Humanistliku kristluse manifest

Quoted post

Lea Altnurme

#55 Re: Re: Re:

2011-09-19 23:34

#51: anti - Re: Re:  

 Asi pole klienditeeninduses, vaid selles kuidas suhe luuakse ja sõnum edasi antakse. Mulle tundub, et kirikus pole sisulist huvi  inimest ära kuulata ja tema kogemustasandit arvesse võtta sõnumit kuulutades. Väga mugav on rääkida inimesele, kuid mitte inimesega. Sa arvad, et "..."vaimulikust" psühholoogi juttu kuulama, kuid ajatus mõttes on see kõik sisutu ajaraisk, kohaletulnute hinged ei saa sealt midagi". Kust sa tead, et ei saa? Jumal ütles?

Vastused


Külaline

#60 Re: Re: Re: Re:

2011-09-19 23:47:23

Sa arvad, et "..."vaimulikust" psühholoogi juttu kuulama, kuid ajatus mõttes on see kõik sisutu ajaraisk, kohaletulnute hinged ei saa sealt midagi". Kust sa tead, et ei saa? Jumal ütles?

Otse loomulikult, kes siis veel. Kui kristlusest kaotada Jumala poolt, läbi kuningate ja prohvetite, läbi Jeesuse ja Tema apostlite antud ilmutuslike sõnumite kindel usaldamine ja nende järgimine, nagu ka sakramendid - ja seda absoluutselt vaatamata ajastu "vaimule" -  ei ole kõigest muust, mis kirikus toimub, enam hingele absoluutselt mitte mingit kasu. Võib muidugi saada tröösti ja meelerahu, rõõmu ilusast muusikast, kindlust ja turvatunnet koguduse sõpruskonnast ja paljusid muid ajalikke-inimlikke asju, kuid mitte seda põhilist, milleks Jeesus oma Kiriku üldse lõi. Kirikuhoonest on saanud kultuurimaja nagu see väga tihti N-Liiduski juhtus, ainult selle vahega, et päris avalike bezbozhnike asemel on seal lambanahka rüütatud tegelased, kes võhikule jätavad mulje, et kõik on nii nagu ennegi. Ainult, et tegelikult toimub kogu õpetuse peapeale pööramine otsekui mustal missal.

Urmas Paju

#68

2011-09-20 00:07:21

#55: Lea Altnurme - Re: Re: Re:

"Kust sa tead, et ei saa? Jumal ütles?"   :)  Ei, religioonisotsioloogia numbrid ütlevad. Rootsi jms ordineeritud psühholoogide kirikute jutlusi käib protsentuaalselt veel väiksem osa kogudusest kuulamas kui meite harimata fossiile.

 

Aga jah, allakirjutanute nimekirja lugedes jääb vaid imestada, et mõned arukad inimesed on valmis lugemata alla kirjutama kuhu iganes.