ESM rahvahääletusele!


Külaline

/ #70 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-07-24 21:35

#58: Mõistus kutsub - Re: Re: Re: Re: Re:

Kui 4,5 miljardit eurot on Eesti jaoks tühiasi siis miks siin selle ESM-i üle üldse vaielda? Kindlasti jääksime ellu ka ilma eurorahadeta, ainult et meie infrastruktuur, haridus, teadus, kultuur, põllumajandus, keskkonnakaitse peaksid siis selle võrra vähemaga läbi ajama. Ning mida vaesem riik ja kehvem elukeskkond, seda enam kipuvad ajud siit minema, need on paljuski just noored inimesed. Siis võib mõne aastakümne pärast ehk küsida et kellele üldse seda Eestit veel vaja on. Kui olete riigi, selle seadusandjate ja valitsuse suhtes nii pessimistlik siis millega on küll põhjendatud selline helge usk sellesama rahva kelle hulgast need valitsejad ju pärit on eksimatusse tarkusesse? Jah, demokraatia pole kaugeltki täiuslik ja meie riik on õhuke aga kuidas saaks paremini? Kas äkki valgustatud monarhia oleks tõhusam valitsusvorm?

Euro kasust meie majandusele sai enne liitumist palju räägitud ja siin pole midagi muutunud, need argumendid kehtivad praegugi. Keegi ei oodanudki ju eurole üleminekult mingit imet aga oma positiivne mõju on sel majandusele ja riigi usaldusväärsusele kahtlemata.

Ei tahaks siin diskuteerida meie praeguse maksusüsteemi otstarbekuse üle, see on hoopis teine teema ja paljuski olen teiega nõus kuid jätaks küsimuse kas madalad ettevõtluse maksud tagavad pikas perspektiivis rohkem investeeringuid ja töökohti või mitte, siiski selle ala asjatundjatele. Kuigi see on tõesti koht kus rahvas peaks meie otsustajatele survet avaldama.