Humanistliku kristluse manifest

Sohvi

/ #127 Re: Re: Palun vastuseid

2011-09-20 17:21

#120: Ain Riistan - Re: Palun vastuseid

Võimalikud süüdistused ja vastav illustratsioon Valga praostkonna vaimulike näitel…

1)        organisatsiooni sakraliseerimine

2)         võimatus avaldada oma mitmekesiseid arvamusi

3)         ebavõrdsus tulenevalt soost, nahavärvist, sättumusest, kultuuritaustast jm

1)        Kuidas saab olla nähtav kirik mittesakraalne? Kuidas saaks vastandada ja teineteisest lahutada nähtavat ja nähtamatut kirikut? – Et üks jääb maa peale ja teine sulandub Igavikuga? Või kuidas? Kui EELK sakraalsus osutb taunitavaks, siis loomulikult ka tema ametliku häälekandja sakraalsus (nii vähe, kui seda veel alles on jäänud), - kuidas muidu. Huvitav, kuidas selle taustal "Teekäija" ja "Kuulutaja" sakraalsusega lugu on?

2)        Ajaleht Eesti Kirik edastas vaidlusaluses lehenumbris ebaproportsinaalses koguses nn. homokristlust toetavaid materjale (arvestades homoseksuaalide osakaalu EELK-s), ja samas ei avaldanud vastukaaluks laekunud vastupidise siusga tasakaalustavaid artikleid, mis peegeldavad EELK enamuse vaateid. Antud näitel said homofiilid mitte ainult lihtsalt avaldada oma seisukohti, vaid seda olukorras, kus homokristluse kriitikute arvamuse avaldamine osutus võimatuks. Nii et asi oli vastupidi, millele ka Valga praostkonna vaimulikud oma pöördumises tähelepanu juhtisid. Chui seda pidada homovaimulike ahistamiseks, siis pean ma hakkama oma terves mõistuses.

3)        Ebavõrdsus olenevalt sättumusest? Eelmises punktis juba ilmnes, et ebavõrdsus oli vastupidine: heteroseksuaalsete kristlaste enamust ahistati.

Või millist ebavõrdsust lp. A. Riistan silmas pidas?