Humanistliku kristluse manifest

mõtlev kristlane

/ #134 Lõpetage see ühtsuse tagajamine

2011-09-20 18:40

Aga lõpetaks selle pulli ära, nimega EELK ja teeks kaks eraldiseisvat kristlikku rühmitust - üht grupeeringut juhiks keegi selle humanistliku manifesti allakirjutanud teoloogidest . Teist grupeeringut juhiks keegi nõndanimetatud meie kiriku tiimist . Võitjaks tuleks näiteks kahekümne aasta pärast see seltskond, kellede juhitavatel kirikutel on rohkem liikmeid kui teise grupeeringu omadel .

Üks grupeering oleks siis demokraatiat viljelev ning seega saaks kõik nimelise annetuse teinud täiskogu liikmed osaleda ka oma rühmale peapiiskopi ning assessorite-kantsleride valimisel . Ühtlasi kaasa rääkida ka muudes asjades nagu manifest ehk " alimisprogramm "lubab .

Teine grupeering siis jätkaks paljude jaoks vanamoelisena tunduvaid fundamentalistlikke traditsioone, sest poleks enam ju naiste ning homode õigusi toetavat " ballasti" tarvis kaasas vedada . Vahetevahel saaks siis üks grupeering võrrelda oma tööd teisega ja mõlemad oma tööd siis Geikristlaste Koguga . Meie Kirik jääks fundamentalistidele ning Eesti Kirik Lahe jüngritele .

Ühtlasi annaks aeg arutust, kumb liikumine saavutab rahva hulgas ja ka kristlaskonna osas edu ja milline seltskond mitte . Keegi Sohvi arvas eespool üsna mitmes kommentaaris, et keda see Jaan Lahe marginaalselt väike seltskond ikka huvitab . Mina jällegi prognoosin, et vähemalt minu tuttavate hulgas oma leerirühmast läheks Jaan Lahe punt palju paremini peale . Lõpuks näitab aeg, kellel on õigus