Nõuame toiduraiskamise vastast seadust

Quoted post

Osk

#29 Re:

2015-05-28 11:20

#2: N.D. -  

 Samamoodi saab müügiks kõlbmatut, aga siiski söödavat toitu lihtsalt ära anda klausliga "tarbija vastutusel". Ma ei usu, et neid inimesi, kes on valmis ostma allahinnatud - kohe kohe riknevat toitu, on piisavalt. Õigel ajal müümata jäänud toidu kogused on päris suured. Palju tõenäolisemalt saab kogu see toit õige kasutuse läbi organiseeritud realiseerimise. Ja samas jääb hea teadmine, et läks sinna, kus seda reaalselt väga vaja oli.

Vastused

N.D.

#48 Re: Re:

2015-05-29 14:50:57

#29: Osk - Re:  

Ei usu. Ma olen jälginud ka praegu ... süsteemis kus hinnatakse alla järjekorras 25%, 50% ja siis 75%. haruharva jõuab mõni kaup 75% ni. On muidugi võimalik, et kauba hind ongi tema tarbimisväärtusega võrreldes liiga kõrge, aga igal juhul on igal normaalsel kaubal hind, millega ta müügiks läheb. Jagamist ma ei saa pooldada, sest see on juba ette ebaõiglane. Saaja peab leppima sellega, mida ta sai ja kõigile tundub alati, et keegi teine sai rohkem ja paremat, kingitud hobuse suhu ei kõlba ju piiluda. See annab aga just jagajale soovimatu võimu. Kindlasti ei lähe ära kogu kaup ja isegi tasuta jagades on asju, mida keegi ei soovi, aga see ei tohigi olla eesmärk, et kõik tuleb kellelegi pähe määrida.

Häda võib tekkida pigem sellest, et ka allahinnatud kauba all müügipinna kinni hoidmine on kulu, ja kaupmees peab selle kandma. Kui kaup on juba liiga odav, et ole tal mõtet seda teha. Selge, et see asi on kokkuvõttes keerulisem kui eemalt paistab.