Humanistliku kristluse manifest

mõtlev kristlane

/ #255

2011-09-21 14:06

Eelnevates kommentaarides on päris palju räägitud homoseksuaalsusest ning homodest üldse .Huvitav, kas ei taheta või ei osata märgata kogu selle Manifesti tegelikku sisu ja sõnumit . Ehk siis lühidalt öeldes jääb usklikke iga aastaga järjest vähemaks . Ja kui usklike arv väheneb, ongi kirik varsti olukorras, kus võib piltlikult öeldes oma kodinad kokku pakkida .

Olen täiesti nõus kommentaariga 253, mis kirjeldab päris hästi minu enda mõtteid . Tänapäeva inimestest on siiski 80 protsenti kui juba mitte 90 tegelikult üsnagi usukauged ning isegi kui peetakse end usklikuks, siis ei teata, milline kirik , konfessioon,sekt oleks kellegile parim . Ja kuna ei osata religiooni ilminguid näha tänapäeval või ka ajaloost,kirjandusest jne siis eemaldub kirik rahvast tänapäeval juba tuntavalt kiiremini kui Nõukogude ajal.

Küsimus pole ka selles, kas jumalateenistustel peaks olema suurem rõhk sõnalisel või muusikalisel osal, sest kui inimesed kas ei tea, mis kirikutes toimub või tulevad kirikusse ja ei saa aru sealsest, siis vahet nagu polegi . Ühest küljest on ühiskonnas karjuv vajadus usuõpetuse järgi, kuid teisest küljest jällegi on kadunud usaldus usuühenduste ( peamiselt siis kirikute ja koguduste vastu) .