Humanistliku kristluse manifest

Quoted post


Külaline

#124 Re:

2011-09-20 16:53

#123: Urmas Paju -

Tsitaat Ain Riistani viidatud artiklist: "Sekulaarseks, vabaks ja sõltumatuks peetava meedia elementaarne nõue on eri arvamuste tasakaalustatuse printsiip. Kuid EELK ajaleht kiriku häälekandjana peabki olema kaldu ehk lojaalne EELK ametlike ja kesksete seisukohtade suunas."

Vastused

Sohvi

#130 Re: Re:

2011-09-20 17:33:54

#124: - Re:

Auväärt tundmatu, kellel soovitaks siiski endale nimi võtta.

Kas olete proovinud mingit oma suvalist kuulutust kleepida või naelutada mingi maja seinale või isegi telefonipostile? Või teha gaffitit? Ja imestate siis, miks omanik protesteerib ja kahjutasu nõuab. Ajaleht Eesti Kirik on pisut enam kui telefonipost, kuhu iga suvaline möödakäija võib oma avaldusi kleepida, või iga koer jalga tõsta. Kes tellib, see maksab, ja Eesti Kirik ei maksa EELK-le mitte vähe.

Kurioosum oli see, et peapiiskop, saanud viimasel hetkel teada üllitatava "homoextra" lehenumbri sisust, palus meedia-assessoril seda materjali sellisel kujul ja koguses mitte avaldada, mida T. Salumäe ka lubas teha. Ometi see skandaalne kooslus ilmus, lisaks veel H. Nurga arvamus (millest peapiiskop teadlik ei olnud, boonusena). - Kuhu veel???

Ja kõige selle peale on J. Lahel ja tema mõttekaaslastel häbematust rääkida, nagu nende seisukohti ei oleks võimalik EELK-s kuuldavaks-nähtavaks teha!

 

Urmas Paju

#131

2011-09-20 17:38:57

#124: - Re:

Nii see on! Antud juhul avaldas EK ainult ühe pisigrupeeringu seisukohti, välistades kõik teised, ka selle, kelle sees ja eelarvereal ta töötab. Liberaal Ehasalu väljendas elementaarset tõde, ühe organisatsiooni häälekandja ei saa lähtuda oma suvast või kõrvalseisvast poliitilisest tellimusest ariklite avaldamisel vaid täitma ülesandeid, milleks on põhikirjaliselt ellu kutsutud. Kui tuginedes ühe poliitilise grupeeringu i(homo)deoloogia õigustamise prioriteetsusele, unustab häälekandja ära, milleks ta on ellu kutsutud, siis tuleb seda meelde tuleteda. Ja seda tehti väga malbel viisil, läbi sama häälekandja. Üsna julm öelda, aga EK endise töötajana arvan siiski, et Postimees või asutuse seinaleht ei ole samad asjad ka siis kui see seinaleht üsna suur ja loetav.  Head õhtud ja edaspidigi kõike ilusat!