamisel on ka mööda hiilitud seadusandlusest ja trassikoridoride valikusse jäävate kinnistute omanikud on paneeringu kehtestamisest eelnevalt teavitamata tänase päevani. Tuleb
võtta kasutusele kõik meetmed, et antud projekt võimalikult kiiresti peatada.
Ainus mõistlik lahendus oleks kasutada Euroopa raha Tallinn-Tapa-Tartu-Valga raudtee rekonstrueerimiseks või äärmisel juhul viia Rail Baltik Tallinn-Rapla-Pärnu vanasse raudteekoridori.
Veel võimalus ka viia Rail Baltic planeeritavasse Via Baltik trassi (mida teevad ka lätlased) mille trassikoridori laiuseks on planeeritud 650m.