Humanistliku kristluse manifest

Laura

/ #321 Re: Liinale Lauralt

2011-09-21 21:52

#311: liina -

Hea Liina,

mitte keegi ei ülista homosid. Neid pole vajagi ülistada. Nad on lihtsalt olemas. Kahjuks ei aktsepteeri mitmed, et erinev seksuaalsus on normaalne nähtus. On olemas isegi interseksuaalseid inimesi, kes sünnivad nii naise kui mehe suguelunditega. Ma arvan, et mitte keegi ei soovi sündida teistsugusena. Olla teistsugune - nagu näiteks paks laps - on alati paha ja vajab inimeselt eriliselt suurt eneseväärtushinnangut.

Mul endal on paks sõbranna, ta oli juba lapsest saati väga paks. Kuid teda ei narritud kunagi, sest ta oli saanud kodunt kaasa tugeva eneseväärtushinnangu. Suisa nauding on teda vaadata, alati naerusuine, seljas värvirikkad riided. Ta on aga samuti teistsugune. Varem ei räägitud sellel teemal, see vaikiti maha. Kuid homoseksuaale on alati olnud olemas, läbi aegade. Pole mõtet teha nägu, nagu nad oleksid just nüüd kusagilt maa peale kukkunud ja hakkavad levima. Kes sellist väidab, on primitiivne. Ma ei mõtle nüüd muidugi Teid. Kuid paljud väidavad päevast päeva niimoodi. Tõenäoliselt vajavad nad kedagi, keda vihata. Vihkamine tähendab alati seda, et on ise sügavalt õnnetu inimene ja vajab iseenda ego esiletõstmiseks teise mahategemist. Elu on kord selline, värvirikas, mitte must valge. Erinevad inimesed on aga suur rikkus. Paljud homoseksuaalid on väga andekad inimesed. Loodus korvab “teistsuguse” millegi ülimalt hea ja ilusaga. Kas me sooviksime elada Tšaikovski muusikata või Oscar Wilde raamatuteta? Kindlasti mitte. Kas me mõtleme äärmiselt romantilisi helisid kuulates, et selle teose on kirjutanud homoseksuaal? Ma ei usu. Kui me vaatame Martina Navratilova tennisemängu, kas meie jaoks mängib mingisugust rolli see, et ta on lesbi? Meie jaoks on ta ennekõike suur sportlane. Küsimuse peaks esitama hoopis, miks meid segab teise inimese seksuaalsus? Miks me tunneme selle vastu üldse huvi? Miks ei räägi me nendest heteromeestest, keda kirik aktsepteerib, kuigi nad käivad päeviti bordellides, peksavad oma lapsi ja naisi ? Kirikus käivad rahulikult ka mafiabossid või petised. See ei häiri kedagi. Hoopis vastupidi. Mafiaboss pistab paar tuhat eurot pastori pihku ja ongi saanud absolutsiooni. Jumalateenijad ei levita ju ka oma seksuaalsust. Kui me teaksime mida nemad voodis teevad, äkki oleks see nii mõnegi arvates samuti ebanormaalne.

Seksuaalsus on ka loomamaailmas väga erinev. Londonis peaks olema veel lahti näitus, mis toob selle teema esile. Ma otsin hiljem lingi üles. Minu arvates peaks kirik pakkuma inimestele kokkuhoidu, lohutust, orientatsiooni. Kuid kui kirikus hakatakse diskrimineerima, siis peab sealt kiiremas korras lahkuma. Ja veel üks asi – kui EELK ei suuda ennast reformeerida, siis istuvad pastorid üksinda kirikus. Inimesed ei lase ennast lõpmatuseni lollitada. Olukord on juba nüüd kriitiline kuigi vanad mehed seda näha ei soovigi. Kirikud lagunevad ju juba nüüd kuna raha ei ole.

Minu teada ei ole EELK poetanud ühtegi sõna riigi aktuaalsete teemade kohta. Kogu aeg lällutatakse homodest nagu oleks see peateema. Ei ole. Homod ei ole süüdi, et Eestisse ei sünni lapsi. Kui nad saaksid lapsendamisõiguse nagu mujal riikides juba on, siis saaksid vähemalt lasteaialapsed kodusoojust. Teaduslikud uuringud on tõestanud, et homoperedes koheldakse lapsi hästi. Ja sorry, homodeks ei või kedagi kasvatada. Seksuaalsus algab kahe kõrva vahelt, nagu igal teiselgi inimesel. Üks armastab paksu, teine peenikest. Üks armastab kord aastas, teine sada korda päevas. Üks voodis, teine vannis. Samuti on iga pastori seksuaalsus erinev. Mis on siis normaalne ? Igaühe jaoks on normaalne seksuaalelu see, mida ata ise veedab. Kahtlen, et kirikupeade seks on normaalsem kui kellelgi teisel.

Suur osa inimestest on juba kodumaalt lahkunud, kellel lapsed, need ka kaasa võtnud või sugulaste hooleks jätnud. Eestis ei abielluta, ei soovitagi saada lapsi ja selles on süüdi riigi perekonnapoliitika. Kas kirikud on avanud lasteaedasid, teinud midagi konkreetset olukorra parandmiseks. Ei ole. Euroopas toimunud seksuaalrevolutsiooni ajal oli motoks. Make love, not war. Selles hinges soovin kõigile head seksimist, head armastamist. Kui enda isiklik elu on topkorras, siis oleme ka sallivad teiste suhtes.