Traditsioonilise kristluse manifest

IRW

/ #397 #396

2011-10-11 21:03

„7 aastat vanu ja ümberlükatud üllitisi "värskete" pähe pakkuda.... jah, eesti, eesti...“

Ma ju täpsustasingi: „... kas toodud väiteid ümber lükata tervikuna, osalisele tõdeda või mitte? Ning teadusemaastikul ka sel juhul lugu "edasi arendada", ...“ – lähme siit siis "edasi" ja kel on uusimaid andmeid, palun väga! (Elukultuuri Intstiduudile juba vihjasin ja moraalsest aspektist lähtudes.) Samas, üllitis sisaldas väiteid mitmuses ja oleks kaks eri asja, kas ümber lükata „kogu“ üllitis, üksikväiteid arutlematta. Või leitub seal ka midagi tähelepanuväärset, mõtlen "uuringute" tulemusi ja nende ümberlükkamist, mitte mis vaimuvalgusse nad oleksid asetatud? Mis tundubki omakorda teises võtmes – „Nende raamatuid keelatakse näiteks koguduseliikmetel lugeda. Kõlab absurdsena tänases infoühiskonnas, aga taolised otsused ongi mõeldud autorite stigmatiseerimiseks, demoniseerimiseks“ – R.Saard. #267.
Kusjuures, Tor Billgren väidetu jääb ka ajakirjaniku ning raadioprodutsendi tasandile, jne. Kus oleksid siin vastuargumendid ja analüüs?
Ja seegi poleks oluline minu toodud „kontekstis“, kus „põhiküsimus“ – kas profaanteadus on selles valdkonnas leidnud midagi „põhjapanevat“ , siis pigem seda ma ootaksin???
Või, teemat on mujalgi arutatud ja teiste kirjanduslike algallikate taustalt ning kommentaariumites palju leebemaltki ...: http://www.skeptik.ee/index.php/2008/12/02/meego-remmel-ja-jumalasona-riigi-raha-eest/
Lisaks: Pole ju Pärnu ümarlaua vaimulikele ka vastatud, kus samuti analoogiat võiks leida?
Jah, Rootsi, Rootsi, ...!