Traditsioonilise kristluse manifest

Võtke petitsiooni autoriga ühendust

Arutelu teema on petitsiooni Traditsioonilise kristluse manifest jaoks automaatselt loodud.


Külaline

#326 Re:

2011-10-06 18:41

#325: imik -  

 Miks siis eralduda ometi?

Miks olla oma väliselt ilmselge provokatsiooniga oma vendadele pahanduseks?

 

imik

#327 Re: Re:

2011-10-07 11:01

#326: - Re:

"Miks siis eralduda ometi?"

 

Lihtsureliku enesesäilitusinstinkt.

Vaid Jeesus Kristus võis endale lubada luksust sellele instinktile mitte alluda.

 

"Miks olla oma väliselt ilmselge provokatsiooniga oma vendadele pahanduseks?"

Selleks, et anda häiret. Panna neid kasvõi hilinenult mõtlema selle üle, mis eelnevalt toimuda võis.

Mäss ei ole tingitud vaid inimesest, kes mässab. Tegelikult on mässamine üks viis ( teadvustamata meetod) juhtida teise osapoole tähelepanu sellele, et on toimunud miski, mis viis mässaja tasakaalust välja. Põhjused kogunesid, pinge tõusis ja vallandus plahvatusena. Seega pole mässamises mõtet näha vaid negatiivset. Tänu mässule saab ilmseks varjatud probleemide olemasolu. Arvan, et mässaja on omamoodi sõnumitooja, isegi siis kui ta tundub käituvat päris halvasti.

 


Külaline

#328

2011-10-07 11:12

Asetage ennast nüüd korraks ka nende kohale, kes nö jäeti maha ning mindi uhkelt keskele ära.
Mahajäänud soovitasid, lausa palusid tunda pattu. Oleks rumal silmad kinni pigistada ja mitte tõdeda, et lahkunud ei seostanud ennast patuga. Patune on patune koos teistega ega nõua endale eristaatust.. Lugege mõttega toda jõulutunnistust Soome kirikus peetud eriteenistusel.
Kahtlemata võib lõpmatuseni esitada nüansse ja otsida õigustusi või süüdistusi, aga õigeim on anda sõnade-sõnade-sõnade asemel iseennast ja oma mõttekaaslased Jumala kätte. Temalt tuleb abi, seega ka selgus ja rahu. Ilma Temata ei suuda me midagi.
Rahu hinge soovides.

Külaline

#329

2011-10-07 11:19

Kuskil ei ole öeldud, et gei võitlusorganisatsiooni loomine oleks H. Nurga EELK vaimulike ridadest välja arvamisel ainuke ja peamine põhjus. Küllap kirik püüdis diskreetseks jääda. Sama võib öelda ka eraülikooli puhul, võib lepingu lihtsalt lõpetada või siis hakata üles piinlikku loetelu tegema, nt et kõigest Bologna magister, ebastabiilne, ..., ..., ...


Külaline

#330 Re:

2011-10-07 12:55

#329: -

 

Asi polegi selles, kas gei võitlusorganisatsiooni loomine oli ainuke või ka peamine põhjus, vaid pigem see, et kirikuvalitsus ei rääkinud põhjustest ausalt ja avameelselt . On ju vist ka kristluse üks peamisi teese, et patud tuleb avalikustada, enne kui kedagi hakatakse otseses või kaudses mõttes risti lööma . Muidu võiks ju ka ilmalikus kohtus öelda, et Volli, Heino,Harri jne on lihtsalt kohtu ees  ja keda üldse huvitab, mille eest .

Ja kui kasutada veel võitlusorganisatsiooni mõistet, siis on omaette küsimus, kumb kaklusklubi lahingu ja hiljem ka sõja võidab ning kumb pool kaotab . Pole vist raske arvata,et kõige suuremaks kaotajaks võibki jääda EELK, mille juhid ei suutnud probleeme lahendada ning tekkivaid olukordi tunnetada . Kui Heino Nurk töötas EELK ridades 30 aastat või ehk konkreetselt polegi see töötatud aastate arv nii oluline, kui veel see fakt, et väidetavalt teadis kirikuvalitsus tema " kalduvustest kogu aeg .

Loodetavasti see manifestide trall õpetab EELK jaoks seda, et kommunikatsiooni tähtsust ei tohiks ala- ega üle hinnata . Eriti veel riigis,kus koolides on usuõpetus puudunud tänaseks juba aastakümneid ning ka kristlased ise on juba paljuski muutunud ka omamoodi kultuuriliseks vähemuseks . Kristlastele kisatakse küll kaasa stiilis " homod on värdjad", kuid see on ka suuresti ainuke, milles kristlastega nõustutakse . Siia hulka veel ka ajupesu süüdistused - ise teadmata, mida ajupesu all ühes või teises pooles silmas peetakse .


Külaline

#331 Re: Re:

2011-10-07 13:02

#291: Tõusu-surelik - Re:  

 Argpüks - Tõusu surelik (anonymosed on argpüksid) ... loe ILM 21,8. mis käib argade kohta ... mis neid ees ootab ... esikohal on just arad ...

Ja tea, et piibel pole üldse loetav ega ümberjutustatav nagu juturaamat ... Loeme Mk 4,33.34. - Ja mitme niisuguse tähendamissõnaga rääkis Jeesus neile sõnu sedamööda, kuidas nad suutsid kuulda (loe siin kuuldut mõista). 34. Aga ilma tähendamissõnata ei rääkinud Jeesus neile midagi; ja isepäinis ta seletas jüngritele kõik ära.

Ja veel - TARKUS, milles on pidev tõe taotluse vaim nii, et see oleks ÕIGLANE, on oma nime vääriline, see pole paljudele arusaadav (JSiirak 6,22.).

ELU on ARMASTUS ja USALDUS (toetugem nendele). Tervitades - Endel


Külaline

#332 Re:

2011-10-07 15:12

#329: -

mitte Bologna, vaid Princetoni

Jumal päästab

#333 Re: Re:

2011-10-07 15:42

#291: Tõusu-surelik - Re:  Uus abiline, kelle Jeesus lubas ja ka saadab uskujate südameisse — valada välja kogu liha peale —, on Tõe Vaim (ka Püha Vaim). See jumalik and ei ole kirjasõna ega tõe seadus ega toimi tõe vormi või väljendusena.

Just Püha Vaim tunnistabki, et urantia raamat on valevaimu sisendus, Luciferi katse eksitada hingi.

Püha Vaim on andnud Jumal Sôna Piiblisse jäädvustatuna ja selle kaudu kôneleb Jumal oma loodutega, nagu ka Püha Vaimu kônetuse kaudu. Püha Vaim ei räägi iseendale vastu.


Külaline

#334 Re: Re:

2011-10-07 16:11

#332: - Re:

 

Ka Princetoni haridus on 3+2 Bologna süsteemis, eelnev ütlemine "Bologna magister" tähendab et õppejõu tööks vajalik kraad puudub. Ehk siis isiku haridus on võrdne TRÜ diplomiga, mida ei kompenseeri ka poliitiliselt priviligeeritud seksuaalvähemusse kuulumine.


Külaline

#335 Re: Re: Re:

2011-10-07 17:24

#334: - Re: Re:  

 Princetoni ülikool asub USA-s. Bologna süsteem kehtib ainult Euroopas.


Külaline

#336

2011-10-07 18:35

Mida selline tähenärimine peaks nüüd andma? Tõdemuse, et teine eksib igal juhul? Olgu siis rõõmu, ma eksisin hooletu akadeemiulise slängi kasutamisega. On ekslik öelda, et ameerika pikim mees on umbes 2.6m, CNN teatas ju selgelt 103,.. tolli. Tegelikult Bologna ei kehti ainult Euroopas (kui just Kuriilid, Kõrgõstan jms Euroopa ei ole). Tõsi, Euroopast on see alguse saanud ja E Komisjon on protsessi juhtija. USA süsteemi bac on veidi enam kui Bologna oma, mag on akadeemiliselt üks-ühele sama ehk siis suurt ei midagi. Tööst ilma jäänud spetsialist on väidetavalt Princtoni teoloogilise seminari pastoraalteoloogia (rakendus?)magister, mis on liiga vähe iseseisvaks õppejõutööks. Kui kogudused oma annetustuludest maksavad üliõpilaste UI õpingute eest suurt raha, siis on neil õigus ka teenuse kvaliteeti nõuda.


Külaline

#337 Re:

2011-10-07 19:02

#336: -    "Kui kogudused oma annetustuludest maksavad üliõpilaste UI õpingute eest suurt raha, siis on neil õigus ka teenuse kvaliteeti nõuda."

 Kas sina oled tuttav selle "teenuse kvaliteediga"? Ilmselt ei ole, muidu sa ei halvustaks siin. Mina aga olen selle kvaliteediga hästi tuttav ja võin kinnitada, et kvaliteet on kõrge!


Külaline

#338

2011-10-07 19:15

Äkki võiks ju ka summad avalikustada, mis mingid kogudused kellegi eest maksavad . Mina olen sedasi aru saanud, et kõik, kes koolis käivad, käivad oma raha eest ja väga heal juhul mõne üksiku eriti hea üliõpilase eest on kogudus nõus maksma kas täielikult või osaliselt kõik õpingukulud .

Külaline

#339 Re: Re:

2011-10-07 19:26

#337: - Re:

Tubli. Siis lööme volinik Sepperi abil koguduste esindajatel hambad kurku ja käsime tuttava kõrgekvaliteedilise persooni  tööle ennistada. Akadeemilised nõuded, üliõpilaste huvid, tulevaste tööandjate vajadused ja finantseerija tahe - need pole olulised.

Makstavaid summasid küsi koguduste käest. Kogudused peavad üleval kirikuvalitsust ja see finantseerib UI töö.


Külaline

#340 Re:

2011-10-07 19:28

#338: -  

 Külaline #336 pidas silmas ilmselt seda, et Kirikuvalitsus rahastab UI-d nendest summadest, mis saadakse koguduste maksudest keskkassasse.


Külaline

#341 Re: Re: Re:

2011-10-07 19:32

#339: - Re: Re:  

Millistel "koguduste esindajatel"??? 


Külaline

#342 Re:

2011-10-07 19:42

#338: -

UI on EELK eelarve suurimaid kuluridasid, õppurite endi õppemaks on katab väga väikese osa. Kirik ei ole Nurka ära keelanud, vaid keeldub tema teenuseid ostmast.  Kellel soovi, võib kõrgekvaliteedilisi teenuseid eesti suurimalt spetsjalistilt otse osta, saate ehk tax free.


Külaline

#343 Re: Re:

2011-10-08 08:46

#342: - Re:  

 Vabas konkurentsis kohale võib ikka juhtuda, et keegi võetakse kohale ja kedagi ei võeta.

Isegi koristaja kohale on tänasel päeval konkurents CV esitamisega ja vestlusega.

imik

#344 Re: Re:

2011-10-08 10:51

#342: - Re:

"UI on EELK eelarve suurimaid kuluridasid, õppurite endi õppemaks on katab väga väikese osa. Kirik ei ole Nurka ära keelanud, vaid keeldub tema teenuseid ostmast.  Kellel soovi, võib kõrgekvaliteedilisi teenuseid eesti suurimalt spetsjalistilt otse osta, saate ehk tax free."

 

Selge!

Üks küsimus veel: Kas BIG-ist Päikeselaenu võtmine enne kütteperioodi algust on veel võimalik või on kampaania juba läbi:)?


Külaline

#345 Allkirjade andmise tehnoloogia

2011-10-09 17:12

Hiljuti on Tõlliste (koguduse?) liikmeskond ka olnud nagu üks mees internetis allkirja andmas. Naerukoht.
ivopill

#346 Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

2011-10-09 18:57

#345: - Allkirjade andmise tehnoloogia

Sooh? Mida siin siis niiväga naerda on? Eriti veel inimesel, kes ei orienteeru isegi Eesti kogudusete maastikul. Saagem tuttavaks - EELK Laatre kogudus, Tõlliste vald. Mul on kahju, aga ka seal ei armastata  Jaan Lahe reformikava millegipärast. Mis sa teed ära, oh seda konservatiivsust küll. Näe, omal ajal Venemaa kirikurahvas sõdis tsaari streletsidega nii, nagu jaksasid, seejärel lasksid ennast koos oma kirikutega õhku. Ja seda palju väiksemate asjade pärast - kahe või kolme sõrmega ristilöömise või siis "halleluuja" korduste arvu pärast. No ei lasknud "metsalist" oma kirikut rüvetama. Kui neile oleks veel keegi rääkinud "vähemuste" õigustest kirikus, ei tea, mida need õnnetud staroverid siis veel arvanud oleks. Sai vist seletatud , et allkirjad kogutakse paberkandjale, mis vajadusel manifesti koostajale esitatakse. Ja eks neid allkirjakesi siitmailt tule ilmselt veelgi. Nii et saad veel palju naerda.

Sohvi

#347 Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

2011-10-09 20:02

#346: ivopill - Re: Allkirjade andmise tehnoloogia 

 Reform ju teostus Venemaal vaatamata sellele, et osa end kirikuga koos maha põletas? Või mitte? Neist, kes ei põletanud ja reformiga kaasa ei läinud, sai sekt.

Päris Sohvi

#348 Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

2011-10-09 20:42

#347: Sohvi - Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

Võeh, keegi kahtlane liba-Sohvi on siin vett segama asunud.

Kas muud ei ole enam teha kui teise inimese aliast solkima hakata? Mis mõttega?

Peab ikka inimesel väärastunud vaim olema.

Igaüks määrab ise oma taseme...

 


Külaline

#349 Re: Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

2011-10-09 21:19

#348: Päris Sohvi - Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

Sohvi on juba ammu sekkumise lõpetanud. Foorum oli ennast ammendanud.
Kuid Kingo jaoks veel mitte. Las lustib, kui lõbu pakub. :)
Viimane autentne (pärast ammuseid) oli Sohvi postitus #348 Päris Sohvi nime alt.
Ja käesolev jääbki viimaseks.

Kõik edasised "Sohvid" on juba Kingo haiglase vaimu sünnitised.

Hüvasti!


Külaline

#350 Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

2011-10-09 22:13

#346: ivopill - Re: Allkirjade andmise tehnoloogia 

 Mind huvitab, kui paljud nendest Tõlliste allkirja andjatest mõlemat manifesti üldse lugenud on, kui paljud neid adekvaatselt mõistnud. Või on keegi, kelle käes on võim, teinud neile selgeks, kuidas "asi on" ja võtnud "paberkandjale" allkirjad, lubades eelnevalt (seda võib-olla otse sõnades välja ütlemata, vaid vihjates), et allkirja andjad on edaspidi tema juures "heas kirjas".....?