EESTI LAHKUMINE EUROOPA LIIDUST ESTEXIT!

Miina Hint on kirjanik ja täiesti vaba siiamaani!

/ #272 Miina Hint heitis teele pikali ja peatas liikluse ,et Eestimaad ei antaks ära!

2016-09-16 17:28

Ärge ainult  tulge ennast välja vabandama , et midagi ei ole teha ja meie ei suuda muuta midagi. Me suudame teha kõike ja suudame muuta kõike. Siin Teile ehe näide kuidas ,  kuigi siin oli tegemist nii väikse inimgrupiga ka juba nemad suutsid vähemalt tähelepanu äratada:

Kirjanik ja luuletaja Miina Hint, kelle algatusel peatati Tallinnas enne piirilepingu allkirjastamist kolmel korral liiklus, keeldub ennast huligaansuses süüdi tunnistamast ja nõuab poliitilist paragrahvi.
Kirjanik Aadu Hindi ja luuletaja Minni Nurme tütre Miina Hindi (s 1945) eestvõtmisel peatati Tallinnas liiklus 13., 16. ja 17. mail, teatas LõunaLeht Delfile.
Kahel esimesel päeval läks kella 16 ajal kaheksa inimest Eesti lipu lehvides ja istus Viru tänava alguses ülekäigurajale maha. Kogu liiklus, nii autod kui trammid, seisis kuus-seitse minutit, istujad tõstsid käed üles ja skandeerisid: “Petseri tagasi!”


17. mai aktsiooniks oli kohale tulnud juba umbes kolmkümmend inimest, kuid nüüd valvas politsei toda Viru tänava alguse ülekäigukohta, ja seetõttu protestijad läksid ja istusid Estonia-poolsel ülekäigurajal.

Kohe tuli ka politsei ja hakkas osalejate dokumente kontrollima ning pärast seda viidi Miina Hint politseisse ülekuulamisele. Kirjanik keeldus ühelegi paberile alla kirjutamast.

„Mind tahetakse süüdistada mingis huligaansuses,” rääkis Miina Hint LõunaLehele. „Politseis on mu protest, kus ma palun mind õigetel alustel, s.t. poliitilise aktsiooni eest, kas siis süüdi või õigeks mõista kohtu poolt. Sest poliitika pole ju üldsegi politsei rida.”