ESM rahvahääletusele!

Quoted post

Mõistus kutsub

#20 Re:

2012-07-23 22:03

#16: -

Ma ei saa aru, kuidas võib olla niivõrd ükskõikne EV PÕHISEADUSE suhtes. Mida järgmiseks? Kui Brüssel hakkaks küüditamisi korraldama, siis kiirustaksime seda ka õigustama, sest, et -ju, siis on nii vaja- või? Kui ühe riigi vundament ehk põhiseadus on juba kõigest ,,ettekääne'' ja Jumal teab, mida veel, sest, et ta ,,segab'' päevapoliitikat, siis ma arvan, et niivõrd erinevate väärtushinnangute põhjalt, kus ühel osapoolel puudub igasugune austus õigusriigi vastu, polegi siin midagi arutada.

Argumente olemaks ESMi vastu on lõputult:

- see on moraalselt väär

- meil ei ole seda raha kuskilt võtta, mis tähendab hiiglaslikke võlgu meie järeltulevatele põlvedele või, siis järjekordset rihma koomaletõmbamist

- rahvas on sellele vastu

- meist ei olene selle kriisi lõpptulemus

- me ei näe sellest ,,laenust'' enam tõenäoliselt sentigi (küll, aga peame ise nende abistamiseks võetud võla kinni maksma)

- meile jääb õigus maksta, kuid kaasarääkimise õigust ,,ühise laua taga'' nagu meile on aastaid reklaamitud ei anta selle raha suhtes

- meile ei jää ainult õigus maksta, vaid ,,õigus'' maksta ilma numbriliste ja ajaliste piiranguteta, kuna ESMil on õigus omavoliliselt suurendada abipakettide suurust ja sellega liitunutel lasub kohustus maksta seitsme päeva jooksul nõudmise esitamisest

- ESMiga seotud inimesed ja dokumendid on kohtulikult täiesti puutumatud

- Riigikogu ei kontrolli enam rahandusministri tegevust

jne.

 

Ning, mis puutub ELi säilitamisse, siis äkki olekski parem, kui selle looma piinad koheselt lõpetada selle asemel, et lasta loomal (loe: meil) verest (loe: rahast) tühjaks voolata? Selline Euroopa, kus tuumikriigid (Saksamaa-Prantsusmaa, kes on kriisi sündimises oma pankadega osalised) kasutavad olukorda ära, et võimu tsentraliseerides luua ühendriigid praktiliselt NSVLi malli järgi ei ole minule kui Eesti kodanikule vastuvõetav ja mina isiklikult eelistaksingi selle monstrumi täielikku lagunemist.

Vastused


Külaline

#26 Re: Re:

2012-07-23 22:38:54

#20: Mõistus kutsub - Re:

Kas on oht et Brüsselis hakatakse meie küüditamisi korraldama? Ja selle vältimiseks astume EL-st välja, loobume eurost, maksame EL-ile saadud toetusemiljardid tagasi ning oleme taaskord uhked ja täiesti vabad? Tegemist ei ole ju päevapoliitikaga vaid liikmesriikide majanduse päästmisega. Selle liidu kokkuvarisemine oleks pehmelt öeldes kahjulik kõigile liikmetele.

Kui Eestis on väga paljudel elu praegu kehv siis milline see veel oleks ilma EL toetusteta, EL sisepiirideta majanduse eelisteta?

EV põhiseadus ei ole dogma mida mingil juhul iialgi muuta ei tohi. Seadused on inimese jaoks mitte vastupidi.