ARK-i Jõgeva büroo töö jätkumine

Quoted post

Jõgeva linnamajast

#11

2016-05-24 14:31

Olen seda meelt, et Jõgeval ei ole füüsilist bürood vaja. Või siis nii, et ta oleks vaid üks päev nädalas avatud. Ilmselgelt ei ole petitsiooni algatanud inimene kursis sellega, kui suur koormus büroos on. Kui ikka nädala jooksul on kokku kümnekond külastust, mõnel erilisel nädalal suisa paarkümmend (no kui on autokoolidega seotud) ning kui selle nimel peab riik üleval pidama bürood ja selle  meeskonda, peaks teema algataja olema piisavalt ikkagi majandusliku mõtlemisega, et aidata bürool tööd optimaalsemaks muuta või selle sulgeda. Liiatigi saab selle kümnekonna toimingu osas vägagi edukalt kasutada e-teenust. Ma kahtlustan, et teemaalgataja on võtnud tuld sellest, et Jõgevamaa võiks kuuluda Tartu alla ja seoses sellega kaotada iseseisvuse. Tõesti, tuleb ju asju hakata Tartuga kooskõlastama eelnevalt ja ei saa oma suva järgi enam asju teha, nagu siiamaani. Liiatigi seetõttu, et minu arvates on linnavalitsus ehitanud müüri linlaste vahele ja elab oma kivipalees muretut elu. Aga see elu hakkab muutuma ja esimese asjana sulgeb oma uksed Jõgeva ARK. Ning keegi ei kiusa kedagi, vaid tegemist on majanduslikult kalkuleeritud otsusega!

Vastused

Ants Prii

#12 Re:

2016-05-24 18:30:30

#11: Jõgeva linnamajast -  

 Majanduslikul mõtlemisel on ka teine pool. Algataja ei ela oma kivipalees, vaid käib pea iga päev väljas rahvaga suhtlemas ning teab hästi olukorda kohapeal. Jah, paljud toimingud on võimalik korda ajada e-teenuste kaudu, kuid küsin, kas ka sõidueksamit saab teha selle keskkonna kaudu? Ei saa ja selleks tuleb peagi hakata kaugemale sõitma. Nüüd teise poole majanduslikust mõtlemisest, mis aja- ja rahakulu kaasneb sellega siinsele inimesele. Mugav on pealinna vaikses kabinetis Exceli tabelis numbreid kokku lüüa ja tõestada - ei tasu ära!


Külaline

#14 Re:

2016-05-25 09:56:03

#11: Jõgeva linnamajast -  

 Kui selle väikese/olematu koormusega teenitakse aastas 110000€ kasumit, siis on nagu eriti loll väita, et sulgemine on majanduslikult kasulik otsus. 

Arki kasutaja

#25 Re:

2016-05-31 13:09:59

Paneme linna valitsuse ka kinni. Paistab, et seal ka tööd ei tehta. Tööajast jääb aega kommentaare kirjutada. Paneme maavalitsusega kokku. Muidu mõeldakse ainult lollusi välja, nagu vägev ringtee inimtühjas linnas ( arkis keegi ei käi) Suurel tänaval