Traditsioonilise kristluse manifest


Külaline

/ #330 Re:

2011-10-07 12:55

#329: -

 

Asi polegi selles, kas gei võitlusorganisatsiooni loomine oli ainuke või ka peamine põhjus, vaid pigem see, et kirikuvalitsus ei rääkinud põhjustest ausalt ja avameelselt . On ju vist ka kristluse üks peamisi teese, et patud tuleb avalikustada, enne kui kedagi hakatakse otseses või kaudses mõttes risti lööma . Muidu võiks ju ka ilmalikus kohtus öelda, et Volli, Heino,Harri jne on lihtsalt kohtu ees  ja keda üldse huvitab, mille eest .

Ja kui kasutada veel võitlusorganisatsiooni mõistet, siis on omaette küsimus, kumb kaklusklubi lahingu ja hiljem ka sõja võidab ning kumb pool kaotab . Pole vist raske arvata,et kõige suuremaks kaotajaks võibki jääda EELK, mille juhid ei suutnud probleeme lahendada ning tekkivaid olukordi tunnetada . Kui Heino Nurk töötas EELK ridades 30 aastat või ehk konkreetselt polegi see töötatud aastate arv nii oluline, kui veel see fakt, et väidetavalt teadis kirikuvalitsus tema " kalduvustest kogu aeg .

Loodetavasti see manifestide trall õpetab EELK jaoks seda, et kommunikatsiooni tähtsust ei tohiks ala- ega üle hinnata . Eriti veel riigis,kus koolides on usuõpetus puudunud tänaseks juba aastakümneid ning ka kristlased ise on juba paljuski muutunud ka omamoodi kultuuriliseks vähemuseks . Kristlastele kisatakse küll kaasa stiilis " homod on värdjad", kuid see on ka suuresti ainuke, milles kristlastega nõustutakse . Siia hulka veel ka ajupesu süüdistused - ise teadmata, mida ajupesu all ühes või teises pooles silmas peetakse .