Humanistliku kristluse manifest

Quoted post

Lutheri fänn

#172 Rämmelist

2011-09-20 22:26

Juba see Rämmel jälle rämmeldamas. See mees jõuab igale poole. Pole haridust, kaks last, kellele ei maksa alimente (Facebook) ja rääkimas siin kaasa. Kas Teoloogia akadeemias pole õpetatud pea et 50aastasele mehele, et lapsi peab hoidma, lapsed vajavad söögiraha, vajavad riiete ja koolituse jaoks raha. Kas pole öeldud, et patt on elada kirikus laulatamata?

Tulge nüüd head kommentaatorid jälle maa peale tagasi. Jumalasõna on kirjutanud inimesed. Nii vana kui uus testament on kirjutatud sadade aastate jooksul erinevate inimeste poolt. Mõelge veidi ka selle peale, miks Luther reformeeris kiriku. Kuna kirik ei käinud ajaga kaasas. Kirik oli diktatuur ja seda see olla ei saaks. Kirik peab olema sotsiaalne ja avatud kõikidele inimestele. Jumala sõna tõlgendatakse igal pool erinevalt. Ega muidu ei oleks ka kirikute organisatsioon absoluutselt erinev. Meie ise, usklikud, määrame, millist kogudust, millist kirikut me soovime. Ja kui kirikuhärrad ei kuula usklike palveid ja soove, siis lahkutakse kirikust. Nii lihtne see on. Lugesin, et viimastel aastatel on Saksamaal lahkunud 200 000 katoliiklast kirikutest. Palun. BBC andis teada, et Eestis käib ainult 20% elanikest kirikutes. Mis tähendab, et eestlane seda kirikus ei leia, mida ta otsib või soovib. See peaks panema meid kõiki veidigi järele mõtlema.
Nii nõukogude ajal, kuid ka nüüd, eriliselt kirikutes on jäik suhtumine iseenda ja teiste seksuaalsusesse. Ühiskond on muutunud. Vahepeal on nagu tekkinud beebipillid, paarid elavad koos olemata abielus ja otsustavad ise, kas nad üldse abielluda soovivad. Eestlased ei ela enam nõukogude diktatuuris ega soovi ka mingit uut - kiriku diktatuuri. Eestlased ei soovi ka enam tagasi kesk-aega. Ega ei soovi kindlasti ka Rämmeli taolist kantslisse. See mees ajab igaühe hulluks. Kui see on tänapäeva Teoloogia akadeemia koolituse tase, siis halleluuja. Need viimasedki usklikud lasevad jalga.
Veel, mis puudutab homoseksuaale, siis Jumal on loonud ka mitmeid teisi vähemusrühmasid - ja Jumal armastab ka kõike, mida on loonud. Või soovib keegi väita vastupidist. Et Jumal armastab ainult mind, kuna olen hetero. Kas see on tõesti ainukene mõõdupuu inimese väärtuse määritlemisel? Kirikud on igal pool, nii maal, merel, kiirteede ääres, haiglates ja vanglates. Sellega on kõik öeldud.
Kirik ise peab näitama eeskuju. Kuid ka kirikuisad ja kirikuõpetajad ise on ainult tavalised inimesed, kes panevad mööda nagu iga tavaline surelik.

Vastused


Külaline

#173 Re: Rämmelist

2011-09-20 22:31:19

#172: Lutheri fänn - Rämmelist

"ja Jumal armastab ka kõike, mida on loonud."

Miskipärast on Jumal loonud ka tegude hindamiseks kohtu.

Kas armastus eeldab karistuse puudumist eksimisel?