Traditsioonilise kristluse manifest

Quoted post


Külaline

#272

2011-10-02 06:39

Piibel on täiuslik nagu ta on ja on vale katsuda seda muuta või kuidagi moodsamaks teha ja eirata ehk eitada sealseid tõdesid.
Aet Lees

Vastused

Tõusu-surelik

#291 Re:

2011-10-03 19:00:04

#272: -  

Piibel ei saa olla täiuslik juba sellel lihtsal põhjusel , et ta nö "man made" ja tõusu-suerlik (inimene) on kõikse universusmi kõige madalama intellekti klassi esindaja. Täiuslik saab olla ainult Isa ja teda esinadavad Paradiisi  Pojad. Nebadoni Miikaeli (Paradiisi Looja Poeg, meie kohaliku universusmi suverään) annetumine Urantia surelikele tõusu-olenditele  Inimese Pojana (Jeesus Kristus),  tema elu  ja hilisem avalik teenistus toimus ühel eesmärgil - tõe ja armastuse evangeeliumi kuulutamises, mis toimus  apostlitega vesteldes ja inimestele avalikult  esinedes. Mitte keegi  ei talletatud  ridagi sellest õpetustest tema eluajal.  Ka Jeesus ise on öelnud: "Arge tehke  minu sõnade  vaid tegude järgi. 

Annetumisega olid seatud talle ka mõned piirangud. Selleks, et mitte aidata asjatult kaasa Urantia religioossete uskumuste stereotüüpsete süsteemide või muud tüüpi mitteedasiviivate usuühenduste hilisemale väljakujunemisele, soovitati Miikealile järgmist: ära jäta endast planeedile mingeid kirjutisi. Hoidu igasugusest kirjutamisest püsivatele materjalidele, keela oma kaaslastel sinu lihalikku kuju mis tahes viisil jäädvustada. Jälgi, et sinu lahkumisel ei jääks planeedile midagi, mida võidaks jumaldama hakata.

Kui me tänapäeval näeme mil moel on Jeesuse õpetust võetud ( lugege ise kokku kui palju on erinevaid usutunnistusi), võite ise ette kujutada, kuidas oleks 2000 aasta tagune inimmeel võinud tõlgendada kirjapandud ütlusi, rääkimata kui palju üldse  apostlid Jeesuse tõe kuulutuse tegeliku sisu mõistsid. 

Ilmutatud religiooni eripära ongi selles, et algfaasis tehakse ikka "puust ja punaseks" ,(inimene on ju evalutsioneeruv) tasa-pisi ja samm-haaval ning kui teadus, filosoofia ja inmühiskond on piisavalt arenenud, tuuakse sisse uued ilmutused Kõiksest Isast ja tema seosed  univerusmi ning selle arvukate intellektolendite klassidega. Universumi üliolendidte ülesanne ongi meie suguste   "väike vendade" vaimujanu kustutamine, mis paratamatult kaasasjastab juba liigselt kristalliseerunud  org.religiooni dogmad ja doktriinid. Piibel on mänginud kahtlemata suurt rolli organiseeritud religiooni (kiriku) arengus ja toonud uskujaid  läbi 2000 aasta selle päevani mil meile on juba antud ja antakse veelgi uut informatsiooni elava kogemuse usu kohta.

Elava kogemuse usundil ei ole raske kõigist nendest ühiskonnas toimuvatest arengutest ja majanduslikest murrangutest eespool püsida ja toimida alati nende keskel kui stabiliseerija, ühiskonna juhendaja ja vaimne juhtija. Tõeline religioon kannab ühest ajastust teise kõrgkultuuri ja seda tarkust, mis sünnib Jumala tundmise kogemusest ning püüdest olla temasarnane

Uus abiline, kelle Jeesus lubas ja ka saadab uskujate südameisse — valada välja kogu liha peale —, on Tõe Vaim (ka Püha Vaim). See jumalik and ei ole kirjasõna ega tõe seadus ega toimi tõe vormi või väljendusena. Uus õpetaja on veendumus tões, teadlikkus ja kindlus tõelistest tähendustest reaalsetel vaimutasanditel. Ja see uus õpetaja on elava ja kasvava tõe, avarduva, avaneva ja kohaneva tõe vaim.

Vaimus Teiega