Humanistliku kristluse manifest


Külaline

/ #462 Re: Re:

2011-09-22 16:44

#458: Veiko Vihuri - Re:

Tere!

Kirjutate, et pastor Heino Nurk võis vabalt otsustada ja ta sai ka oma valikute eest vastutada ja et nii see maises elus juba on, et teeme oma valikud ise ja peame arvestama tagajärgedega.

On täiesti arusaamatu, kuidas Te saate välja tulla väitega , et teate, kas teine inimene ikka võis vabalt otsustada ja kui palju ta üldse valikuvõimalusi omas või omab. Selles maises elus ja nagu vaidlustest nähtub, ka kirikuringkondades, pole isegi selles veel  otsusele jõutud, kas homoseksuaalsus on oma olemuselt isiku poolt teadlikult valitud patt või ikkagi pole ja seega pole ka  patu tagajärgedega hirmutamine eriti arukas. Pattusid on hullemaidki. Kohtupidamine ja repressioonid kuuluvad raudselt viimaste hulka.

Olles ise kogenud ja ka näinud teiste inimeste täiesti mõistetamatut tagakiusamist just seal, kuhu abivajajaid ilusate sõnadega kutsutakse ja just nende ametmeeste poolt, kelle kohuseks on inimesi õpetada ja hoida, võin öelda, et manifestistile saab lõpuks allkiri antud. Nii mõnedki manifesti toetajad on pidanud vajalikuks oma nime peita. Ju siis on, mida karta ning kaotada.