Ei toeta Rail Balticu trassikoridori Rae valla territooriumil

Eesti inimene

/ #7 Re: Mõtelge enne kui allakirjutate!

2013-09-28 06:50

#6: rae valla kodanik - Mõtelge enne kui allakirjutate!

Tere rae valla kodanik!

Ka mina elan raudteest ca 100 m kaugusel ja olen Rae valla kodanik, aga tarastamist ei poolda ja Rail Balticat ei ole kogu Eestil vaja.

Kui te viiks ennast kurssi olemasolevate trasside varasema kasutusega, siis teaksite ka, et juba 1938. aastal sai rongiga Tallinnast Berliini sõita ja sõit kestis ca 23 tundi. Rahuliku tempoga. See trass läks läbi Tapa-Tartu-Valga ja see trass on tänaseni olemas ja rongi saaks sinna iga kell sõitma panna, aga ei panda, sest "raha ei ole". Eesti Vabariik ei ole Rail Baltica projekteerimisel võtnud arvesse oma rahva huve ja see on fakt. See raudtee toob Eestile ainult meeletult lisakulutusi ja ei tasu iial ära majanduslikult.

Lisaks sellele, kui raudtee tarastatakse, pannakse kinni väiksemates kohtades hetkel eksisteerivad ülesõidud. Mitte keegi ei hakka tunneleid või viadukte rajama nt 100 või kasvõi 30 elanikuga küla jaoks, vaid öeldakse, et sõitke iga päev tööle kümneid kilomeetreid pikemaid teidpidi. Olemasolevale raudteejaamale jalgsi ligi ei pääse ning teisel pool raudteed elavate sugulaste juurde samuti mitte. Selleks tuleks sõita paarkümmend kilomeetrit autoga. Kas te naiivselt loodate, et ühistransport sellega meie inimeste jaoks paraneks? EI.

Keskkonnakahju peale ei suuda mõelda ainult kitsarinnalised ja küüned enda poole inimesed. Muuhulgas elavad meil olemasoleva raudteega harjunud kotkad, metskitsed, rebased, jänesed, tuhkrud jms, kelle elukohad lõhutakse.

Kui sa tahad saada Euroopasse kiirelt ja soodsalt, siis osta lennukipilet. Selleks ei ole vaja kogu Eestit ära "lõhkuda".