Traditsioonilise kristluse manifest

Quoted post


Külaline

#315 Re: Võrdõiguslikkuse volinik

2011-10-06 06:59

#313: Viide - Võrdõiguslikkuse volinik 

Haridussüsteemis  on loomulik, et õpetuse tingimustele mittevastavad  õpetajad vabastatakse.

Võrdse kohtlemise voliniku tegutsemine on nagu ühe riigi sekkumine teise riigi siseasjadesse.

Vastused


Külaline

#316 Re: Re: Võrdõiguslikkuse volinik

2011-10-06 11:42:40

#315: - Re: Võrdõiguslikkuse volinik

Äkki võiks EELK veidi rohkem selgitada, mida ja miks Heino Nurk valesti tegi ning kuidas see homoseksuaalsuse propageerimine käis . Antud arutelus on mulle silma jäänud umbes sellised mõtteterad lugupeetud vaimulikelt ja ka Veiko Rämmeli kirjutistest , et EELK juhtkond teadis vägagi suurepäraselt, mllega Heino Nurk tegeleb . Probleemiks oli ainult see, et homovaimulik H.Nurk tuli lihtsalt avalikult "kapist välja" - poleks ta seda Geikristlaste Kogu asutanud , oleks kõik korras olnud .

Minu arvates palju olulisem teemast, kas mingil võrdse kohtlemise volinikul on õigust kirikute siseasjadesse sekkuda või mitte, tunduvalt olulisem küsimus hoopis see, et miks pole paika pandud kindlaid reegleid, millele kirikuõpetaja või õppejõud vastama peaks . Küsimus pole niivõrd Heino Ńurgas või kirikuvalitsuses, vaid miks mulle tundub, et kirikutes on tööl tegelikult tunduvalt rohkem homosid ( ainult et nad on " kapis " ja ei roni sealt välja) .

Ehk siis kui Heino Nurk oleks tõesti ainuke homo, kes sai koguni ordineeritud vaimuliku tiitli, polekski väga tõenäoliselt sellel võrdõiguslikkuse volinikul midagi teha . Kui aga peaks olema sedasi, et kirikuvalitsuse teadmisel töötab kirikustruktuurides tegelikult palju rohkem homosid, siis tekib juriidilises mõttes Heino Nurgal tõesti võimalik kohtuasi . Ja mitte ainult kohtuasi, vaid ka väga suur võimalus see asi võita .

Lihtsustatud näide asjast oleks näiteks selline : kui keegi asutab Kiilaspeade Ühingu, mille liikmed peavad olema kiilaspäised ning mingitel põhjustel on ühingus osad liikmed ka loomulike juustega. Edasi on paraku sedasi, et kui otsustatakse keegi loomulike juustega Kiilaspeade ühingust välja visata ( sest tal on loomulikud juuksed ning pole kiilakas), siis võrdse kohtlemise seadus tähendabki seda, et kõiki tuleb kohelda võrdselt ja seega tuleb Kiilaspeade Ühingust välja visata kõik MITTE KIILASPÄISED .Või siis tuleb halastada ka sellele ühele mitte kiilaspäisele, keda sooviti välja visata, sest ta polnud kiilakas .

See ongi paraku võrdne kohtlemine kehtiva seadusandluse silmis ehk siis kui mingi kirik, EELK või ükskõik milline teine, kehtestab reegli, et homod ( või mingi muu sätte alusel) ei tohi mingitel ametikohtadel töötada, siis kehtib see kõigi homode kohta . Mitte aga sedasi, et ühe homo vallandame tema seksuaalse sättumuse põhjal, kuid teisi hoiame tööl . Kui tõesti-tõesti Heino Nurk oli ainuke vaimulik ja kirikutöötaja, kes oli homo ning sellel põhjusel vallandati, pole selles volinikul midagi teha . Kui aga kirikus töötab palju homosid, kelle seksuaalset sättumust varjatakse, siis võiks kirikuvalitsus suure majandusliku kahju tekitamise eest tagasi astuda .