Humanistliku kristluse manifest

Urmas Paju

/ #335 Re:

2011-09-21 22:31

#311: liina -

Liina. Kes meist, maistest, seda vastust ikka teab. Mina isiklikult kipun arvama, et homoseksuaalsus ei ole otse patt. Suur osa homoseksuaalidest oma südames vist isegi kahtleb selles, seepärast võib nüri järjekindlusega paraade korraldada või tüüdata ümbritsevaid, et kas keegi siiski ei väida ka olevat.

Samas, homoseksualism loomulik bioloogiline käitumine ka ei ole. Pigem tupiktee, mis kuhugi ei vii. Et geneetiline, kaasasündinud? Olge ikka! Jah, osalt on iga asi inimeses geneetiliselt kuidagi ja mingil määral determineeritud, aga seda mis lõplikult määratud, mitte keskkonna surve, seda polegi nii palju. Poliitiliselt tellitud või survestatud üksikuurimustega võib "tõestada" mida iganes. Siis korvpall, näitlejaks või kirurgiks saamine on samuti kaasasündinud. Ühe või teise võimaluse eeldus ei tähenda veel täitumist. Homoseksuaalsus on ekstaravagantne elustiil või maitse eelistus, millele osad isiksustüübib on vastuvõtlikumad kui teised. Kas seetõttu ka patt? Patt on see, mis käsu vastu. Dekaloogis sellist käsku ei ole. Taunitud küll kui loomulikku bioloogilist käitumist eirav.

Iseasi, mis on tahtlik eksitamine, valeandmetega manipuleerimine, hämamine, süüdistamine, survestamine, oma eelistuse pealesurumine jms millega vastavad aktivistid kipuvad tegelema. Minu arust hullem on selliste petitsioonide algatamine. Sorry, Jaan!