Humanistliku kristluse manifest

Quoted post

Aivar Koitla

#166 Humanism=ateism

2011-09-20 21:43

Huvitav, et manifest kutsub üles sallivusele , avatusele ja avalikule diskussioonile. Samas näen, et petitsiooni autor on kustutanud hulgaliselt arvamusavaldusi. Kas selles mitte vastuolu pole? Ka on allakirjutanute seas nii mõnigi inimvihkajast homoapologeet ja laostunud moraaliga vaimulikuks suure vaevaga saanud-ÕPPINUD tegelane.
Tegelikult osutab see manifest teoloogilisele harimatusele ja egoistlikule individualismile. Seda manifesti võiks nimetada ka sa_tana ülistuseks ning pühakodade muutmiseks hedonistlikeks urgasteks. On kummaline , et auitor ei mõtle sealjuures nendele tuhandetele usklikele, kes just oma hingejõu ja kosutuse tänasest traditsioonilisest kirkust saavad.
Vana Euroopa moraalset ja eetilist allakäiku eeskujuks tuua on küll ülimalt vastutustundetu ja rumal.

Vastused

Lutheri fänn

#222 Re: Humanism=ateism

2011-09-21 10:31:41

#166: Aivar Koitla - Humanism=ateism

Teie nimi on sünonüüm diskrimineerimisele ja sallimatusele. Ehk teeksite endale ikka selgeks, mida need sõnad tähendavad. Vaadake iseenda ja hr. Rämmeli algatatud petitsiooni, kui palju allkirju seal on. Iga arvamus on teretulnud niikaua kuni see on põhjendatud ja viisakas keeles esile toodud. Teie eesmärk on aga alati visata poriga inimesi, kes ei sobi Teie isiklikku maailmapilti. Seega on ka õige kui Teie ja Teie mõttekaaslaste kommentaarid eemaldatakse. Teie ja Teie seltskonna maine on juba ammu levinud mööda Eestit laiali. Eriliselt Teie isiklikud kirjad, mille toon on primitiivne, kuna Te pole võimeline vastama isegi mitte lihtlabastele küsimustele, mis vajavad tavalisi üldteadmisi. Teie eesmärk on ainult pöörata iseendale tähelepanu ja sõimata teisi, kes ei jaga Teie arvamust. Väga, väga nõukogudelik. Mentaalselt pole Te demokraatiasse veel jõudnud. Te pürgisite Riigikogusse, kuid ei tea isegi seda, et sõnavabadus tähendab vastutuse kandmist ja ka seda, et teistelgi kodanikel – MITTE AINULT TEILT – on sõnaõigus. Sõnaõiguse kasutamisega ei tohi samuti rikkuda kaaskodanike põhiseaduslikke õigusi. Kahtlen sügavalt ka selles, et Te üldse tunnete piiblit või Martin Lutheri missiooni.