Humanistliku kristluse manifest

Lea Altnurme

/ #320 Homoseksuaalsuse teemal

2011-09-21 21:43

on siin palju kirjutatud. Ma arvan, et see pole selle manifesti põhiteema, kuigi on manifesti vastaste poolt tahetud seda asja nii näidata.
Ma pole väga põhjalikult ennast selle teemaga kurssi viinud, kuid arvan, et homoseksuaalse orientatsiooniga inimesed ei vali seda. Sellist orientatsiooni on olnud läbi ajaloo ja ka kultuurides, mis on homoseksuaalususe suhtes olnud väga sallimatud. Seda on ju ka ranges evangeelses miljöös kasvanud meeste seas, keda vaevalt et hedonism mõjutamas käis.
Hiljuti võisime lugeda mehest, kes sai emaks, see toimus Eestis. Kuidas see võimalik oli? Iga loode on alguses naine (sellest varasest looteperioodist on meestel säilinud rinnanibud). Meheks hakkab loode arenema teatud aja pärast, siis kui tema vastavad mehegeenid tööle hakkavad ning muudavad algse naise meheks. Kuid mainitud juhtumi puhul (mees sünnitas lapse) mehegeenid ei suutnud naist meheks teha ning väliselt arenes see inimene, kel olid küll mehe geenid, naiseks. Selle näite najal arvan ma, et homoseksuaalsus kujunebki nõnda, et inimesel on küll mehe geenid (kui pidada silmas meeshomoseksuaale), kuid need millegipärast ei tööta, nagu vaja. Seega probleem on epigeneetikas. Me keegi ei saa oma geenide tööd käsutada. Seega võib öelda, et nii on nad loodud, millegipärast.
Lõpuks usun ma, et vihakmine on patt. Ja seda pattu on siin foorumis ohtralt tehtud.