Traditsioonilise kristluse manifest

IRW

/ #395

2011-10-11 19:39

„Tsitaat“ oli pärit D.Bonhoeffer´ilt (evangeelne teoloog ja vaimulik) oponeerimaks S.Kierkegaard´le, võtmes - „Küll oleks põnev heita pilku kiriku või poliitika kulisside taha ning kaevata välja kaasinimese hingesoppidesse peidetud ämblikuvõrgud“:
http://www.eestikirik.ee/node/6927
Kusjuures: „Teadlased on pikka aega otsinud homoseksualismi ja geneetika vahelist seost, ent viimatise uurimuse juures osalenud akadeemikute rõhutusel pole praegu võimalik öelda, kas nende avastus on kuidagi oluline ka inimese seksuaalsuse seisukohalt“, (näide):
http://forte.delfi.ee/news/teadus/hiiri-saab-geeni-kustutamisega-lesbiliseks-muuta.d?id=32050605
Ja tegeleda tuleks enim „tekstiga“ (alates Kinsey raportist ja „Kas muutused on võimalikud“, jne) ja kõige sealt tulenevaga – kas toodud väiteid ümber lükata tervikuna, osalisele tõdeda või mitte-. Ning teadusemaastikul ka sel juhul lugu edasi arendada, kus konfessioon ei peaks siinkohal üldse asjasse puutuma, kui juba tsiteeriti Kierkegaardi (otsigem siis seda, mis võib tõsi olla, et mitte petta saada).
„Üldistused“ ei vajaks kommentaari – see oleks juba „sildistamine“, ehk: kõik hiired armastavad juustu, Juhan samuti – järelikult ongi ta siis hiir!
Lisaks: EELK Viljandi Pauluse kogudusele on meil head suhted Viljandi Baptistikoguduse, Viljandi Adventkoguduse, Viljandi Elu Sõna koguduse ja Viljandi Uue Elu kogudusega, kellega koos korraldame igal aastal oikumeenilisi palvenädalaid ja palvushommikusööke Viljandi juhtidele. (http://viljandi.jaani.eelk.ee/koguduse_elu.php)
Kuid, viimane poleks enam oluline! Sest, kel tõsisem huvi on olnud, see on „teemat“ käsitlenud mujaltki, näiteks (olen sunnitud kirjutama – „näiteks“, sest mõnd võib hakata huvitama jällegi „kuuluvus“, mitte „probleem“!): http://elukultuur.wordpress.com/category/homoseksuaalsus/

Inpiratsioonist Rõhutud Weltmeister (IRW)