Traditsioonilise kristluse manifest

Quoted post

Riho Saard

#282

2011-10-03 10:12

Tähelepanek demokraatliku avatuse kohta. EELK vaimulikud diskuteerivad kahe avaliku manifesti sisu ja teemade üle meiesuguste ilmikute selja taga oma suletud keskkonnas. Niipalju siis avatusest kirikus. Taolist suletud arutelu oleks võidud küll enne manifestide avalikustamist teha. Kuid just sellepärast sai humanistliku kristluse manifest ka esitatud, et avatust kirikutes lisada. Suletuid uksi (nii otseses kui ülekantud tähenduses) oleme juba küllalt näinud ja pidanud taluma.

Vastused


Külaline

#283 Re:

2011-10-03 10:56:09

#282: Riho Saard -  

On probleeme, mille üle tulebki aru pidada  kompetentses raamistikus, mõnikord alati, mõnikord teema arenduse algfaasis. On siingi korduvalt öeldud, et  "laiad lugejate massid" ei ole pädevad kitsamates küsimustes.

Ei ole mõtet toota enneaegu liigset segavat müra.

SeesVäljas

#290 Re:

2011-10-03 18:29:39

#282: Riho Saard -

Vaimulikele ei saa keelata võimalust arutada neid huvitavaid asju seal, kus nad iganes tahavad, - kasvõi magamistoas. :)

Ja see ei tähenda tingimata suletust, pigem võimaluste mitmekesisust.

Täieline avatus on siinsamas foorumis, ja mitmedki vaimulikud soostuvad siin kaasa lööma. Tippteoloogid ja kirikujuhid ehk mitte, aga selle pärast ei maksaks solvuda. Iga keskkond on millekski kohane ja millekski mitte. Pigem isegi võib imestada, et siinse - vabandust - läbu sekka on eksinud nii palju asjalikke kommentaare.

Jaan Lahe kutsus üles avatud diskussioonile, tegi ise otsa lahti, ja valis nimme petitsiooni foorumi formaadi. Mind isiklikult see valik üllatas, sest akadeemilisest arutelust loota kraaklejate kraaklemiste vahelt ei saa head sja. Aga see on tema valik...

Kahju ainult, et ta ise distantseerus kohe diskussioonist ja jättis selle 'kaashumanistide' hoolde.

Kui tulemus nadi on , - keda siis süüdistada?

VEIKO RÄMMEL

#294 Re:

2011-10-04 00:51:45

#282: Riho Saard -

Austatud õppejõud, tunniatage endale ja teistele, see manfest ON PEDERASTIA LEGALISEERIMISE MANIFEST. See Jumal, keda Teie praegult teenite ei ole Jahve.