Humanistliku kristluse manifest

Quoted post

Silver

#1256 Kes on vastuvõetav

2011-10-07 16:25

#1251: -  

Kristus ees me oleme maiselt mitte keegi, sest (Jh 6,) on kirjutatud, et liha teod (loe maised teod ei maksa mitte midagi, olgu need siis nii suured kui tahes. Isa arvestab ainult õigeid ja teelolijaid ...

Kes aga on end oma vaimus ehtinud kellegi arvamustega (näiteks doktoritööde kaitsmisel on HINNANG ARVAMUSED), siis Jumal hülgab need, soovitan lugeda lähemalt Endel`ì kirjutisi, selles pole hämu vaid Jumala tahtmine selles ehtsuses ...

Silver

Vastused

imik

#1258 Re: Kes on vastuvõetav

2011-10-07 17:02:49

#1256: Silver - Kes on vastuvõetav

"Kristus ees me oleme maiselt mitte keegi, sest (Jh 6,) on kirjutatud, et liha teod (loe maised teod ei maksa mitte midagi, olgu need siis nii suured kui tahes. Isa arvestab ainult õigeid ja teelolijaid ..."

Paluks mitte unustada, et sikkude ja lammaste eraldamisega veel siin maises maailmas on hullult vara tegeleda. Teie koos Endliga olete muidu toredad inimesed, aga oma kärsitusega kipute nagu natukene esiteks sündmustest ette, andmata teistele võimalust ja teiseks kipute pisut Looja enda rolli. Vaat kui mõtleb ümber ja tegeleb hoopis õnnetute sikkudega ja lambad jätab iseenda hooleks:)

 

Harri Kingo

#1263 Re: Kes on vastuvõetav

2011-10-07 22:30:46

#1256: Silver - Kes on vastuvõetav

Mina aga arvan, et Kristus on mu vend ja mina olen tema vend. Ja nii meie kõik - me oleme temaga vennad. Kas vend saab olla venna silmis mitte keegi? Oli inimene Jeesusele mitte keegi? Kas tõesti Jeesus tuli Maale... mitte kellegi pärast!? No ma ei usu.

Ta ikka tuli ja oli inimestele vend - oli vend oma vendadele. Vanem vend, kuid siiski vend, sest nii Jeesus oma inimelus kui meie oma inimelus oleme võrdselt Jumala lapsed. Kui Jeesus ennast Jumala lapseks, lausa Inimese Pojaks nimetas - kes me siis oleme Jeesusele ja kes on Jeesus meile, kui meiegi oleme inimese pojad? Eks me siis ju temaga vennad oleme.

Harri Kingo

#1264 Re: Kes on vastuvõetav

2011-10-07 22:42:53

#1256: Silver - Kes on vastuvõetav

Silver: "Kes aga on end oma vaimus ehtinud kellegi arvamustega..."

Eks vaata ennast - sinagi oled siin ennast ehtinud arvamustega - küll oma isiklike arvamustega, küll Endli arvamustega, kes teab veel kelle arvamustega. Ja sin lugedes - ikka väga käsu ja ettekirjutuste laadis arvamustega! Enamgi - sa lausa tead, keda Jumal armastab, kelle aga hülgab, kes on Tema silmis õige, kes vale ja mida kõike...

Kui sina ennast selliste arvamustega siin ehid, kas nüüd Jumal hülgab sinugi? Ta nagu peaks, kui ma sind usuksin...

Ma lohutan sind - Isa ei hülga sind kunagi. Ta ei hülga kedagi üldse ega kunagi. Inimene võib hüljata Jumala, Jumal ei hülga inimest kunagi - ka seda inimest mitte, kes Tema on hüljanud. Kui juba Isa taevas kedagi ei hülga, sest temas polegi hülgamist, ära siis sinagi kedagi siin hülga. Hülgamine on täiesti vastupidine armastamisele ja hoolimisele. Sa ikka armasta ja hooli, eks.

Need arvamused, mida sa siin kellelegi Jumala silmis süüks paned... Vaata, mitte meie arvamiste järgi ei kaaluta meid meie päevade lõppedes. Ikka täiesti muu järgi.