EESTI LAHKUMINE EUROOPA LIIDUST ESTEXIT!

Quoted post

Hullumaja Puhvet

#115 Re: -.-

2016-08-01 18:10

#39: Johhaidii - -.-  

 Pole mõtet ratsionaalset mõtlemisvõimet siin õpetada, selle jaoks on lihtsalt liiga hilja. Kõigi nende eurovastaste üleskutsete üks ja peamine ühine joon on, et tehtud on nad inimeste poolt, kes on peaaegu patoloogiliselt veendunud , et kogu ülejäänud osa ühiskonnast peab jagama samu põhimõtteid elusse nagu nemad. Ja kui nad seda ei tee, siis peab neid sundima. Millest jutt on pole ju iseenesest tähtis, sest kui jutuks oleks ELi asemel näiteks alkoholi keelamine, viskuksid needsamad isikud kaevikutele sama ennastunustavalt kui praegu eurorindel. Lihtsalt nende edasiviivaks jõuks on "minu õigus" st. neile on olemas kaks arvamust - nende arvamus ja vale arvamus. Väidelda taoliste oponentidega on sama mõttekas kui sinu ukse taga seisvale jehoovatunnistajale tõestada, et jumalat pole. Sel hetkel kui oled jõudnud
aruteluga sinnamaale, et piibel ei saa olla sõna-sõnalt tõde, ütleb tema mingi tsitaadi sealtsamast piiblist ning
tema tõstuseks selle õigsuse kohta on seesama piibel.

Vastused

loe ja uuri

#120 Re: Re: -.- loe ja uuri kui oled el moosipotis siis ära süüdista rahvast

2016-08-01 18:44:53

#115: Hullumaja Puhvet - Re: -.-  

 

"Juba Karl Marx ütles, et kapitalil ei ole kodumaad, aga kas me peaksime siis Marxi järgima?" küsis abilinnapea Arvo Sarapuu, kes muretseb, et Rootsi pangad ei jäta siin teenitud kasumit Eesti majanduse hüvanguks, vaid viivad selle Rootsi.

"On üks teema, mida inimesed võiksid küsida riigivalitsejate käest: kas riik jälgib seda, kui palju raha jääb Eestisse ja kui palju raha läheb Eestist välja," rääkis Sarapuu. "Täna võis lugeda uudist, et SEB Eesti maksis 20 miljonit eurot dividende emapangale Rootsis, mis on küll esimene kvartal, aga see eeldab, et see summa on veel suurem. Muidugi võib öelda ka seda, et pank maksis 5 miljonit eurot makse nende dividendide pealt riigile, aga kokkuvõttes on summade erinevus suur."

"Peaks küsima, et milline on pankade mõte ja miks nad on? Panga üks eesmärkidest peaks olema see, et Eesti rahvas viib oma raha pankadesse kokku ja sellega on võimalik edendada Eestimaa elu," jätkas Sarapuu.

Sarapuu arvates on aga juhtunud nii, et välismaa pangad koguvad Eesti inimeste raha kokku ja viivad selle siis Rootsi ja annavad Rootsis neid laene ja edendavad seal elu.

Lisaks sellele tekib Sarapuu sõnul nüüd küsimus, et miks Tallinn teeb panka ja miks Tallinna linna poolt ellu kutsutud Eesti Ühistupanga idee on sattunud põlu alla vastaste poolt. "Meie mõte on see, et Eesti raha jääks ikkagi Eestisse ja oleks Eesti rahva ja elu edendamiseks mõeldud. See, et Tallinn on sellele alguse teinud, ei tähenda, et seda peaks nimetatama kohe Tallinna pangaks. Tallinn on alati selle peal väljas, et algatada uusi ettevõtmisi nii Tallinna inimeste kui ka üleüldiselt kogu Eesti rahva jaoks," tõdes Sarapuu.